Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

MRCE bestelt 25 locomotieven bij Siemens

  • Siemens levert 20 Vectron MS en vijf Vectron DC

  • Levering vanaf eind 2018

  • Vectron-vloot van MRCE breidt uit naar 136 locomotieven

Mitsui Rail Capital Europe (MRCE), het leasing- en servicebedrijf voor locomotieven, heeft opnieuw 25 locomotieven van het type Vectron besteld bij Siemens. Tien voertuigen zijn van het multisysteem-type en zullen gebruikt worden van Nederland tot Zuidoost-Europa. Ze worden eind 2018 geleverd. Tien andere Vectron MS zijn bedoeld voor de Rijn-Alpen-corridor en worden geleverd in de tweede helft van 2019. Vijf locomotieven zijn bovendien uitgevoerd als gelijkstroomlocomotief (Vectron DC) en zullen in Italië rijden. De levering daarvan is gepland vanaf maart 2019.

"Het vertrouwen dat MRCE sinds vele jaren in ons stelt, bevestigt de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze locomotieven. De Vectron-vloot van MRCE breidt met deze nieuwe bestelling uit naar 136 locomotieven in totaal. Dankzij de flexibiliteit van het Vectron-platform profiteren onze klanten van op maat gemaakte oplossingen voor grensoverschrijdend verkeer", vertelt Sabrina Soussan, CEO van de Mobility-divisie.

"We zijn tevreden dat we deze 25 bijkomende locomotieven bij Siemens kunnen bestellen. Met dit order breiden we onze vloot uit voor de noord-zuid-corridor en de Oost-Europese markten. Door deze grotere marktdekking kunnen we de beste en meest flexibele service bieden aan onze klanten", aldus Junichi Kondo, CEO van MRCE.

De bestelde multisysteem-locomotieven hebben een maximaal vermogen van 6.400 kW en een maximumsnelheid van 160 km/h. De Vectron DC levert 5.200 kW. Ze zijn uitgerust met de nationale treinbeveiligingssystemen; de Vectron MS-locomotieven beschikken bovendien over het Europese treinbeveiligingssysteem ETCS.

Ondertussen leverde Siemens reeds meer dan 700 Vectron-locomotieven aan 37 klanten in 15 landen. De vloot heeft tot nu toe meer dan 110 miljoen kilometer afgelegd. De locomotieven zijn momenteel toegelaten in Bulgarije, Duitsland, Finland, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Zweden, Zwitserland, Tsjechië, Turkije en Hongarije.

Dit persbericht en bijkomende informatie vindt u op www.siemens.com/presse/mrce

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over de Mobility-divisie vindt u op www.siemens.de/mobility

Meer informatie over MRCE vindt u op: www.mrce.eu/de/

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Mitsui Rail Capital Europe MRCE beschikt over de grootste vloot moderne, voor grensoverschrijdend verkeer geschikte locomotieven in Europa. De vloot bestaat uit circa 300 locomotieven. Het productaanbod van MRCE is speciaal, want het combineert leasing- en onderhoudsbeheer van locomotieven.
MRCE is een Europese dochtermaatschappij van het Japanse Mitsui & Co. Ltd. Het bedrijf heeft zijn activiteiten strategisch verdeeld over vestigingen in Amsterdam en München. De hoofdzetel in Amsterdam is verantwoordelijk voor de operationele leasing, aankoop, financiering en verkoop van locomotieven. De vestiging in München staat in voor de technische service en het onderhoud van de locomotievenvloot.

1-6-2018