Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuwe Siemens "Smartron"-locomotief voor Duitsland

  • Standaardlocomotief voor goederentransport in Duitsland

  • één versie, één contract, één prijs

  • Goedgekeurd en bedrijfsklaar

Siemens biedt een nieuwe locomotief aan voor de Duitse markt: de Smartron is specifiek afgestemd op  goederentransport en maakt gebruik van alle voordelen  van standaardisering. De Smartron werd ontwikkeld als voorgeconfigureerde locomotief voor het  transport van goederen in Duitsland, en  verzekert de klant van een kostenefficiënte werking volgens de allerhoogste  kwaliteitsnormen. De Smartron  is reeds  gehomologeerd voor gebruik in Duitsland . De locomotieven   zijn nu al  bestelbaar en kunnen vanaf eind 2018 geleverd worden . De eerste locomotief van de nieuwe reeks is onmiddellijk beschikbaar voor  testritten en demonstraties.


"Met de nieuwe Smartron bieden we onze klanten een krachtige en betrouwbare locomotief aan die geconfigureerd is voor specifieke activiteiten, waardoor het aankoopproces vereenvoudigd wordt. Eén standaardversie, één standaardcontract, één standaardprijs – dat is het idee achter de Smartron", vertelt Sabrina Soussan, CEO van de Mobility Division bij Siemens.

De Smartron is gebaseerd op beproefde componenten van de Vectron, die zijn betrouwbaarheid reeds ruimschoots heeft aangetoond tijdens meer dan 100 miljoen bedrijfskilometers. De locomotief heeft een maximumvermogen van 5,6 MW en een topsnelheid van 140 km/h. Hij rijdt op het standaardspoor van 1.435 mm en weegt ongeveer 83 ton. De Smartron is ontworpen voor het 15-kV AC-voedingssysteem en is uitgerust met het PZB/LZB-treinbeveiligingssysteem. De locomotief wordt geleverd in de standaardkleur "Capri Blue".

Dit persbericht en bijkomend materiaal zijn beschikbaar op: www.siemens.com/press/vectron

 

Volg ons op twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over de Mobility Division kunt u vinden op: www.siemens.de/mobility

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

8-3-2018