Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens Mobility levert locomotieven aan de Oostenrijkse spoorwegen

  • 61 Vectron MS-locomotieven

  • Leveringen vanaf maart 2020

De Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) hebben 61 Vectron MS-locomotieven besteld bij Siemens Mobility. Met deze bestelling licht ÖBB opnieuw een optie uit de in januari 2017 ondertekende raamovereenkomst voor de levering van maximaal 200 Vectron-locomotieven. Dit brengt het totale aantal bestelde locomotieven nu op 108. De locomotieven zullen geëxploiteerd worden door de Rail Cargo Group, de vrachtafdeling van ÖBB, en zijn bestemd voor grensoverschrijdend goederenvervoer in verschillende Europese landen. Ze worden gebouwd in de fabriek van Siemens Mobility in München-Allach en de leveringen beginnen in maart 2020.

“Dat ÖBB opnieuw een optie uit de lopende raamovereenkomst licht, bevestigt de betrouwbaarheid en slagkracht van ons Vectron-platform. Het zorgt voor duurzame waardecreatie over de hele levenscyclus, waardoor onze klant langetermijn toekomstplannen kan maken”, aldus Sabrina Soussan, CEO van Siemens Mobility.

De locomotieven van ÖBB hebben een maximumvermogen van 6,4 megawatt en bereiken een topsnelheid van 160 km/u. Ze zijn uitgerust met de landelijk vereiste treinbesturingssystemen en het European Train Control System (ETCS).

Siemens Mobility heeft al meer dan 800 Vectrons verkocht aan in totaal 42 klanten. Het huidige locomotievenpark heeft meer dan 180 miljoen kilometer afgelegd; de locomotieven zijn gecertificeerd voor Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Finland, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Zweden, Zwitserland en Turkije.


 

Dit persbericht en aanvullend materiaal zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/vectron

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over Siemens Mobility vindt u op www.siemens.com/mobility

 

Siemens Mobility is een afzonderlijk beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, kant-en-klare systemen, intelligente verkeerssystemen en aanverwante diensten. Door middel van digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat infrastructuur intelligent te maken, waarde duurzaam te verhogen over de gehele levenscyclus, de ervaringen van de passagiers te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In boekjaar 2018, dat eindigde op 30 september 2018, boekte de vroegere Siemens Mobility-afdeling een omzet van € 8,8 miljard en telde de onderneming wereldwijd 28.400 medewerkers. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.

2-4-2019