Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Wereldpremière in Hamburg: laadsysteem van Siemens laadt elektrische bussen van verschillende fabrikanten

  • Hamburger Hochbahn AG neemt drie volledig elektrische bussen in dienst

  • Laadtechnologie van Siemens verzekert interoperabiliteit

Hamburger Hochbahn AG neemt drie bijkomende e-bussen in gebruik op zijn "innovatielijn" 109. Deze bussen met batterijvoeding zijn gebouwd door Solaris en worden opgeladen met dezelfde Siemens-laadstations die ook instaan voor de voeding van de "plug-in" hybride bussen van Volvo, die sinds eind 2014 in Hamburg rijden. Op die manier is Siemens wereldwijd de eerste leverancier die een laadinfrastructuur voor e-bussen aanbiedt waarmee de interoperabiliteit verzekerd is voor voertuigen van verschillende fabrikanten.

Elk van de twee laadterminals heeft een capaciteit van 300 kW en is uitgerust met twee laadstations. De stations kunnen de bussen van voldoende energie voorzien om ze een volle dag van terminal naar terminal te laten rijden op lijn 109. Het opladen duurt slechts circa zes minuten. De laadstations bevinden zich in het centrale busstation (ZOB) in het centrum van Hamburg, en in Alsterdorf.

Het laadproces volgt de open internationale standaards IEC 61851 en ISO 15118, die de basis vormen voor e-bus laadsystemen. Dankzij de open standaards kunnen voertuigen van verschillende fabrikanten hetzelfde laadsysteem gebruiken. Met deze oplossing kunnen operatoren hun e-bussen onafhankelijk van de laadinfrastructuur kiezen en is de interoperabiliteit verzekerd.

De drie met batterijen gevoede bussen van Solaris zijn uitgerust met het onboard-laadsysteem van Siemens dat werd ontwikkeld voor de snellaadstations. Doordat de boordapparatuur en de laadinfrastructuur afkomstig zijn van een en dezelfde leverancier, wordt niet alleen interoperabiliteit mogelijk, maar zijn de systemen ook optimaal geharmoniseerd op basis van open internationale standaards. Door de bussen uit te rusten met laadapparatuur van Siemens, kunnen voertuigen van gelijk welk type en van verschillende fabrikanten eenvoudig in een enkel systeem worden geïntegreerd.

Dit persbericht, foto's en bijkomend materiaal zijn beschikbaar op: www.siemens.com/presse/elektrobus

Meer informatie over de divisie Mobility kunt u vinden op: www.siemens.com/mobility

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2015, afgesloten op 30 september 2015, noteerde Siemens een omzet van € 75,6 miljard en werd een nettowinst van € 7,4 miljard gerealiseerd. Eind september 2015 had het bedrijf wereldwijd zo’n 348.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

19-8-2016