Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens start boekjaar 2012 met nieuwe organisatiestructuur

Vierde sector “Infrastructure & Cities” gelanceerd op 1 oktober

For the business press
München, 27.09.2011

Siemens start het boekjaar 2012 op 1 oktober 2011 met een nieuwe, geoptimaliseerde organisatiestructuur. De nieuw opgerichte sector Infrastructure & Cities zal, zoals gepland, vanaf dan operationeel zijn. In de toekomst worden de activiteiten van Siemens gespreid over vier sectoren: Industry, Infrastructure & Cities, Energy, en Healthcare. Door de oprichting van deze nieuwe sector wil het bedrijf zich verder positioneren als toonaangevende speler op het vlak van de dynamische groei van steden en infrastructuurinvesteringen. “We blijven onverminderd focussen op duurzame groei. Onze nieuwe organisatiestructuur zal ons nog dichter bij onze klanten brengen. De sector Infrastructure & Cities zal bijkomende zakelijke kansen en perspectieven creëren in de groeimarkt voor steden”, aldus Peter Löscher, President en CEO van Siemens AG. “Steden worden geconfronteerd met de enorme uitdaging stadsuitbreiding met een hoge levenskwaliteit te verzoenen. Om dit te realiseren, kunnen we omvattende oplossingen uit één enkele bron bieden. Om nog beter aan de noden van steden te kunnen voldoen, richten we de nieuwe sector dan ook specifiek op steden en infrastructuur”, aldus Roland Busch, CEO van de sector Infrastructure & Cities.

In de toekomst zullen er steeds meer mensen in steden willen gaan wonen. Vandaag leeft reeds de helft van de wereldbevolking in steden en dit aandeel zal de komende 20 jaar nog verder stijgen tot 60 procent, een toename van 1,4 miljard stedelingen. Om deze groei te kunnen opvangen, zullen steden wereldwijd massaal moeten investeren in de uitbreiding van hun infrastructuren. De markt voor stedelijke investeringen waarop Siemens zich richt, is momenteel al goed voor € 300 miljard per jaar. Siemens kan nu reeds bogen op ‘s werelds breedste en uitgebreidste aanbod voor stedelijke infrastructuren.

De nieuwe sector Infrastructure & Cities zal de globale bedrijfsactiviteiten voor steden en infrastructuur beheren vanuit München, Duitsland. Siemens bundelt zijn competenties en bedrijfsactiviteiten in één eenheid om steden oplossingen op het vlak van mobiliteit, milieubescherming en energiebesparing te kunnen bieden. De nieuwe sector, met ongeveer 87.000 medewerkers, zal de divisies Mobility en Building Technology uit de sector Industry, evenals de divisie Power Distribution en de Smart Grid-activiteiten uit de sector Energy omvatten. Infrastructure & Cities zal bestaan uit vijf verschillende divisies: Rail Systems (spoorvoertuigen), Mobility & Logistics (beheerssystemen voor verkeer, transport en logistiek), Low & Medium Voltage, Smart Grid (intelligente stroomnetten) en Building Technologies. Dankzij deze nieuwe organisatiestructuur kunnen de divisies hun respectieve bedrijfsactiviteiten nog beter op hun doelmarkten afstemmen. Door nauwe samenwerking binnen de sector, kunnen er bijkomende zakelijke kansen en perspectieven worden ontwikkeld voor de stedelijke groeimarkt.

