Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Veertigste klant voor Siemens-locomotief

  • De Rath-groep is de veertigste Vectron-klant

  • Order voor drie Vectron MS locomotieven

  • Levering vanaf december 2018

De Rath-groep en Siemens hebben een overeenkomst voor de levering van drie Vectron-meerspanningslocomotieven (MS) ondertekend. Deze zijn voorzien voor goederenverkeer en zullen op lijnen in Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Nederland, Polen en Slovakije worden ingezet. De levering van de locomotieven zal in december 2018 van start gaan. De locomotieven zullen in de Siemens-fabriek in München-Allach worden gebouwd. Met deze order zal RTB Cargo, de vrachtvervoertak van de Rath-groep, voor de allereerste keer over zijn eigen vloot meerspanningslocomotieven beschikken.

“De Rath-groep is de veertigste klant die voor ons Vectron-platform kiest. Dit succesverhaal bevestigt de kwaliteit en de betrouwbare inzet van onze locomotieven over heel Europa”, aldus Sabrina Soussan, CEO van de Siemens-divisie Mobility.

De locomotieven voor de Rath-groep hebben een maximaal vermogen van 6.400 KW en een topsnelheid van 160 km/h. De Vectron MS-locomotieven zijn geschikt om met spanningssystemen van 15 kV / 16,7 Hz AC, 25 kV / 50 Hz AC en van 1,5 kV DC en 3 kV DC te rijden en is zowel uitgerust met nationale veiligheids- en treinbeïnvloedingssystemen als met het Europese treinbesturingssysteem (ETCS).

Siemens heeft de Vectron in totaal al meer dan 700 keer verkocht. De Vectron-vloot heeft over heel Europa al meer dan 130 miljoen operationele kilometers afgelegd. De Siemens-locomotieven zijn momenteel gecertificeerd om in Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Finland, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Servië, Slovakije, Slovenië, Zwitserland en Turkije te rijden.

 

Dit persbericht en bijhorend persmateriaal zijn beschikbaar op: www.siemens.com/press/vectron

 

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility

Meer informatie over de divisie Mobility kunt u vinden op: www.siemens.com/mobility

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

16-7-2018