Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens Mobility creëert multimodaal transportplatform voor Andorra

  • Informatieverstrekking in real time aan de passagiers

  • App wordt ontwikkeld door HaCon

  • Sluit aan bij Andorra’s visie voor duurzame mobiliteit

Siemens Mobility, HaCon en eos.uptrade zullen een intermodaal mobiliteitsplatform bouwen voor Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA), dat van de overheid van Andorra de opdracht heeft gekregen om dit platform te creëren. De app zal verschillende transportmiddelen integreren (openbaar busvervoer, elektrische deelfietsen, laadpalen voor elektrische voertuigen, parkeren op straat en op parkeerterreinen) verspreid over het land.  De eerste fase zal gedownload kunnen worden in het najaar van 2019. De gebruikers krijgen de transportopties te zien en kunnen hun rit in realtime plannen, en meteen ook betalen voor de verschillende vervoersmiddelen. Deze investering zal Andorra helpen zijn duurzaamheidsdoelstellingen te halen op het gebied van vermindering van CO2 uitstoot en het gebruik van openbaar en multimodaal transport stimuleren.

“Steden beseffen steeds beter hoe belangrijk het is om verschillende vervoersmogelijkheden op elkaar af te stemmen om een naadloos transport te creëren van deur tot deur om zo de ervaring voor de passagiers te verbeteren. Deze platformen maken het voor gebruikers eenvoudiger om ritten te plannen en te betalen, maar helpen steden ook om duurzame mobiliteit te stimuleren”, zegt Michael Peter, CEO van Siemens Mobility.

De nieuwe tool zal vervoersmaatschappijen bovendien helpen om de kwaliteit van hun dienstverlening te verbeteren en transportinstanties toegang bieden tot realtime data om de kwaliteit en efficiëntie te monitoren.

De app zal uitgerold worden in drie fases, met in eerste instantie het realtime plannen van ritten en de aankoop van tickets voor het regionale busvervoer. Vanaf het najaar van 2019 zal een eerste versie van de app gedownload kunnen worden.

De app wordt ontwikkeld op een platform van HaCon, een dochteronderneming van Siemens.  Dagelijks verwerken HaCons apps en weboplossingen meer dan 100 miljoen requests van gebruikers die op de HaCon-technologie vertrouwen om een optimale mobiliteitskeuze te maken. Samen bieden Siemens Mobility en Siemens-dochterondernemingen HaCon, eos.uptrade, Bytemark en Aimsun op die manier een uniek en holistisch ecosysteem van digitale diensten en oplossingen. Ritten plannen, communiceren met de gebruikers, mobiel tickets kopen & betalen en MaaS-totaaloplossingen (Mobility as a Service) die gaan van fleetmanagement tot treinplanningsystemen en analyses van mobiliteitsgegevens: al deze elementen hebben één gemeenschappelijk doel, namelijk de gebruikerservaring verbeteren dankzij een gecombineerde mobiliteit.

Dit persbericht is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2019060283MOEN

 

Siemens Mobility is een afzonderlijk beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, kant-en-klare systemen, intelligente verkeerssystemen en aanverwante diensten. Door middel van digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat infrastructuur intelligent te maken, waarde duurzaam te verhogen over de gehele levenscyclus, de ervaringen van de passagiers te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In boekjaar 2018, dat eindigde op 30 september 2018, boekte de vroegere Siemens Mobility-afdeling een omzet van € 8,8 miljard en telde de onderneming wereldwijd 34.200 medewerkers. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.

20-6-2019