Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens investeert in Wi-Tronix

  • Met Wi-Tronix breidt Siemens zijn gedigitaliseerde diensten uit voor predictief onderhoud in de spoorwegsector

  • Siemens doet een belangrijke strategische kapitaalsinvestering in Wi-Tronix – transactie werd uitgevoerd in oktober 2017

  • Wi-Tronix blijft een autonoom bedrijf dat door de stichter wordt geleid

Siemens en Wi-Tronix, dat gevestigd is in Bolingbrook nabij Chicago, V.S., lanceren een partnership om digitaal predictief onderhoud voor spoordiensten uit te breiden. Door de integratie van hun technologieën en de ontwikkeling van gezamenlijk nieuwe innovaties, willen de bedrijven een nieuwe stap zetten in de richting van de doelstelling van honderd procent beschikbaarheid van een veilige en efficiënte dienst in deze sector:. Siemens heeft een belangrijke kapitaalsinvestering gedaan in Wi-Tronix. Beide bedrijven zijn overeengekomen om de financiële details van de deal vertrouwelijk te houden.

Wi-Tronix is leverancier van systemen voor remote bewaking, videoanalyse en predictieve diagnose van rollend materieel en spoorinfrastructuur. Daarbij stelt het bedrijf kritische real-time gegevens ter beschikking aan de operatoren via zijn Software as a Service (SaaS)-oplossing. Wereldwijd zijn ongeveer 12.000 locomotieven – vooral in de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Australië – uitgerust met technologie van Wi-Tronix en verbonden met SaaS-gebaseerde oplossingen. Daaronder de 70 elektrische ACS-64 locomotieven van Siemens, die worden uitgebaat door Amtrak, de Amerikaanse organisatie voor reizigersvervoer.

"Wi-Tronix is een toonaangevende innovator in real-time spoorbewaking", legt Johannes Emmelheinz, CEO van Customer Services bij de Siemens Mobility Division uit. "Het bedrijf heeft een doorgedreven expertise in belangrijke technologieën zoals videoanalyse, wat unieke informatie oplevert voor "real-time" en predictieve toepassingen. Partnerships met ontwikkelaars van uitzonderlijke technologieën zijn een essentiële component van onze strategie, die erop gericht is expansieve digitale diensten voor predictief onderhoud aan te bieden."

"We waren zeer doelgericht in onze zoektocht naar een ideale partner om mee samen te werken", vertelt Larry Jordan, President en Chief Technology Officer (CTO) van Wi-Tronix. "Siemens deelt ons engagement om de wereld te verbeteren door het vervoer van mensen en goederen veiliger, betrouwbaarder en efficiënter te maken. Daartoe moeten spooroperatoren toegang hebben tot kritische gegevens die real-time beslissingen en predictief onderhoud ondersteunen. Door de wereldwijde aanwezigheid en de resources van Siemens kunnen we de ontwikkeling van onze producten versnellen en klanten overal ter wereld via verschillende platformen verderhelpen."

Siemens beschikt over een wereldwijd netwerk van Mobility Data Services Centers om de grote gegevensvolumes te analyseren die door honderden sensoren en controllers in treinen, locomotieven en spoorinfrastructuur continu ter beschikking worden gesteld. Op basis van die analyses worden vroegtijdige voorspellingen van systeemstoringen gedaan en worden aanbevelingen voor acuut of gepland onderhoud doorgestuurd naar de technici in de Siemens-depots en naar de operatoren.

 

Dit persbericht is beschikbaar op: www.siemens.com/press/digitalservices

Volg ons op twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Voor meer informatie over de Mobility-divisie raadpleegt u: www.siemens.com/mobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

18-10-2017