Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens levert laadstations voor elektrische bussen aan Denemarken

  • Snellaadstations voor elektrische bussen (High Power Charger)

  • Vermijden van lawaaihinder en uitstoot van schadelijke stoffen

Siemens heeft met Movia, de grootste openbare transportdienst van Denemarken, op verzoek van de gemeenten een raamcontract ondertekend voor de levering van laadstations met een neerlaatbare stroomafnemer (pantograaf) voor elektrische bussen. Het contract illustreert perfect hoe overheid en privéondernemingen kunnen samenwerken om zo verbeteringen voor de klimaatommekeer te kunnen realiseren.

Vijfenveertig gemeenten, waaronder de stad Kopenhagen in de hoofdstadregio van Denemarken en de regio Seeland, kunnen genieten van de voordelen van dit contract. Siemens biedt snellaadstations (High Power Charger, HPC) aan met vermogens van 150kW, 300kW of 450kW. Het contract loopt over drie jaar en omvat de bouw, installatie, inbedrijfname en het Siemens-telebewakingssysteem eBus Cloud. Het contract is een van de grootste raamcontracten voor de Siemens eBus-afdeling. Het wordt aangevuld met een onderhoudscontract met een looptijd van zes jaar. Het onderhoudscontract is belangrijk, want het verzekeren van het vereiste serviceniveau is vaak de zwakke schakel gebleken bij grootschalige elektriciteit aandrijvingstesten.

De vijfenveertig gemeenten en twee regio's van Seeland kwamen in 2017 overeen om tegen 2030, in het kader van het Mobility-plan 2016, te streven naar een CO2-neutraal busvervoer door Movia voor de meer dan 215 miljoen reizigers per jaar. De stad Kopenhagen wil tegen 2025 bovendien de eerste CO2-neutrale stad ter wereld zijn. De omschakeling naar elektrische bussen in Kopenhagen, waar zich jaarlijks bijna 100 miljoen reizigers met de bus verplaatsen, helpt om stof- en lawaaivervuiling en CO2-uitstoot door publieke bussen te vermijden.

"Movia wil klimaatvriendelijke mobiliteit aanbieden voor steden, bedrijven en burgers. De overeenkomst met Siemens baant de weg voor elektrische bussen in heel Seeland. Dit verbetert de milieuvriendelijkheid van het openbaar vervoer, waaraan we reeds vele jaren hard werken. Dit is echt zeer verheugend", vertelt de voorzitter van Movia, Kirsten Jensen, burgemeester van Hilleroed en voormalig lid van het Europees Parlement.

"Elektrische mobiliteit speelt een sleutelrol bij milieuvriendelijk verkeer in onze steden. Siemens biedt dankzij beproefde, volautomatische eBus-technologie, oplossingen aan die afgestemd zijn op de eisen van steden: stiptheid, milieuvriendelijk openbaar vervoer en laag energieverbruik", vertelt Roland Edel, Chief Technology Officer van de Siemens-divisie Mobility.

Aan geselecteerde busstations zijn laadstations opgesteld die de elektrische bussen voorzien van de nodige energie via een op een mast aangebrachte, neerlaatbare stroomafnemer (pantograaf). Het batterijbeheersysteem van de elektrische bussen stuurt het laadproces volgens het standaardprotocol ISO15118 via W-LAN. Het in de internationale norm DIN EN 61851 gedefinieerde pilootcontrole (Control Pilot, CP) laat bovendien handmatige sturing van het laadproces toe om de hoogste veiligheidsnormen te waarborgen.

Het laadproces wordt gestart via een W-LAN-verbinding wanneer de elektrische bus aan de laadmast aankomt. De batterijen laden op door de vierpolige stroomafnemer verbonden met de laadrails van de bus van zodra de bestuurder de parkeerrem heeft aangezet. De elektrische bussen zijn op het dak boven de vooras uitgerust met laadrails. Zodra de bestuurder de parkeerrem afzet, wordt het laadproces gestopt, de stroomafnemer gaat automatisch omhoog en de bus kan vertrekken.

Aan de HPC-stations (High Power Charger) kunnen de busbatterijen in amper vier tot zes minuten tijdens normale stops worden opgeladen, zodat ze de hele dag op de lijn kunnen rijden. De HPC laadt de batterij ver genoeg op om de bus van de ene halte naar de volgende of naar het volgende laadstation te laten rijden en verhoogt hierdoor de flexibiliteit van de eBus-diensten. Omdat de bussen slechts enkele minuten aan het laadstation stoppen, is de Offboard High Power Charger perfect geschikt voor buslijnen met een zeer hoge frequentie, gezien de laadinfrastructuur  door meerdere bussen per uur kan worden gebruikt, zelfs wanneer ze afkomstig zijn van verschillende fabrikanten.

Bovendien heeft Siemens onboard-interfaces voor de bus ontwikkeld. Aangezien alle componenten van één leverancier afkomstig zijn waarborgt Siemens een volledig interoperabel laadsysteem, waarmee bussen van verschillende fabrikanten aan hetzelfde laadstation van stroom voorzien kunnen worden.

Geselecteerde buslijnen in Hamburg (Duitsland), Stockholm en Göteborg (Zweden), Drammen en Oslo (Noorwegen) en Montreal (Canada) zijn reeds uitgerust met de recentste Siemens-technologie.

 

Dit persbericht en meer informatie vindt u op www.siemens.com/presse/elektrobus

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over de Mobility-divisie vindt u op: www.siemens.com/mobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

19-4-2018