Siemens kondigt de operationele start aan van zijn filiaal in Ivoorkust en stelt het nieuwe team voor

  • Siemens S.A.R.L. is operationeel sinds 1 oktober 2017

  • Het nieuwe lokale team zal nauwere banden onderhouden met de klanten en ondersteuning bieden voor de groei en activiteiten van Siemens in de ECOWAS-landen (*)

  • Officiële inhuldiging in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, vertegenwoordigster van Zijne Majesteit de Koning

Siemens heeft het grote genoegen de officiële opening aan te kondigen van zijn nieuwe juridische entiteit in Ivoorkust, Siemens S.A.R.L., volledig operationeel sinds 1 oktober. Dit filiaal zal Siemens vertegenwoordigen voor alle activiteiten in het land en in de subregio en zal in eerste instantie een tiental personen in dienst hebben. Het personeelsbestand zal waarschijnlijk snel uitbreiden. Zo breekt er een nieuwe fase aan in het engagement van Siemens om zijn activiteiten in het land op lange termijn verder te bestendigen.

Siemens S.A.R.L. zal worden geleid door een sterk team: Arnaud Agbo-Panzo, die tot nu de functie van Sales Director voor West-Afrika bij Siemens in Brussel uitoefende, is aangesteld als Algemeen Directeur. Bouchra Abbad, vroeger Division Controller voor de divisie Energy Management bij Siemens Marokko, wordt Administratief en Financieel Directeur.

De aanwezigheid van Siemens in Ivoorkust is gebaseerd op drie hoofdpijlers, met name elektrificatie, automatisering en digitalisering. De groep zal spitstechnologische oplossingen voor voornoemde domeinen leveren om de lokale infrastructuren te ontwikkelen en de concurrentiekracht van bedrijven te versterken, en zo een grotere meerwaarde creëren op lokaal niveau.

Langetermijn engagement
Op de top van de G20 afgelopen juni in Berlijn, herbevestigde Siemens zijn investeringsbeleid voor Ivoorkust door de ondertekening van een memorandum van overeenstemming (MOU) in aanwezigheid van Z.Exc. Alassane Ouattara, president van Ivoorkust, en Joe Kaeser, CEO van Siemens AG. Dit akkoord wil de samenwerking en de investeringen op het vlak van elektriciteitsvoorziening, olie- en gasinfrastructuren, industrie, het nationale elektriciteitsnet en algemene infrastructuren, in belangrijke mate verder intensifiëren.

Versterking van lokaal talent
Met het oog op de verdere ondersteuning en ontwikkeling van competenties en talenten in Ivoorkust, heeft Siemens recent zijn samenwerking met het Nationaal Polytechnisch Instituut Félix Houphouët-Boigny (INP-HB) uitgebreid via nieuwe automatiseringsproducten en softwareoplossingen. Deze zijn een aanvulling op de reeds geïnstalleerde apparatuur in het Siemens-laboratoriuim op de campus van het polytechnisch instituut in Yamoussoukro.
Tot op heden hebben er meer dan 600 studenten van het INP-HB projecten uitgewerkt met behulp van deze apparatuur en hebben er meer dan 10 studenten de gelegenheid gekregen stage te lopen bij onze partner Semen, waarvan er 6 recent werden aangeworven. Het engagement van Siemens omvat tevens de permanente vorming van docenten door Siemens-teams. Deze docenten hebben bovendien verscheidene hoogwaardige opleidingsprogramma’s gevolgd over apparatuur voor industriële automatisering en op het vlak van gebouwtechnologie.

Officiële inhuldiging in het kader van de economische missie in Ivoorkust
In het kader van de Belgische economische missie in Ivoorkust, die plaatsvindt van 22 tot 25 oktober, ging de officiële opening van de nieuwe juridische entiteit vandaag gepaard met een inhuldigingsplechtigheid in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, vertegenwoordigster van Zijne Majesteit de Koning, Belgische en Ivoriaanse ministers, de officiële Belgische delegatie en Belgische bedrijven die deel uitmaken van de economische missie die activiteiten in Ivoorkust willen ontwikkelen.

André Bouffioux, CEO van Siemens België-Luxemburg, Noord-, Centraal- en West-Afrika: “Met de opening van onze nieuwe juridische entiteit bevestigen we meer dan ooit het streven van Siemens om zijn aanwezigheid in Ivoorkust en Afrika te consolideren en er activiteiten te ontwikkelen. Deze aanpak, waarvoor we twee jaar geleden hebben gekozen, maakt deel uit van onze langetermijnstrategie. We willen ons op lange termijn verder verankeren in het economisch weefsel van het land. ”

Arnaud Agbo-Panzo, Algemeen Directeur van Siemens Ivoorkust:
“Onze aanwezigheid op lokaal niveau verzekeren en een lokale dienstverlening bieden aan onze partners, onze klanten en Ivoriaanse instellingen, staat voor ons meer dan ooit centraal. Met deze nieuwe juridische entiteit willen we onze aanwezigheid in het land en de regio versterken, en dankzij onze aanpak en technologische oplossingen, een bijdrage leveren tot de versterking van de infrastructuren, de industriële sectoren en de KMO’s in Ivoorkust. ”

Siemens is reeds meer dan 157 jaar actief in Afrika. Met meer dan 3.600 medewerkers verspreid over 15 Afrikaanse landen levert de groep een belangrijke bijdrage tot de economische ontwikkeling van het continent. Siemens investeert eveneens in opleidings- en ondersteuningsprogramma’s gericht op de versterking van de politieke en maatschappelijke integriteit. Daarnaast gaat Siemens verder met de ontwikkeling van nieuwe projecten voor het continent met de langetermijnambitie de Afrikaanse economie te stimuleren en mee te werken aan een duurzame tewerkstelling.

(*) ECOWAS: De Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten - West-Afrikaanse intergouvernementele organisatie

Siemens AG (Berlin et Munich) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, genereerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en een nettowinst van € 5,6 miljard. Eind september 2016 had het bedrijf wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

24-10-2017