Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens Mobility en Thales leveren signalisatiesysteem voor toekomstige Grand Paris Express-metrolijnen

  • Metro-automatisering voor toekomstige metrolijnen 15, 16 en 17 in Parijs gegund

  • De drie nieuwe lijnen omvatten 125 kilometer spoor en 50 stations

  • Het project bestaat uit secties in 12 fases en inwerkingstelling tegen 2030

  • Minstens 159 passagierstreinen en 27 goederentreinen zullen met de meest geavanceerde signalisatietechnologie uitgerust worden

  • Bijbehorende onderhoudsdiensten voor 30 jaar

De Société du Grand Paris (SGP), de eigenaar van het Grand Paris Express-project, schakelde het consortium van Siemens Mobility en Thales in om het geautomatiseerde treinbesturingsysteem te leveren dat draadloze Communications-Based Train Control-technologie (CBTC-technologie) en operationele controlecentra gebruikt voor de toekomstige lijnen 15, 16 en 17, die tegen 2030 voltooid zullen zijn. Siemens Mobility zal de meest geavanceerde generatie van zijn volledig geautomatiseerde CBTC-technologie ontwerpen en implementeren. Het zal de integratie van het volledige transportsysteem vervolledigen. Thales zal de operationele controlecentra (gecentraliseerd toezicht op treinverkeer, energiesystemen, hulpapparatuur en digitale informatiesystemen), alsook baanapparatuur en een veilig communicatienetwerk ontwerpen en implementeren.

“Siemens Mobility zet zich in om onze klanten de nieuwste innovaties op het vlak van digitalisering te kunnen bieden die infrastructuur intelligent maken, beschikbaarheid garanderen en de waarde duurzaam over de hele levenscyclus verhogen.We zijn ervan overtuigd dat de CBTC-technologie (Communication Based Train Control) van Siemens Mobility ook voordelen zal opleveren voor de Grand Paris Express. De volledig geautomatiseerde technologie zal ertoe bijdragen dat de passagiers die een van de drukste metro's van Europa gebruiken, profiteren van dit enorm intelligente systeem”, zegt Michael Peter, CEO van Siemens Mobility.

“Thales zal, als leider op het gebied van toezichtsystemen voor transport al zijn expertise en innovatiepotentieel aanwenden in dit project dat het transport in de regio van Parijs radicaal zal veranderen en uniek is in Europa. Dankzij onze jongste generatie geïntegreerde operationele controlecentra op basis van het allernieuwste digitale platform en de expertise op het vlak van cyberbeveiliging van de Thales Group, zullen de operators de metro's veilig en efficiënt kunnen laten rijden, terwijl de best mogelijke passagierservaring gegarandeerd wordt”, zegt Millar Crawford, Executive Vice-President voor grondtransportsystemen van Thales.

De Grand Paris Express is een openbaarvervoerproject van nooit eerder geziene omvang en ongekend belang in Frankrijk. Het wil belangrijke transportuitdagingen aanpakken: inwoners in de Parijse regio in staat stellen sneller en efficiënter te reizen, stedelijke gebieden te verbinden die nu nauwelijks toegang hebben tot het openbaar vervoer en nieuwe mogelijkheden te creëren voor economische groei in de Parijse regio, en zodoende in heel Frankrijk.

Het Grand Paris Express-project omvat de aanleg van vier nieuwe automatische metrolijnen rond Parijs (15, 16, 17 en 18) en de uitbreiding en modernisering van lijn 14 naar het noorden en het zuiden van Parijs, tot de luchthaven Orly. De Grand Paris Express zal verbonden zijn met het bestaande openbaar vervoersnet. Hij zal de belangrijkste zakendistricten (luchthavens, zakencentra, onderzoekscentra en universiteiten) en grootstedelijke gebieden bedienen die momenteel moeilijk te bereiken zijn.

In 2030 zal lijn 15, een spoorlijn van 75 km lang met 36 nieuwe stations, passagiers in staat stellen Saint-Denis in het noorden en Villejuif in het zuiden te bereiken, via Nanterre/La Défense in het westen of Rosny en Champigny in het oosten.
Met 50 km spoor en 14 nieuwe stations zullen lijn 16 en 17 passagiers van Saint-Denis/Pleyel naar Noisy-Champs in het oosten of de luchthaven Roissy-Charles de Gaulle in het noorden brengen, zonder via het centrum van Parijs te rijden.

Het contract omvat twaalf bouw- en inwerkingstellingsfases. De eerste fase zal in 2024 afgewerkt worden, de andere fases tegen 2030.

 

Dit persbericht is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2018100014MOEN

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over Siemens Mobility GmbH vindt u op: www.siemens.com/mobility

 

Siemens Mobility is een afzonderlijk beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, kant-en-klare systemen, intelligente verkeerssystemen en aanverwante diensten. Door middel van digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat infrastructuur intelligent te maken, waarde duurzaam te verhogen over de gehele levenscyclus, de ervaringen van de passagiers te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In boekjaar 2017, dat eindigde op 30 september 2017, boekte de vroegere Siemens Mobility-afdeling een omzet van € 8,1 miljard en telde de onderneming 28.400 medewerkers over de hele wereld. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.

Over Thales
De mensen waarop we vertrouwen om de wereld draaiende te houden? Zij rekenen op Thales. Onze klanten hebben grote ambities: het leven aangenamer maken, ons beschermen. Door de unieke verscheidenheid van onze expertise, talenten en culturen te combineren, ontwerpen en leveren onze architecten uitzonderlijke high-end technologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, vandaag al. Van de oceaanbodem tot in de ruimte en cyberspace... We helpen onze klanten na te denken en sneller te handelen, waarbij ze telkens meer complexiteit beheersen, op elk beslissend moment. Met 65.000 medewerkers in 56 landen boekte Thales in 2017 een omzet van € 15,8 miljard.

12-10-2018