Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Vectron MS gecertificeerd voor Nederland

  • Vectron gecertificeerd voor in totaal 18 landen

  • Verbinding met de volledige Rijn-Alpencorridor

De multisysteem-variant van de Vectron-locomotief heeft op 21 september 2017 van de Nederlandse veiligheidsautoriteit ILT de certificering gekregen voor gebruik in Nederland. Met deze autorisatie heeft de Vectron nu toegang tot de havens in Nederland en werd een belangrijke mijlpaal gehaald om de volledige Rijn-Alpencorridor met Oostenrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Zwitserland te bedienen. 121 van de voordien verkochte Vectron-locomotieven kunnen nu in Nederland worden gebruikt.

Tot nu toe hebben 33 klanten de Vectron gekozen voor hun vloot en meer dan 600 locomotieven besteld. De 330 Vectron-locomotieven die momenteel in gebruik zijn, hebben in totaal reeds meer dan 90 miljoen kilometer afgelegd. Met de certificering in Nederland kan de Vectron nu worden gebruikt in niet minder dan 18 Europese landen. De locomotieven werden voordien reeds gecertificeerd voor gebruik in Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Finland, Duitsland, Hongarije, Italië, Noorwegen, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Zweden, Zwitserland en Turkije.

 

Dit persbericht en bijkomend materiaal zijn beschikbaar op: www.siemens.com/press/vectron

Volg ons op twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over de divisie Mobility kunt u vinden op: www.siemens.com/mobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

4-10-2017