Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

ÖBB bestelt tot 200 locomotieven bij Siemens

  • Raamcontract voor in totaal 200 Vectron-locomotieven

  • Eerste schijf voor 30 Vectron MS

  • Levering begint in de zomer van 2018

De Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) hebben een raamcontract ondertekend met Siemens voor de levering van in totaal 200 Vectron-locomotieven. In het kader van het contract kunnen tot 100 wisselstroomlocomotieven (AC), 50 wisselstroomlocomotieven (AC) met dieseltractiemodules en 50 multi-systeemlocomotieven (MS) worden afgeroepen. Een vaste bestelling voor 30 MS-locomotieven werd bij de ondertekening geplaatst. De locomotieven worden gebouwd in de Siemens-fabriek in München-Allach, Duitsland. De eerste exemplaren zullen aan het begin van de zomer 2018 worden geleverd.

"Het binnenhalen van de grootste aanbesteding voor locomotieven in Europa bevestigt nog maar eens de mogelijkheden van onze Vectron-platform. Het biedt de grootste flexibiliteit tijdens de volledige levenscyclus van de locomotief. En voor operatoren betekent dit dat ze op lange termijn plannen voor de toekomst kunnen maken", vertelde Jochen Eickholt, CEO van de Siemens-divisie Mobility.

De locomotieven worden uitgebaat door de Rail Cargo Group, de goederenafdeling van ÖBB. Ze worden gebruikt voor het grensoverschrijdend verkeer in Oostenrijk, Tsjechië, Kroatië, Duitsland, Hongarije, Italië, Polen, Slowakije en Slovenië. Naast de nationale treincontrolesystemen beschikken alle locomotieven ook over het Europese treincontrolesysteem (ETCS). De locomotieven hebben een maximumvermogen van 6.400 kW en een topsnelheid van 160 km/h.


Dit persbericht en een foto zijn beschikbaar op: www.siemens.com/press/vectron

Voor meer informatie over de Mobility-divisie raadpleegt u www.siemens.com/mobility

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

31-1-2017