Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens opent centrum voor duurzame stadsontwikkeling – The Crystal – in Londen

's Werelds grootste tentoonstelling over de toekomst van steden

For the business press
London, 21.09.2012

Klik op het beeld voor een grotere versie te bekomen

Siemens opende in Londen zijn eerste centrum voor duurzame stadsontwikkeling. Het kloppende hart van The Crystal is ‘s werelds grootste tentoonstelling gewijd aan duurzame stadsontwikkeling. Het kristalvormige gebouw zal dienst doen als conferentiecentrum, platform voor stedelijke dialoog en technologie- en innovatiecentrum. Door al deze functies te bundelen, worden politieke beleidsmakers, infrastructuurexperts en het brede publiek bijeengebracht om concepten voor de toekomst van steden en hun infrastructuren te ontwikkelen. “Steden zijn de drijvende kracht achter de wereldeconomie en hebben de grootste impact op het milieu. De verdere ontwikkeling van onze planeet staat of valt met die van onze steden. Door op de stedelijke toekomst vooruit te blikken, belicht The Crystal een brede waaier van mogelijkheden en daadwerkelijke oplossingen”, aldus Peter Löscher, President en CEO van Siemens, bij de plechtige opening.

Nu de constructiefase van ongeveer anderhalf jaar achter ons ligt, vormt the Crystal een nieuwe architecturale blikvanger en is het één van de groenste gebouwen in de Britse hoofdstad. Siemens investeerde ruim € 35 miljoen in het project. Het door Wilkinson Eyre Architects ontworpen gebouw herbergt een auditorium met 270 plaatsen en ‘s werelds grootste tentoonstelling over stedelijke duurzaamheid. Op een oppervlakte van 2.000 vierkante meter stelt de tentoonstelling bestaande infrastructuuroplossingen voor die het leven in steden duurzamer en milieuvriendelijker maken en tezelfdertijd de levenskwaliteit verhogen. In The Crystal zullen experts van het competentiecentrum voor steden van Siemens zich bezig houden met onderzoek en ontwikkeling gericht op technologieën en innovaties voor de stedelijke infrastructuren van morgen. Bovendien zal de sector Infrastructure & Cities zijn City Account Managers vanuit The Crystal coördineren.

“Steden wereldwijd investeren in de verbetering van hun watervoorziening, elektriciteitsnetten, transportsystemen en gebouwinfrastructuren. Alleen al onze potentiële markt is goed voor een volume van € 300 miljard. In deze groeimarkt zal The Crystal ons helpen de dialoog met onze klanten te versterken. The Crystal is de etalage, het contactpunt en het brein achter onze sector”, aldus Roland Busch, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG en CEO van de sector Infrastructure & Cities. Met zo’n 87.000 medewerkers levert de sector duurzame technologieën voor stedelijke gebieden en hun infrastructuren.

Na de officiële inhuldiging zal The Crystal meteen dienen als locatie voor twee conferenties. Op 20 september brengt het programma van de Verenigde Naties voor stedelijke ontwikkeling, UN HABITAT, gemeentelijke beleidsmakers en stedenbouwkundigen bij elkaar op een conferentie onder de noemer Urban Planning for City Leaders. Op 21 september behandelen deelnemers aan de toekomstgerichte Digital Life Design Cities-conferentie, gesponsord door Hubert Burda Media, kwesties met betrekking tot duurzame stedelijke ontwikkeling en visies voor intelligente steden.

Met een totale oppervlakte van meer dan 6.300 vierkante meter is The Crystal een toonbeeld van energie-efficiëntie. Het complex verbruikt 50 procent minder stroom en stoot 65 procent minder koolstofdioxide uit dan vergelijkbare kantoorgebouwen. Met behulp van hernieuwbare energiebronnen wordt aan de verwarming- en koelingbehoeften van The Crystal voldaan; een fotovoltaïsch systeem genereert groene stroom, en regenwater wordt gerecupereerd. Op de internationale beoordelingsschalen voor energie-efficiënte gebouwen, BREEAM en LEED, haalt The Crystal topscores (respectievelijk Outstanding en Platinum), wat het tot een van ‘s werelds groenste gebouwen maakt.

  • Met een oppervlakte van 2.000 vierkante meter zal de interactieve tentoonstelling bezoekers doorheen de stedelijke infrastructuur van de toekomst loodsen, met focus op mogelijkheden voor duurzame mobiliteit, gebouwtechnologieën, stroom- en watervoorzieningen, en gezondheidszorg.

  • Het conferentiecentrum vormt een onafhankelijk forum voor ingenieurs, architecten, stedenbouwkundigen en gemeentelijke beleidsmakers.

  • The Crystal herbergt het belangrijkste en grootste van drie competentiecentra voor steden van Siemens. Het centrum in Londen biedt Siemens-experts en externe professionals een platform om onderzoek uit te voeren en ideeën uit te wisselen. De twee kleinere centra zijn voorzien om de komende jaren gebouwd te worden in Shanghai en Washington.

The Crystal is gesitueerd in het district Newham, nabij de historische Royal Victoria-dokken. Het gebouw zal op 29 september open zijn voor het publiek.

Meer informatie en foto’s zijn te vinden op het internet: www.siemens.com/press/thecrystal

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldwijde grootmacht op het vlak van elektronica en elektrische engineering, actief op de domeinen industrie, energie en gezondheidszorg en biedt bovendien infrastructuuroplossingen, hoofdzakelijk voor steden en grootstedelijke gebieden. Reeds meer dan 160 jaar staat Siemens garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. Het bedrijf is ‘s werelds grootste leverancier van milieutechnologie. Zo’n 40 procent van de totale omzet wordt op basis van groene producten en oplossingen gegenereerd. In boekjaar 2011, afgesloten op 30 september, werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 73,5 miljard genoteerd en een winst van € 7,0 miljard gerealiseerd. Eind september 2011 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 360.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op: www.siemens.com.