Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Twaalf Siemens-trams voor Ulm

  • SWU Verkehr heeft order geplaatst voor twaalf Avenio-lagevloertrams

  • Voor gebruik op de nieuw te bouwen Lijn 2 in het Duitse Ulm

  • Levering van eerste voertuig voorzien voor midden 2017

  • Eerste order voor de Avenio als meergelede tram

Siemens zal twaalf Avenio M-lagevloertrams leveren aan de Duitse stad Ulm. Op 22 mei ondertekenden SWU Verkehr GmbH (stedelijke vervoersmaatschappij van Ulm) en Siemens de overeenkomst. De order zal goed zijn voor zo’n 32 miljoen euro. De overeenkomst omvat ook een optie voor de levering van zes extra trams. De nieuwe trams zullen ingezet worden op de nieuwe Lijn 2. De levering van het eerste voertuig is voorzien binnen de 24 maanden, tegen midden 2017. De laatste levering is gepland voor het voorjaar van 2018. De trams zullen in de Weense productievestiging van Siemens gebouwd worden. De draaistellen of bogies zullen in Graz gemaakt worden, terwijl de sturing- en tractietechnologie van de Siemens-fabriek in Nürnberg afkomstig zullen zijn.

"De Avenio lijkt in heel veel op de reeds rijdende Combino-tram, waardoor we zeker zijn dat we onze passagiers een uiterst betrouwbaar voertuig kunnen aanbieden”, aldus Ingo Wortmann, algemeen directeur van SWU Verkehr, die zeer tevreden was over het resultaat van de midden 2014 gelanceerde offerteaanvraag. Hij voegde er het volgende aan toe: “Dit wil zeggen dat we in de toekomst beide tramlijnen zullen kunnen bedienen met een zo goed als gestandaardiseerd voertuigenpark. Ook op economisch vlak biedt dit voordelen."

“Ook voor de tramactiviteiten van Siemens betekent deze order een belangrijke mijlpaal. Na München is de order van Ulm de tweede in Duitsland. Alle acht nieuwe trams zijn sinds het begin van het jaar in operationele dienst in de Beierse hoofdstad”, verduidelijkte Sandra Gott-Karlbauer, CEO van de Urban Transport Business Unit bij Siemens. “Maar tezelfdertijd betekenen ook de nieuwe trams voor Ulm een primeur. Het is immers de allereerste keer dat een meergelede uitvoering van de Avenio-tram in dienst wordt genomen”.

De agglomeratie rondom Ulm behoort tot de snelst groeiende economische regio's van Duitsland. Bijgevolg was er een evenredig gegroeide behoefte aan mobiliteit op basis van het openbaar vervoer. In 2009 vroeg de gemeenteraad van Ulm aan de stedelijke vervoersmaatschappij SWU Verkehr GmbH om een plan voor een tweede tramlijn uit te werken. De nieuwe Lijn 2 zal de wetenschapswijk in het noorden van de stad met het centrale treinstation in de binnenstad en Kuhberg in het zuidwesten verbinden. Op 6 mei 2015 besloot de gemeenteraad van Ulm met een overgrote meerderheid om met de bouw van start te gaan.

De nieuwe tramlijn zal over 20 haltes beschikken en een traject van 10,5 kilometer verbinden, waarvan 9,3 kilometer en 18 haltes nog gebouwd moeten worden. De bouw van de nieuwe tramlijn en een stelplaatsuitbreiding vereisen een investering van zo'n 192 miljoen euro. De federale en regionale overheden zullen 85,3 miljoen euro van de bouwwerken financieren. Het resterende gedeelte van de investering zal door de stad Ulm gefinancierd worden. Ook het busnet zal worden aangepast. Hierdoor zal de tram optimaal in het bestaande vervoersnet ingepast kunnen worden. De stad Ulm zal langs de nieuwe tramlijn bovendien nieuwe residentiële bouwgebieden vrijgeven om ook de stadsontwikkeling nieuwe impulsen te geven.

Op de nieuwe lijn in Ulm zal een gelede Avenio M-tram bestaande uit vijf rijtuigen rijden. De 31 meter lange, 100 % lagevloertram heeft een maximale capaciteit van 175 passagiers. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de combinatie van het beproefde concept van meergelede trams met de ervaringen van de Avenio-generatie. De ultralichte aluminium carrosserie en de reeds tot standaard geëvolueerde, uiterst geavanceerde aandrijf- en sturingstechnologieën van de Avenio beperken het energieverbruik tot een minimum en verlagen de bedrijfskosten. Het interieur van de tram wordt gekenmerkt door een hoge transparantie, wat de passagiers een gevoel van veiligheid en comfort geeft. De ruim gedimensioneerde gangpaden - zelfs boven de draaistellen - bieden samen met een bredere eerste deur een betere passagierscirculatie t.o.v. de Combino-tram.  Tijdens het rijden, kan de Avenio M kostbare remenergie opslaan en hergebruiken in plaats van deze te verliezen in de vorm van warmte, wat dan weer een belangrijke bijdrage aan het verlagen van de CO2-voetafdruk van de stad betekent.

Omdat het voor- en achtereinde van de Avenio een andere vormgeving gekregen hebben, ziet de nieuwe tram er licht anders uit dan de Combino-tram die nu al in Ulm rijdt. De nieuwe trams zullen wel het vertrouwde SWU-design met de kleuren blauw, lichtgrijs en wit krijgen. Het typische gebogen zijprofiel van het motorstel zal verder ontwikkeld worden overeenkomstig de huidige Combino-vormgeving. Een andere traditie die wordt verder gezet: elk rijstel krijgt de naam van een historische figuur verbonden aan de stad Ulm.

Dit persbericht en een persfoto zijn beschikbaar op: http://www.siemens.com/press/PR2015050232MOEN

Siemens AG (Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. De onderneming is actief in meer dan 200 landen met een sterke focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en milieuvriendelijke technologieën is Siemens de nr. 1 in de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van STEG-krachtcentrales, een belangrijke leverancier van elektriciteitstransportoplossingen en een pionier op het vlak van infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijving- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is Siemens ook een toonaangevende leverancier van uitrustingen voor medische beeldvorming – zoals CT- (computertomografie) en MRI-systemen (magnetische resonantie)  – evenals op het vlak van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2014, afgesloten op 30 september 2014, genereerde Siemens uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard en een nettowinst van € 5,5 miljard. Eind september 2014 had het bedrijf op voortgezette basis wereldwijd ongeveer 343,000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

SWU Verkehr GmbH is een stedelijke vervoersmaatschappij die voor 100 procent in handen is van SWU Stadtwerke Ulm Neu-Ulm. Dit stadsbedrijf exploiteert 1 tramlijn en 18 buslijnen in Ulm en Neu-Ulm voor de ongeveer 170.000 inwoners van de agglomeratie. In 2014 vervoerde SWU Verkehr ongeveer 36 miljoen passagiers op een vervoersnet dat zo'n 211 kilometer bestrijkt. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op: www.swu.de/privatkunden/swu-nahverkehr

29-5-2015