Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

MRCE bestelt 10 Vectron-locomotieven

  • Grensoverschrijdend gebruik in Duitsland, Oostenrijk en Italië

  • Vlootuitbreiding naar 66 Vectron-locomotieven

Mitsui Rail Capital Europe (MRCE), een locomotief-leasingmaatschappij, heeft tien bijkomende multisysteem-locomotieven van het Vectron-type besteld bij Siemens. Met deze bestelling breidt MRCE zijn Vectron-vloot uit tot 66 locomotieven. De locomotieven worden gebouwd in de Siemens-fabriek in München-Allach, Duitsland.

"Door onze positieve ervaringen met de Vectron-locomotieven hebben we besloten tot deze bijkomende aankoop. Ze bieden heel veel flexibiliteit. Deze locomotieven kunnen ook in dubbele tractie werken met onze bestaande ES64F4/E189 vloot", vertelt Junichi Kondo, CEO van MRCE.

"We werken al een aantal jaren met succes samen met MRCE. MRCE bestelt niet alleen de locomotieven, maar werkt nauw met ons samen om te verzekeren dat zijn service en onderhoud dankzij data-analyse zo efficiënt mogelijk verlopen", vertelt Jochen Eickholt, directeur van de Siemens-spoorafdeling.

De bestelde locomotieven zijn voorzien voor grensoverschrijdend gebruik in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Naast de nationale treincontrolesystemen beschikken alle locomotieven ook over het Europese treincontrolesysteem (ETCS). De locomotieven hebben een maximumvermogen van 6.400 kW en een topsnelheid van 160 km/h.

Dit persbericht en foto's zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/mrce

Meer informatie over Vectron-locomotieven vindt u op www.siemens.com/press/vectron

Voor meer informatie over de Mobility-divisie raadpleegt u www.siemens.com/mobility

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/siemens_press

MRCE is een leasingmaatschappij voor locomotieven die actief is op de pan-Europese spoormarkt en vestigingen heeft in Amsterdam en München. MRCE heeft een vloot van meer dan 300 locomotieven en biedt ook full-service leasing van locomotieven aan. MRCE is een volledige dochteronderneming van Mitsui & Co., Ltd. uit Japan. www.mrce.eu

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2015, afgesloten op 30 september 2015, noteerde Siemens een omzet van € 75,6 miljard en werd een nettowinst van € 7,4 miljard gerealiseerd. Eind september 2015 had het bedrijf wereldwijd zo’n 348.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

27-6-2016