Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuw metro-ontwerp van München wint twee awards

For the business and trade press
München, 01.03.2013

Nieuwe C2-metrotrein

Het ontwerp van de nieuwe C2-metrotrein uit München heeft twee awards gekregen: de Universal Design Award 2013 van een expertenpanel en de Universal Design Consumer Favorite 2013 Award van een consumentenpanel. Het design is het werk van de internationaal bekende voertuigontwerper Alexander Neumeister uit München, de oprichter van N+P Industrial Design. Zoals bij de vorige versie werd nauw samengewerkt met de openbare vervoermaatschappij van München (MVG), een dochteronderneming van de stadsdiensten van München (SWM). De treinen worden door Siemens Rail Systems gebouwd in Wenen en München.

De award werd als volgt gemotiveerd: "Aan de buitenzijde staat de C2-metro voor de toekomst van het spoor, met zijn verlichting en semi-transparante, grote oppervlakken. De uitstekende verlichting is toonaangevend in het openbaar vervoer, want ze staat voor veiligheid en een zekere snelheid. De trein heeft een zeer open, transparant design – waardoor hij er ook hygiënisch uitziet en gemakkelijker te reinigen is.

"De nieuwe metrotreinen zijn sterk gebaseerd op het vertrouwde design van de vorige voertuiggeneratie (C-trein). Door het beproefde voertuigontwerp verder te ontwikkelen, zijn de nieuwe treinen nog gebruiksvriendelijker, zuiniger en ecologischer dan het C1-type. Heel wat zaken werden overgenomen uit de recentste ontwikkeling in metrovoertuigen, die door Siemens onder de naam Inspiro worden verkocht. De levering van de nieuwe metrotreinen is gepland voor eind december 2013.

De Universal Design Award is een internationale wedstrijd die sinds 2008 jaarlijks prijzen toekent. Alle bijdragen worden kritisch onderzocht en beoordeeld door experten en een consumentenpanel. Dit jaar namen er 121 kandidaten deel uit tien verschillende landen.

Meer informatie en foto's vindt u op: www.siemens.com/press/c2

Volg ons op twitter – Siemens AG: www.twitter.com/rollingonrails

Siemens Belux : www.twitter.com/siemens_belux