Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens rondt service- en onderhoudsovereenkomst af met Russische spoorwegen

De Russische spoorwegmaatschappij (RZD) heeft een service- en onderhoudsovereenkomst toegekend aan Siemens voor de treinen van het Desiro RUS-type voor regionaal personenvervoer. De onderhandelingen gingen al in 2011 van start toen Siemens de order voor de productie van de treinen in de wacht sleepte. De service- en onderhoudsovereenkomst loopt over een termijn van 40 jaar.

De productie van de 240 treinen (in totaal 1.200 rijtuigen) ging in 2013 van start, met toenemende lokalisering in Jekaterinenburg. De eerste 10 treinen werden al geproduceerd en gecertificeerd. De leveringen aan RZD zullen doorlopen tot in 2020. De treinen worden hoofdzakelijk ingezet in de snel groeiende grootstedelijke agglomeraties van Rusland.

In 2011 kende RZD Siemens al een service- en onderhoudsovereenkomst toe met een termijn van 40 jaar voor 54 regionale treinen. De huidige overeenkomst zal het vorige contract integreren, waardoor het totale aantal treinen waarvoor Siemens service en onderhoud verzekert op 294 komt.

De stelplaatsen in Adler nabij Sotsji en in Moskou worden door RZD ter beschikking gesteld, terwijl Siemens - onder andere - verantwoordelijk is voor het management van de service- en onderhoudswerkzaamheden, de logistiek en de levering van reserveonderdelen. De overeenkomst met een looptijd van 40 jaar omvat het preventieve onderhoud van de Desiro RUS-treinen en alle inspecties die met bepaalde intervallen dienen te gebeuren. In piekperiodes zullen er in beide stelplaatsen tot 100 mensen aan de treinen werken.

Dit persbericht, meer documentatie over de Desiro RUS-treinen en persfoto's vindt u op www.siemens.com/press/desiro-rus

Siemens AG (Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. De onderneming is actief in meer dan 200 landen met een sterke focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en milieuvriendelijke technologieën is Siemens de nr. 1 in de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van STEG-krachtcentrales, een belangrijke leverancier van elektriciteitstransportoplossingen en een pionier op het vlak van infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijving- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is Siemens ook een toonaangevende leverancier van uitrustingen voor medische beeldvorming – zoals CT- (computertomografie) en MRI-systemen (magnetische resonantie)  – evenals op het vlak van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2014, afgesloten op 30 september 2014, genereerde Siemens uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard en een nettowinst van € 5,5 miljard. Eind september 2014 had het bedrijf op voortgezette basis wereldwijd ongeveer 343,000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

23-6-2015