Siemens België

Siemens Mobility stelt de nieuwe Vectron Dual Mode-locomotief voor

  • Duurzame en zuinige oplossing voor goederentransport in Duitsland

  • Gecombineerde diesel- en elektrische locomotief

  • Beschikbaar vanaf eind september 2018

Op InnoTrans 2018, de grootste vakbeurs voor spoorwegtechnologie ter wereld, stelt Siemens Mobility de nieuwe locomotief Vectron Dual Mode  voor,. Deze locomotief kan zowel op diesel als op elektriciteit rijden. Op geëlektrificeerde delen van het spoor wordt de nieuwe locomotief aangedreven door elektriciteit om brandstof te besparen en de onderhoudskosten te verminderen. De locomotief kan op niet-geëlektrificeerde delen overschakelen op diesel.
Dankzij het Vectron Dual Mode-concept kunnen operatoren hun duurzame waarde gedurende de levenscyclus van de locomotief te verhogen. De locomotief werd ontworpen voor goederentransport in Duitsland en kan vanaf eind september 2018 besteld worden.

“De Vectron Dual Mode combineert het beste van twee werelden: Hij heeft een krachtige dieselmotor en is ook uitgerust voor elektrische bediening. Op stukken met een hoogspanningsleiding rijdt de locomotief geluidloos zonder emissies en bespaart hij brandstof en onderhoudskosten. Met de Vectron Dual Mode hebben we een duurzaam, milieuvriendelijk en heel rendabel alternatief ontwikkeld voor conventionele diesellocomotieven”, zegt Sabrina Soussan, CEO van Siemens Mobility.

Het Duitse spoornetwerk is momenteel voor ongeveer 60 % geëlektrificeerd, en de nieuwe locomotief van Siemens Mobility kan ook op hiaten tussen de geëlektrificeerde stukken rijden, waardoor men geen andere locomotief moet inzetten. Tegelijkertijd hebben agglomeraties en grote steden, waar er vaak een geëlektrificeerd spoornetwerk is, geen last van emissies.

De Vectron Dual Mode is gebaseerd op bewezen Vectron-componenten. De nieuwe locomotief heeft een spoorwijdte van 1.435 mm en weegt 90 metrische ton. De locomotief is ontworpen om op een 15-kV AC elektrisch systeem te rijden en is uitgerust met het PZB beveiligingssysteem voor treinen. Ongeacht de bedrijfsmodus genereert de locomotief een vermogen van 2.000 kW aan de wielvelg. De dieseltank van de Vectron kan 2.500 liter brandstof bevatten. De topsnelheid van de locomotief is 160 km/h.

Siemens Mobility zal de Vectron Dual Mode op InnoTrans 2018 voorstellen als een interactief model. Het bedrijf zal zijn producten en oplossingen opnieuw in hal 4.2 tentoonstellen en op het openlucht expoterrein.

 

Dit persbericht en extra materiaal is beschikbaar op www.siemens.com/press/innotrans2018

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

 

Meer informatie over Siemens Mobility GmbH vindt u op: www.siemens.com/mobility

 

Siemens Mobility is een afzonderlijk beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, kant-en-klare systemen, intelligente verkeerssystemen en aanverwante diensten. Door middel van digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat infrastructuur intelligent te maken, waarde duurzaam te verhogen over de gehele levenscyclus, de ervaringen van de passagiers te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In boekjaar 2017, dat eindigde op 30 september 2017, boekte de vroegere Siemens Mobility-afdeling een omzet van € 8,1 miljard en telde de onderneming 28.400 medewerkers over de hele wereld. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.

30-8-2018