Αλλαγές στo Tομέα Υγείας της Siemens στην Ελλάδα

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Με ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου 2011 ο Δρ. Ιωάννης Παναγιωτέλης, μέχρι πρόσφατα Γενικός Διευθυντής του τομέα Υγείας της Siemens στην Ελλάδα, αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου, με ευθύνη τον τομέα Μαγνητικής Τομογραφίας, του τομέα Υγείας της Siemens στις ΗΠΑ. Ο Δρ. Παναγιωτέλης διετέλεσε Marketing Manager στα κεντρικά της Siemens Healthcare στο Erlangen της Γερμανίας από το 2003 ως το 2008. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen της Σκωτίας καθώς και Executive ΜΒΑ από το IESE Business School της Βαρκελώνης. Στο νέο του ρόλο ο Δρ. Παναγιωτέλης θα διευθύνει τα τμήματα marketing, business development, κλινικής υποστήριξης, πωλήσεων και υποστήριξης του τομέα Μαγνητικής Τομογραφίας της Siemens στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις μαγνητικών τομογράφων της Siemens στις ΗΠΑ είναι οι μεγαλύτερες στον κόσμο και αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 1/3 των συνολικών πωλήσεων συστημάτων ιατρικής απεικόνισης της Siemens στις ίδιες τις ΗΠΑ.

Αντίστοιχα, Γενικός Διευθυντής του τομέα Υγείας της Siemens στην Ελλάδα αναλαμβάνει ο κος Γεώργιος Παναγιωταράκος ο οποίος θα συνεχίσει να ενεργεί και ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Siemens Healthcare Diagnostics ΑΒΕΕ. Ο κος Παναγιωταράκος κατέχει Πτυχίο Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει κάνει σπουδές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Είναι μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας. Έχει σημαντική σταδιοδρομία άνω των 24 ετών στον τομέα της Υγείας, με εξειδίκευση στα Διαγνωστικά και τη μικροβιολογία, και ηγήθηκε με επιτυχία τη συνένωση των 3 εταιρειών Διαγνωστικών στη δημιουργία της SHD ΑΒΕΕ κατά την περίοδο 2008-2009.

O κ. Πάνος Ξυνής, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AE, αναφερόμενος στις  διοικητικές αλλαγές, τόνισε: «Οι ανωτέρω προαγωγές, δηλώνουν τη συνεχή στήριξη της εταιρίας μας στην ανάπτυξη και προώθηση του ανθρώπινου δυναμικού μας, καθώς και την επιβράβευση της υψηλής απόδοσης και συνεισφοράς των στελεχών μας. Πιστεύουμε ότι η πλούσια εμπειρία αλλά και η αφοσίωση των κ.κ. Παναγιωταράκου και Παναγιωτέλη, θα συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω διεύρυνση των μεριδίων αγοράς της Siemens στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ, αγορές στις οποίες η εταιρία μας διαθέτει ήδη ηγετικό μερίδιο».

Με 150 εργαζομένους συμπεριλαμβανομένων εξειδικευμένων επιστημόνων από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, έμπειρους και πιστοποιημένους μηχανικούς, υπερσύγχρονα συστήματα συνεχούς παρακολούθησης, υποστήριξης και εξασφάλισης ποιότητας, η Siemens θέτει την πιο πρωτοπόρο τεχνολογία στην υπηρεσία του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και συμβάλλει συνεχώς στην ενίσχυση της. Με πάνω από 3.000 εγκατεστημένους εν λειτουργία αναλυτές στα εργαστήρια της χώρας και περισσότερα από 1200 μικρά και μεγάλα μηχανήματα ιατρικής απεικόνισης, η Siemens  είναι η μοναδική εταιρεία του χώρου που προσφέρει προϊόντα και λύσεις σε όλο το φάσμα της φροντίδας του ασθενούς - από την πρόληψη και την έγκαιρη πρόγνωση, έως τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη φροντίδα του ασθενούς μετά τη θεραπεία. Βελτιστοποιώντας τη ροή εργασιών σε κλινικό επίπεδο για τις περισσότερες ασθένειες, η Siemens καθιστά τις υπηρεσίες Υγείας ταχύτερες, καλύτερες και πιο αποδοτικές προς το κόστος.

Σχετικά με τον Τομέα Υγείας της Siemens
Ο Τομέας Υγείας της Siemens  αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές του κλάδου της Υγείας σε όλο τον κόσμο, καθορίζοντας τις τάσεις σε τομείς όπως η ιατρική απεικονιστική, τα εργαστηριακά διαγνωστικά συστήματα, οι λύσεις πληροφορικής για ιατρικούς οργανισμούς και τα ακουστικά βοηθήματα. Η Siemens είναι η μοναδική εταιρία που προσφέρει προϊόντα και λύσεις για όλο το φάσμα της φροντίδας του ασθενούς μέσω ενός σημείου επαφής– από την πρόληψη και την έγκαιρη πρόγνωση, έως τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη φροντίδα του ασθενούς μετά τη θεραπεία. Βελτιστοποιώντας τη ροή εργασιών σε κλινικό επίπεδο για τις πλέον κοινές ασθένειες, η Siemens καθιστά τις υπηρεσίες υγείας ταχύτερες, καλύτερες και πιο αποδοτικές προς το κόστος. Ο Τομέας Υγείας της Siemens δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, απασχολώντας περίπου 48.000 εργαζομένους. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2010 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010), ο Τομέας Υγείας της Siemens σημείωσε έσοδα ύψους €12,4 δισεκατομμυρίων και κέρδη της τάξης των  €750 εκατομμυρίων. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.siemens.com/healthcare