Om dit bijkomende groeipotentieel maximaal te benutten, kiest Siemens voor een nieuwe benadering van zijn verkoopsorganisatie evenals voor onderzoek en ontwikkeling in stedelijke bedrijfsactiviteiten. De competentiecentra van de sector, waarin Siemens zijn expertise voor stedelijke infrastructuren zal bundelen, vormen een cruciaal element van deze strategie. Het eerste competentiecenter wordt momenteel gebouwd in Londen en er worden nog twee andere centra gepland voor Azië en de VS. Hier zullen Siemens-experts onderzoek uitvoeren voor nieuwe stedelijke oplossingen en op maat ontwikkelde pakketten van Siemens-producten voor stedenbouwkundigen en stadsbesturen. Deze oplossingen omvatten geïntegreerde verkeersoplossingen om files en verkeersinfarcten te vermijden evenals innoverende concepten om het stroomverbruik voor tal van toepassingsdomeinen terug te schroeven en bijgevolg de kosten van de stad te verminderen. Zelfs in tijden wanneer overheidsbudgetten eerder beperkt zijn, helpen oplossingen van Siemens – zoals onze resultaatsverbintenissen voor energieoptimalisering (Energy-Saving Contracting) – steden en gemeenschappen kosten besparen en hun milieubalans verbeteren. Bovendien bieden Siemens-oplossingen zoals verkeers- en rekeningrijdensystemen deze steden nieuwe bronnen van inkomsten.

Siemens onderhoudt rechtstreekse contacten met stedelijke beleidsmakers via een team van City Account Managers. Als centrale contactpartner kunnen ze hun respectieve steden het Siemens-totaalaanbod bieden uit één enkele bron. Bovendien dragen ze door het delen van hun ervaringen bij tot de verdere ontwikkeling van het bedrijfsaanbod voor steden. De klantenrelatie is een sleutelfactor in het verzekeren van duurzame bedrijfsgroei en maakt deel uit van het One Siemens-doelstellingensysteem. De sector Industry zal met zijn nieuwe organisatie nu volledig op industrieklanten kunnen focussen.

De sector zal zijn industriespecifieke en dienstenactiviteiten nog kunnen versterken en de toonaangevende rol in industriële software verder uitbouwen. Met zo’n 100.000 medewerkers, zal de sector uit drie divisies bestaan: Industry Automation en Drive Technologies evenals de nieuw opgerichte Customer Services.

De sector Energy blijft ‘s werelds toonaangevende leverancier van een breed spectrum van producten, oplossingen en diensten voor stroomopwekking en elektriciteitsdistributie, en voor de productie, de conversie en het transport van primaire energiebronnen zoals olie en gas. Met zo’n 75.000 medewerkers zal de sector uit zes divisies bestaan: Fossil Power Generation, Wind Power, Solar & Hydro, Energy Service, Oil & Gas, en Power Transmission.

De sector Healthcare, ongewijzigd door deze reorganisatie en met ongeveer 49.000 medewerkers, blijft een van ‘s werelds grootste leveranciers voor de gezondheidszorgsector en is georganiseerd in drie divisies: Imaging & Therapy Systems, Clinical Products, en Diagnostics.

De sector Siemens Infrastructure & Cities (München), met zo’n 87.000 medewerkers (1 oktober 2011), biedt duurzame technologie voor grote stedelijke centra en de bijhorende infrastructuren. Deze omvatten mobiliteitsoplossingen, gebouw- en beveiligingstechnologieën, elektriciteitsdistributiesystemen, toepassingen voor intelligente stroomnetten (smart grids) evenals laag- en middenspanningsproducten. De sector bestaat uit vijf divisies: Rail Systems, Mobility & Logistics, Low & Medium Voltage, Smart Grid, en Building Technologies, evenals Osram AG. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op http://www.siemens.com/infrastructure-cities.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldwijde specialist in elektronische en elektrische engineering, die actief is in de sectoren Industrie, Energie en Gezondheidszorg. Siemens staat reeds meer dan 160 jaar voor technologische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale activiteiten. Het bedrijf is de grootste leverancier ter wereld van milieutechnologieën. Meer dan een derde van zijn totale inkomsten is afkomstig van groene producten en oplossingen. In het boekjaar 2010, dat eindigde op 30 september 2010, bedroegen de inkomsten van continue activiteiten (exclusief Osram en Siemens IT Solutions and Services) in totaal 69 miljard euro, bij een netto-inkomen uit continue activiteiten ter waarde van 4,3 miljard euro. Eind september 2010 had Siemens wereldwijd ongeveer 336.000 werknemers op basis van continue activiteiten. Meer informatie op het internet op www.siemens.com.