Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Eerstesteenlegging voor servicedepot van het Rijn-Ruhr-expressnet (RRX)

  • Digitale service om beschikbaarheid van meer dan 99 % van de 82 RRX-treinen te verzekeren

  • Predictieve service- en onderhoudswerkzaamheden gedurende 32 jaar

  • Testexploitatie vanaf midden 2018 op het depotterrein van 70.000 vierkante meter

Vandaag werd in het Duitse Dortmund-Eving de eerste steen gelegd van het service- en onderhoudsdepot gebouwd voor de treinen van het Rijn-Ruhr-expressnet (RRX). Er wordt voorzien vanaf midden 2018 met de testexploitatie van het depot van start te gaan. In de toekomst zullen hier de service- en onderhoudswerkzaamheden voor alle 82 RRX-treinen plaatsvinden gedurende een periode van 32 jaar. Met de bouw van het depot zal Siemens 75 jobs creëren en voorziet het bedrijf een investering van tientallen miljoenen.

Het depot zal volledig gericht zijn op het in de sector unieke gedigitaliseerde service- en onderhoudsaanbod voor treinen van Siemens. Aan de hand van voorspellende analyses kunnen fouten geïdentificeerd worden lang voor er zich effectief storingen of defecten voordoen. Om dit mogelijk te maken, worden de treinen onderworpen aan een verregaande realtime monitoring en worden de resulterende gegevens geanalyseerd in een centraal diagnosesysteem in het Mobility Data Services Center (MDS) van Siemens in München-Allach, Duitsland. Op basis van deze analyses berekenen specialisten in het MDS storingsvoorspellingen en krijgt het serviceteam in het nieuwe depot aanbevelingen voor acute of geplande service- en onderhoudswerkzaamheden.

“Hiermee hebben we opnieuw een nieuwe mijlpaal bereikt. Het RRX-net betekent een echte revolutie voor het spoorgebaseerde reizigersvervoer in de deelstaat, een duurzame verbetering van de reisomstandigheden voor honderdduizenden pendelaars, en de vestiging van nieuwe normen inzake comfort, vervoerscapaciteit en reistijden”, verduidelijkte Michael Groschek, minister van transport voor de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, op de plechtigheid van de eerstesteenlegging.

Martin Husmann, CEO van de lokale vervoersmaatschappij Verkehrsverbunds Rhein-Ruhr (VRR) voegde er nog het volgende aan toe: “Ik ben bijzonder verheugd voor de reizigers. Met de vandaag gehouden plechtigheid van de eerstesteenlegging willen we de aandacht vestigen op een belangrijke investering in de toekomst voor de 2,4 miljoen mensen die dagelijks gebruikmaken van ons stads- en streekvervoersnet. We verwachten dan ook dat het nieuwe depot in Dortmund binnenkort een doorslaggevende bijdrage zal leveren aan het verzekeren van de hoogst mogelijke beschikbaarheid van de nieuwe treinen.”

“Met de depot van Dortmund-Eving luiden we nu ook voor service en onderhoud van treinen het digitale tijdperk in. We gebruiken algoritmes om de door de treinen verstrekte gegevens te analyseren, en om storingen en defecten op te lossen voor ze zich effectief voordoen. Zo kunnen we voor onze klant VRR evenals voor de reizigers een beschikbaarheid van onze treinen van meer dan 99 procent verzekeren. We zijn bijzonder verheugd dat we in Dortmund dit nieuwe depot kunnen bouwen”, aldus Jochen Eickholt, CEO van de Siemens-divisie Mobility.


De site van het nieuwe depot in Dortmund-Eving bestrijkt zo'n 70.000 vierkante meter, wat met zo'n tien voetbalvelden overeenkomt. Op basis van een erfpachtovereenkomst met Siemens is de VRR tot 2050 eigenaar van de terreinen.

Het depotcomplex omvat een onderhoudsgebouw met zes sporen, een opslagplaats, een administratief en personeelsgebouw, een buitenreinigingsinstallatie voor de treinen, een ondervloerdraaibank voor de revisie van wielstellen, en een diagnosesysteem voor wielstellen. Het hoofdgebouw zal zo'n 163 meter lang, 63 meter breed en 12,4 meter hoog zijn. Het volledige complex zal ongeveer 15 procent minder energie verbruiken dan de richtlijnen voorzien in de nieuwe Duitse verordening inzake energiebesparing (EnEV). Op de terreinen zal zo'n 5,5 kilometer spoor worden aangelegd, onder andere in het service- en onderhoudsgebouw. Het depot zal gesitueerd zijn op de site van het voormalige rangeerterrein van Dortmund-Eving en is aan het noordelijke en zuidelijke uiteinde verbonden met de hoofdlijn naar het station van Dortmund op het traject Lünen/Münster.

Dit persbericht en persfoto’s zijn beschikbaar op: www.siemens.com/press/RRX

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

9-3-2017