Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens Mobility en Paribus ondertekenen kaderovereenkomst voor 25 Smartron-locomotieven

  • Initieel akkoord voor vier Smartron-locomotieven omvat onderhoudscontract met Siemens Mobility

  • Levering start in oktober 2019

Siemens Mobility en Paribus Holding GmbH & Co. KG, een beleggings- en activabeheerder uit Hamburg gespecialiseerd in vastgoed en rollend spoormaterieel, hebben een kaderovereenkomst ondertekend voor de levering van 25 Smartron-locomotieven. De deal werd door Paribus uitgewerkt en geregeld voor het in Parijs gevestigde RIVE Private Investment. Het activabeheer van de locomotieven wordt verzekerd door northrail GmbH, een dochteronderneming van Paribus gespecialiseerd in het beheer van spooractiva. Ondertussen zijn reeds vier locomotieven besteld met een waarde van € 2,5 miljoen per stuk. Drie ervan zullen door northrail GmbH verhuurd worden aan TX Logistik AG. De locomotieven zijn bedoeld voor vrachtvervoer in Duitsland. De geplande leveringen beginnen in oktober 2019. Siemens Mobility zal ook instaan voor het onderhoud van de locomotieven, en dat gedurende een periode van acht jaar.

“Onze nieuwe Smartron biedt onze klanten een krachtige en betrouwbare locomotief in een vast standaarddesign dat het aankoopproces vereenvoudigt. Doordat de Smartron voorgeconfigureerd is, kunnen onze klanten uiterst kostenefficiënt werken en kunnen ze rekenen op een maximale beschikbaarheid”, zegt Sabrina Soussan, CEO van Siemens Mobility.

“Met de toevoeging van Siemens Mobility’s Smartron-locomotieven zet northrail opnieuw een grote stap naar een slimme en zuinige locomotievenvloot”, zegt Dr. Volker Simmering, CEO van Paribus Holding GmbH & Co. KG en managing partner van northrail GmbH. “We zijn bijzonder verheugd met TX Logistik als eerste huurder van deze betrouwbare locomotief, die gebaseerd is op bewezen technologie.”

De Smartron is gebaseerd op beproefde componenten van de Vectron, een locomotief die zijn betrouwbaarheid heeft aangetoond met meer dan 600 geleverde exemplaren en meer dan 180 miljoen gereden kilometers. De Smartron is ontworpen voor 15 kV-systemen (AC) en uitgerust met het PZB/LZB-treinbeveiligingssysteem. De locomotief wordt geleverd in de standaardkleur “Capri Blue”.


 

Dit persbericht is met bijkomend materiaal is beschikbaar op www.siemens.com/press/vectron.

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over Siemens Mobility vindt u op www.siemens.com/mobility

 

Siemens Mobility is een afzonderlijk beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, kant-en-klare systemen, intelligente verkeerssystemen en aanverwante diensten. Door middel van digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat infrastructuur intelligent te maken, waarde duurzaam te verhogen over de gehele levenscyclus, de ervaringen van de passagiers te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In boekjaar 2018, dat eindigde op 30 september 2018, boekte de vroegere Siemens Mobility-afdeling een omzet van € 8,8 miljard en telde de onderneming wereldwijd 28.400 medewerkers. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.

2-4-2019