Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Turkse Staatsspoorwegen ondertekenen contract voor tien hogesnelheidstreinen

  • Orderwaarde circa 340 miljoen euro

  • Onderhoudscontract met een looptijd van drie jaar

  • Velaro-vloot groeit tot 17 treinen

De Turkse Staatsspoorwegen TCDD en Siemens hebben een contract afgesloten voor tien hogesnelheidstreinen van het type Velaro. De bestelwaarde bedraagt circa 340 miljoen euro. Het contract omvat de levering, het onderhoud, de reparatie en de reiniging van de treinen gedurende een periode van drie jaar. Met deze bestelling zal de Turkse Velaro-vloot uitgroeien tot 17 treinen.

"Onze Velaro-familie groeit verder en zet een uniek succesverhaal voort. Op het gebied van capaciteit en comfort blijft de Velaro de referentie voor hogesnelheidstreinen. Ook in Turkije bewijst hij dit elke dag weer. Ons vlaggenschip rijdt hier met een beschikbaarheid van 99 procent", vertelt Sabrina Soussan, directeur van de divisie Mobility.

Bij de eerste aanbesteding, die in mei 2013 werd afgesloten, belastte de TCDD Siemens met de levering van een eerste trein op basis van de Velaro D. Sedert mei 2015 staat deze trein in voor het reizigersvervoer tussen Ankara en Konya. Tegelijk plaatste de TCDD een bijkomende bestelling bij Siemens voor zes achtdelige hogesnelheidstreinen. De zeven treinen verbinden Ankara met Konya en Eskişehir en hebben reeds meer dan vijf miljoen kilometer afgelegd.

Het hogesnelheidsplatform Velaro van Siemens wordt gekenmerkt door een op de behoeften afgestemd capaciteitsprofiel en een hoog reiscomfort. De Velaro-treinen werden ontwikkeld voor de internationale markt en worden momenteel gebruikt in Spanje, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Rusland, China, Turkije - en sinds kort ook in Nederland.

 

Dit persbericht en persfoto's vindt u op www.siemens.com/press/velaro-turkey

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over de Mobility-divisie vindt u op www.siemens.de/mobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

3-5-2018