Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens ondertekent raamcontract voor 100 locomotieven met Deutsche Bahn

  • Eerste oproep voor 60 Vectron multisysteem-locomotieven

  • Levering begint eind 2017

  • De locomotieven zullen ook vanaf 2020 in België rijden

Siemens en DB Cargo AG hebben een raamcontract ondertekend voor de levering van 100 locomotieven. Bij het afsluiten van het contract heeft de afdeling goederentransport van Deutsche Bahn 60 Vectron multisysteem-locomotieven opgeroepen. De locomotieven worden gebruikt op de Rijn-Alpen-Corridor (DACHINL: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Nederland). De levering van de voertuigen begint eind 2017. De locomotieven zullen ook vanaf 2020 in België rijden. De locomotieven hebben een maximaal vermogen van 6,4 MW en een topsnelheid van 160 km/h en zijn uitgerust met het Europese treincontrolesysteem (ETCS). Ze worden gebouwd in de Siemens-fabriek in München-Allach, Duitsland.


"Met deze bestelling investeert DB Cargo in de toekomst van het goederentransport per spoor. Dankzij de bestelde multisysteem-locomotieven kan een trein van Nederland naar Italië rijden zonder van locomotief te moeten veranderen. Daardoor wordt het Europese goederentransport snel, efficiënt en milieuvriendelijk," vertelt Jochen Eickholt, CEO van de Siemens Mobility Division.

"De bestelling van de multisysteem-locomotieven is alweer een mijlpaal in de uitbreiding en modernisering van onze Europese locomotievenvloot – een programma dat reeds vier jaar loopt. Tegelijk is dit product een essentiële component van onze groeistrategie voor interoperabel Europees goederentransport per spoor. Door de samenwerking met Siemens voor dit project hebben we een partnership aangegaan dat onze ambities ondersteunt voor voertuigen die perfect kaderen in ons masterplan voor goederentransport per spoor," zegt Dr. Jürgen Wilder, CEO van DB Cargo AG.


Siemens heeft onlangs zijn 500ste elektrische Vectron-locomotief verkocht. De eerste Vectron werd geleverd in 2012. De locomotieven worden zowel voor goederentransport als reizigersverkeer gebruikt. De Vectron-vloot is momenteel gecertificeerd voor gebruik in Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Finland, Duitsland, Hongarije, Italië, Noorwegen, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Zweden, Zwitserland en Turkije.

 

Dit persbericht en bijkomend materiaal zijn beschikbaar op: www.siemens.com/press/vectron

Meer informatie over de divisie Mobility kunt u vinden op: www.siemens.com/mobility

Volg ons op twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

8-8-2017