Η Siemens ανοίγει εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων υψηλής τάσης στη Ρωσία

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Ο Τομέας Ενέργειας της Siemens εγκαινίασε μια νέα μονάδα παραγωγής αποζευκτών και συσκευών αποσύνδεσης ασφαλειών υψηλής τάσης, στο Voronezh, το οποίο βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας. Τα προϊόντα αυτής της γραμμής παραγωγής καλύπτουν τα επίπεδα τάσης των 110 και 220 kilovolt (kV). Η Siemens έχει επενδύσει €5 εκατομμύρια στις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής. Οι αγορές με σημαντική ανάπτυξη στα προϊόντα υψηλής τάσης, δηλαδή η Ρωσία και γειτονικές χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία και το Καζακστάν, θα εξυπηρετούνται από το εργοστάσιο του Voronezh.

Οι πρώτες παραγγελίες προς τη νέα μονάδα παραγωγής έχουν ήδη γίνει και αφορούν στην παράδοση αποζευκτών και συσκευών αποσύνδεσης ασφαλειών για το ρωσικό δίκτυο μεταφοράς ενέργειας, το περιφερειακό δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος της Μόσχας και διάφορες βιομηχανίες.Η ζήτηση προϊόντων υψηλής τάσης θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού του δικτύου παροχής ενέργειας της Ρωσίας. Για να ενισχύσει τη συμμετοχή της σε αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά, η Siemens ξεκίνησε να κατασκευάζει αποζεύκτες μη ενεργού και ενεργού δοχείου και συσκευές αποσύνδεσης ασφαλειών για τάση 110 και 220 KV στο Voronezh, σε ένα εργοστάσιο με εμβαδόν περίπου 6000 τετραγωνικά μέτρα.

Η νέα μονάδα είναι σχεδιασμένη να παράγει 500 αποζεύκτες το χρόνο. Εκτός από την παραγωγή αποζευκτών υψηλής τάσης, η μονάδα θα καλύπτει και το μάρκετινγκ των προϊόντων, ενώ θα είναι και υπεύθυνη για υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών μετά την πώληση. «Με τη νέα μονάδα δεν επεκτείνουμε απλώς το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής προϊόντων υψηλής τάσης της εταιρείας μας. Πάνω απ’ όλα, ενισχύουμε τη θέση μας στη Ρωσική αγορά», δήλωσε ο Udo Niehage, Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Μεταφοράς Ενέργειας του Τομέα Ενέργειας της Siemens.

Στη μονάδα παραγωγής στο Voronezh, η Siemens θα παράγει στο μέλλον και μετασχηματιστές και συστήματα διακοπτών μόνωσης αερίου. Οι σχετικές εγκαταστάσεις είτε σχεδιάζονται αυτή τη στιγμή, είτε βρίσκονται υπό κατασκευή. Στο πλαίσιο των παραγωγικών δραστηριοτήτων της στην περιοχή, η Siemens θα προχωρήσει και σε συνεργασίες με τοπικά εργοστάσια τροφοδοσίας.

Σχετικά με τον Τομέα Ενέργειας της Siemens
Ο Τομέας Ενέργειας της Siemens αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή λύσεων ενέργειας στον κόσμο, παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα προϊόντων, υπηρεσιών και συστημάτων για την παραγωγή, μεταφορά και διανομή ενέργειας, καθώς και για την εξόρυξη, μετατροπή και μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2010 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010), τα έσοδα του Τομέα Ενέργειας ανήλθαν περίπου στα €25,5 δισεκατομμύρια, ενώ οι νέες παραγγελίες ξεπέρασαν τα €30,1 δισεκατομμύρια. Παράλληλα, σημειώθηκαν κέρδη ύψους €3,3 δισεκατομμυρίων. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, ο Τομέας Ενέργειας απασχολούσε πάνω από 88.000 υπαλλήλους. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.siemens.com/energy