Siemens België

Site Search

Menuclose
Related
Info
close
Persberichten

Persberichten

Voorstelling prototype van de Rhein-Ruhr-Express (RRX)

  • Siemens gaat van start met testprogramma Rhein-Ruhr-Express

  • Digitale treintechnologie

  • Indienststelling gepland voor eind 2018

Siemens heeft het eerste prototype van de Rhine-Ruhr Express (RRX) voorgesteld. Het testen van het meerledige elektrische treinstel zal nu van start gaan in het test- en validatiecentrum van Siemens (PCW) in Wegberg-Wildenrath. De zeven testtreinen zullen in het PCW in dienst worden gesteld, waar ze de komende maanden aan uitgebreide en omvattende tests zullen worden onderworpen voor ze hun eerste testritten op het openbare spoornet maken. De RRX is voorzien om tegen eind 2018 operationeel te zijn in het metropoolgebied Rijn-Ruhr.


“De start van de tests in het PCW geeft aan dat we voor het RRX-project volledig op schema zitten. We zullen hier testen of de treinen geschikt zijn voor hun dagelijkse inzet op lijnen in en tussen de steden van Noordrijn-Westfalen. Elke trein van de volledige RRX-vloot zal hier, zo goed als om de hoek van het openbare spoornet, in dienst worden gesteld”, aldus Sabrina Soussan, CEO van de Siemens-afdeling verantwoordelijk voor hogesnelheids- en regionale treinen en locomotieven.

Siemens sleepte in maart 2015 de order in de wacht van de regionale vervoersmaatschappijen Nahverkehr Rheinland (NVR), Nahverkehr Westfalen-Lippe (NWL), Schienenpersonennahverkehr Rheinland-Pfalz Nord (SPNV-Nord), de Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR) en de Nordhessischer Verkehrsverbund (NVV) voor de levering van 82 meerledige, elektrische Desiro HC-treinstellen en hun onderhoud gedurende een periode van 32 jaar. De order is in totaal goed voor een volume van meer dan € 1,7 miljard.

Siemens ontwikkelde, op basis van het succesvolle Desiro-platform, een nieuw ontwerp voor de RRX-vloot. Het treinconcept combineert een hoogwaardige uitrusting met bijzonder geavanceerde technologie. Elk treinstel bestaat uit vier rijtuigen, waarbij het eerste en het laatste enkeldeks koprijtuigen zijn, terwijl de twee tussenrijtuigen dubbeldeks zijn. Elk treinstel heeft een capaciteit van 400 zitplaatsen. De treinen kregen een kleurenpatroon in wit, grijs, zwart en oranje. De vormgeving van de RRX loopt door tot in de binnenruimte, waar grote vensters een optimaal zicht en een aangename sfeer creëren. Bovendien beschikt de RRX over WiFi-toegang en stopcontacten in de volledige trein, klaptafels en leeslichtjes in eerste klas, evenals geavanceerde informatiesystemen en energie-efficiënte tractie-eenheden en airconditioningsystemen.

De treinen verzekeren niet alleen een uitzonderlijk reizigerscomfort, maar ook een optimale beschikbaarheid gedurende hun volledige levenscyclus. Dankzij de moderne datacommunicatie is een voortdurende dialoog tussen de treinen en hun service-platform verzekerd. Als onderdeel van het concept van voorspellend onderhoud kunnen potentiële technische storingen worden opgelost voor ze zich effectief voordoen. Door service en onderhoud op zich te nemen gedurende de volledige RRX-levenscyclus verzekert Siemens een beschikbaarheid van meer dan 99 procent voor de geplande exploitatie. Met een topsnelheid van 160 km/h en een bestuurderassistentiesysteem voor anticipatief remmen en versnellen, zal de RRX geoptimaliseerde verkeersstromen verzekeren op de bijzonder drukke lijnen in het metropoolgebied Rijn-Ruhr.

 

Dit persbericht, persfoto’s en ander materiaal over dit thema zijn beschikbaar op: www.siemens.com/press/RRX

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over de Siemens-divisie Mobility vindt u op: www.siemens.com/mobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.


2-8-2017

You are changing from the tablet to the classic version. Do you want to proceed?