Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens bouwt tramsysteem voor de metropool Groot-Kopenhagen

  • Tramsysteem als sleutelklaar project

  • 28 kilometer dubbelspoor met 29 haltes

  • 27 vierdelige Avenio-lagevloertrams

  • Onderhoudscontract van 15 jaar inbegrepen

Siemens sleepte, in een consortium met de algemene aannemer voor infrastructuurwerken Per Aarsleff A/S, een order in de wacht om een tramsysteem te bouwen voor de ontwikkelingsmaatschappij voor stedelijk vervoer Greater Copenhagen Light Rail I/S voor de Deense metropool Groot-Kopenhagen. Het contract omvat de levering van 27 vierdelige Avenio-lagevloertrams, spoorelektrificatie, sein- en communicatie-installaties, werkplaatsuitrusting, algemeen projectmanagement en systeemintegratie. Het contract zal als sleutelklaar project worden uitgevoerd. In de omvang van de diensten zitten tevens service en onderhoud gedurende 15 jaar vervat. De indienststelling van het tramsysteem is gepland voor 2024.

De tramlijn zal bestaan uit 28 kilometer dubbelspoor met 29 stations en zal Lyngby, een noordelijke voorstad van Kopenhagen, verbinden met Ishøj ten zuiden van de stad. Elke Avenio-tram beschikt over een capaciteit van 64 zitplaatsen en 199 staanplaatsen. Het traject zal tevens langs de autosnelweg Ring 3 lopen en er de busdienst vervangen. Het project maakt deel uit van het in 1947 opgestelde stedelijke ontwikkelingsplan, ook bekend als ”Fingerplanen”, en kadert in de doelstelling van de ‘decarbonisering’ van het openbaar vervoer.


“Met meer dan 130 jaar ervaring in de bouw van elektrische trams biedt Siemens zijn klanten sleutelklare projecten als onderdeel van een geïntegreerde totaaloplossing op maat van de behoeften van om het even welke stad of agglomeratie. Siemens is een bijzonder betrouwbare partner voor steden en gemeenten. Tramsystemen van Siemens helpen steden bij het verduurzamen en voordeliger maken van hun mobiliteit. Als aantrekkelijke vervoerswijze hebben ze een positief effect op de ontwikkeling van stadswijken en leveren ze ook een positieve bijdrage aan de sociale ontwikkeling”, aldus Michael Peter, CEO van de Siemens-divisie Mobility.

Het achterliggende doel van de bouw van een tramsysteem in de metropool Groot-Kopenhagen is de ontwikkeling van de buitenwijken en voorsteden en de verbinding ervan met de hoofdstad en de 11 tussenliggende gemeenten. Dit project zal het vervoer in Kopenhagen vergroenen en versterken en betekent dan ook een aanzienlijke opwaardering van de stedelijke infrastructuur. Het zal een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de luchtkwaliteit en het terugschroeven van files en verkeerscongestie in de hoofdstad. Bovendien ondersteunt het project zo het streven van Kopenhagen om tegen 2025 ’s werelds eerste CO2-neutrale hoofdstad te worden.

 

Dit persbericht is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2018030212MOEN

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over de Siemens-divisie is te vinden op: www.siemens.com/mobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

19-3-2018