Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens Mobility investeert in Padam om portefeuille met intermodaal vervoer te versterken

  • Padam is een snelgroeiende SaaS-verstrekker (Software as a Service) voor ondemand-vervoer.

  • Padam sluit financieringsronde af met strategische investering van Siemens Mobility

  • Versterkt de portefeuille van Siemens Mobility met slimme infrastructuur voor intermodaal vervoer

  • De transactie werd voltooid in oktober 2018

  • Padam blijft zelfstandige onderneming geleid door zijn oprichter

Siemens Mobility en Padam gaan een partnerschap aan om betere vraagafhankelijke vervoermogelijkheden aan te bieden en de ervaring van de passagiers naar een hoger niveau te tillen. Het in Parijs gevestigde Padam is een snelgroeiende aanbieder van kant-en-klare, AI-gebaseerde technologische oplossingen op het gebied van ondemand-vervoer (microtransit). De investering versterkt Siemens Mobility’s portefeuille met slimme infrastructuur voor intermodaal vervoer en reikt aanbieders van openbaar vervoer een oplossing aan voor aansluitingsvervoer (first & last mile) die het rijtuiggebruik optimaliseert en de kosten verlaagt. Siemens heeft substantieel geïnvesteerd in Padam. Beide ondernemingen zijn overeengekomen om de financiële details van de overeenkomst vertrouwelijk te houden. Padams whitelabelplatform, Padam Live, is een softwareplatform dat de merknaam krijgt van aanbieders van openbaar vervoer die microtransitdiensten willen aanbieden. Het biedt steden overal ter wereld een geavanceerd managementsysteem.

Padam is opgericht in 2014. Als vooraanstaand SaaS-bedrijf (Software as a Service) biedt het steden de mogelijkheid om de software af te stemmen op hun specifieke behoeften. Verschillende steden in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, zoals Orléans en Bristol, maken vandaag actief gebruik van Padams oplossingen. Dankzij de nieuwe overeenkomst zullen Siemens Mobility en Padam beter gepositioneerd zijn om de voorkeurpartners te worden voor aanbieders van vraagafhankelijk openbaar vervoer.

“De investering in Padam concretiseert onze visie om digitale oplossingen aan te reiken die de toegang tot vervoersinformatie verbeteren en de ervaring van de reizigers naar een hoger niveau tillen. Met slimme oplossingen op het gebied van verkeer en tickets en de integratie van de dienstregelingen in de software van Padam zullen we sterk geoptimaliseerde oplossingen kunnen verstrekken van begin tot eind. Samen zullen Siemens Mobility en Padam het voor aanbieders van openbaar vervoer mogelijk maken om de reizigers holistische en handige pendeldiensten aan te bieden van deur tot deur”, zegt Michael Peter, CEO van Siemens Mobility.

“Met de investeringen van Siemens Mobility en Setec Innovation beschikken we over de vereiste financiering om onze oplossingen verder te ontwikkelen en onze vooraanstaande positie te behouden op de snel groeiende markt voor vraagafhankelijk vervoer. Onze flexibel en breed technologieaanbod ondersteunt operatoren en overheden die microtransitdiensten ontwikkelen in tal van contexten, en houdt daarbij rekening met de bevolking, de operationele kosten, tijdscontext, fileproblemen en de efficiëntie van trajecten. Padams softwareoplossingen bieden bovendien een voorbereiding op het autonome verkeer van de toekomst door het aansluitingsprobleem (first/last mile) weg te werken. De oplossingen van Siemens Mobility vullen het aanbod van Padam aan met toegang tot informatie over het openbaar vervoer”, aldus Gregoire Bonnat, CEO van Padam.

De visie van Siemens Mobility bestaat erin om via één medium een eenvoudig en naadloos gebruik mogelijk te maken van uiteenlopende vormen van openbaar en privévervoer: bus, trein, autodelen en ga zo maar door – afgestemd op de behoeften van de reizigers en het transportnetwerk van de stad. De investering in Padam is het jongste voorbeeld in de concretisering van deze visie en werd voorafgegaan door investeringen in HaCon en Bytemark, leiders in oplossingen voor intermodaal vervoer. De benadering van Siemens Mobility om Mobility-as-a-Service (MaaS) aan te bieden via software die de toegang tot het openbaar vervoer verbetert, wordt versterkt door Padams capaciteit om hier microtransit aan toe te voegen en zo de aansluitingsmogelijkheden voor de eerste en laatste mijl te verbeteren.

 

Dit persbericht is beschikbaar op: www.siemens.com/press/PR2018100027MOEN

 

Meer informatie over Siemens Mobility GmbH vindt u op: www.siemens.com/mobility

 

Siemens Mobility is een afzonderlijk beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, kant-en-klare systemen, intelligente verkeerssystemen en aanverwante diensten. Door middel van digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat infrastructuur intelligent te maken, waarde duurzaam te verhogen over de gehele levenscyclus, de ervaringen van de passagiers te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In boekjaar 2017, dat eindigde op 30 september 2017, boekte de vroegere Siemens Mobility-afdeling een omzet van € 8,1 miljard en telde de onderneming 28.400 medewerkers over de hele wereld. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.

Over Padam
Padam werd opgericht in 2014 om de organisatorische en operationele aspecten van het openbaar vervoer te transformeren door gebruik te maken van artificiële intelligentie. Padam biedt vervoersmaatschappijen en instanties voor openbaar vervoer SaaS-oplossingen aan en focust hierbij zowel op Europa als de VS. De klanten van Padam kunnen op die manier hun wagenpark optimaliseren en uiteenlopende ondemand- of microtransitdiensten aanbieden met een buitengewoon goede klantenervaring. Padam streeft ernaar de kwaliteit en prestaties van het openbaar vervoer te verbeteren om de aantrekkingskracht van zowel stedelijke als landelijke gebieden te vergroten.

24-10-2018