Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

MRCE plaatst order voor 30 Vectron-locomotieven

  • 10 Vectron MS- en 20 Vectron DC-locomotieven

  • Optie voor 20 extra locomotieven

  • MRCE-vloot omvat 111 Vectron-locomotieven

Mitsui Rail Capital Europe (MRCE), een fullservice leasingmaatschappij actief in de spoorwegsector, heeft bij Siemens een order voor 30 Vectron-locomotieven geplaatst. Tien van de locomotieven worden als Vectron MS-uitvoering (meerspanningslocomotieven) geleverd met het oog op het verzorgen van internationale spoorverbindingen tussen Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Nederland. De twintig andere locomotieven worden uitgerust als Vectron DC-uitvoering (gelijkstroomlocomotieven) om te worden ingezet in Italië. De start van levering van de locomotieven is gepland vanaf januari 2018. Het contract met MRCE omvat tevens een optie voor nog 20 extra locomotieven.

“Met deze nieuwe order groeit onze Vectron-vloot tot een totaal van 111 locomotieven. Onze klanten uit heel Europa stellen de betrouwbaarheid en flexibiliteit van de Siemens-locomotief bijzonder op prijs”, aldus Junichi Kondo, CEO van MRCE.

“Het vertrouwen dat MRCE reeds jarenlang in Siemens stelt, toont aan dat we over een locomotiefplatform beschikken waarmee we meer dan voldoen aan de eisen voor het Europese vrachtvervoer. Met haar vloot van DC-, AC- en MS-locomotieven kan MRCE nu alle elektrische varianten van de Vectron-locomotief aanbieden”, aldus Jochen Eickholt, CEO van de Siemens-divisie Mobility.

De bestelde meerspanningslocomotieven hebben een maximaal vermogen van 6.400 kW en een topsnelheid van 160 km/h, en de Vectron DC-variant heeft een vermogen van 5.200 kW. Beide versies zijn met de nationale treinbesturingssystemen uitgerust, maar de MS-locomotieven daarnaast ook voorzien van het Europees treinbesturingssysteem (ETCS).

Dit persbericht is samen met bijkomende persmateriaal beschikbaar op: www.siemens.com/press/vectron


 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over de Siemens-divisie Mobility vindt u op: www.siemens.com/mobility

Meer informatie over MRCE vindt u op: www.mrce.eu/en/

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2015, afgesloten op 30 september 2015, noteerde Siemens een omzet van € 75,6 miljard en werd een nettowinst van € 7,4 miljard gerealiseerd. Eind september 2015 had het bedrijf wereldwijd zo’n 348.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

Mitsui Rail Capital Europe MRCE beschikt over de grootste vloot van moderne, internationaal opererende locomotieven in Europa. De vloot bestaat uit meer dan 300 elektrische locomotieven. Het door MRCE aangeboden product is uniek dankzij de combinatie van leasingformules en het beheer van service en onderhoud voor de locomotieven. MRCE is een dochteronderneming van de Japanse moedermaatschappij Mitsui & Co., Ltd. en heeft haar activiteiten strategisch verdeeld over de hoofdkantoren in Amsterdam en München. Het MRCE-hoofdkantoor in Amsterdam is verantwoordelijk voor operationele leasing, aankoop, financiering en verkoop van locomotieven. Het kantoor in München beheert het onderhoud en de technische service van de locomotiefvloot.

18-9-2017