Siemens: Νέα γενιά θερμοστατών χώρου για μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Το Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens επεκτείνει την σειρά προϊόντων RDG, RDF και RDU με μία νέα γενιά θερμοστατών χώρου, οι οποίοι μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, προσφέροντας απαράμιλλα επίπεδα ενεργειακής αποδοτικότητας και ευελιξίας. Επιπλέον, οι νέοι θερμοστάτες της Siemens μπορούν να ενσωματωθούν στο σύστημα ελέγχου HVAC Synco. Η επιλογή τρόπου λειτουργίας επιτρέπει την αξιοποίηση των νέων θερμοστατών σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα, ενώ  εφαρμογών, ενώ ο σχεδιασμός τους διασφαλίζει την ευκολία εγκατάστασης και χρήσης. 

Οι νέοι θερμοστάτες χώρου τύπου RDG / RDF / RDU βασίζονται στο πρωτόκολλο διασύνδεσης και επικοινωνίας συστημάτων KNX, το οποίο έχει αναπτυχθεί ειδικά για έξυπνες κτιριακές εγκαταστάσεις. Έτσι, μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα ελέγχου HVAC Synco 700. Για τη διαμόρφωση των λειτουργιών επικοινωνίας δεν απαιτείται ειδικό εργαλείο λογισμικού, γεγονός που κάνει την εγκατάσταση και τη λειτουργία των θερμοστατών ακόμα πιο απλή.

Χάρη στα καινοτόμα χαρακτηριστικά τους, οι θερμοστάτες βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση του κόστους λειτουργίας. Οι λειτουργίες τους εξασφαλίζουν μέγιστη ενεργειακή αποδοτικότητα, περιλαμβάνοντας δυνατότητες ανεξάρτητου ελέγχου θερμοκρασίας χώρου, ελέγχου τρόπου λειτουργίας (Automatic, Comfort, Economy και Protection), ρύθμισης ορίων επιθυμητής θερμοκρασίας για θέρμανση και ψύξη, αυτόματου ελέγχου ταχυτήτων ανεμιστήρα κλπ. Επίσης, μέσω του πρωτοκόλλου επικοινωνίας KNX, είναι εύκολος ο κεντρικός ή απομακρυσμένος έλεγχος από το σύστημα Synco 700.Επιπλέον, οι θερμοστάτες προσφέρουν μια σειρά λειτουργιών σύνδεσης για εξωτερικά αισθητήρια – συμπεριλαμβανομένων αισθητήριων θερμοκρασίας χώρου, εναλλαγής λειτουργίας, παρουσίας ή επαφής παραθύρου – με τη βοήθεια των οποίων επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα και διασφαλίζεται η άνεση στο χώρο.

Όλα τα μοντέλα των σειρών RDG, RDF και RDU έχουν μοντέρνο σχεδιασμό και μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε κάθε είδους χώρο. Χάρη στη μεγάλη οθόνη και στην εργονομική φιλοσοφία λειτουργίας, οι θερμοστάτες προσφέρουν υψηλό επίπεδο φιλικότητας προς τον χρήστη. Οι τιμές θερμοκρασίας (με δυνατότητα ταυτόχρονης ανάγνωσης σε βαθμούς Κελσίου και Φαρενάιτ, εάν απαιτείται), η ώρα και άλλες παράμετροι μπορούν να αναγνωσθούν εύκολα, ενώ ο φωτισμός διευκολύνει τη λειτουργία στο σκοτάδι. Επίσης, τα προϊόντα διαθέτουν και πλήκτρο κλειδώματος για την αποφυγή λανθασμένων χειρισμών.Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων με δύο τύπους RDG, δύο τύπους RDF και έναν τύπο RDU καλύπτει ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών, όπως μονάδες fan coils, συστήματα VAV, ψυχόμενες οροφές και έλεγχος θερμαντικών σωμάτων.

Οι θερμοστάτες της σειράς RDG είναι σχεδιασμένοι για επίτοιχη τοποθέτηση, ενώ της σειράς RDF/RDU για ημί-εντοιχιζόμενη τοποθέτηση σε ηλεκτρολογικό κουτί, σύμφωνα με το πρότυπο BS4662. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό ETS, οι θερμοστάτες μπορούν να ενσωματωθούν σε συστήματα τρίτων κατασκευαστών.Οι νέοι θερμοστάτες χώρου αποτελούν μέρος του περιβαλλοντολογικού χαρτοφυλακίου της Siemens. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2010, τα έσοδα από το χαρτοφυλάκιο ανήλθαν περίπου στα €28 δισεκατομμύρια, καθιστώντας τη Siemens το μεγαλύτερο προμηθευτή φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών στον κόσμο. Κατά την ίδια περίοδο, τα προϊόντα και οι λύσεις της Siemens επέτρεψαν στους πελάτες της να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παρήγαν κατά 270 εκατομμύρια τόνους, μέγεθος ίσο με τις συνολικές ετήσιες εκπομπές του Χονγκ Κονγκ, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, του Τόκιο, του Νέου Δελχί και της Σιγκαπούρης.

Σχετικά με τον Τομέα Βιομηχανίας της Siemens 
Ο Τομέας Βιομηχανίας της Siemens (Erlangen, Γερμανία) είναι ο κορυφαίος προμηθευτής φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών που υποστηρίζουν τις διαδικασίες παραγωγής, μεταφοράς, κατασκευής και φωτισμού στη βιομηχανία. Με ολοκληρωμένες τεχνολογίες αυτοματισμού και εξειδικευμένες βιομηχανικές λύσεις, η Siemens αυξάνει την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία των πελατών της που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας και των υποδομών. Ο Τομέας αποτελείται από έξι Τμήματα:  Τεχνολογίες Κτιρίων, Τεχνολογίες Ηλεκτροκίνησης, Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί, Βιομηχανικές Λύσεις, Συστήματα Κίνησης και Συγκοινωνιών και Φωτισμός. Με περίπου 204.000 εργαζομένους παγκοσμίως, ο τομέας Βιομηχανίας της Siemens σημείωσε πωλήσεις ύψους €34,9 δισ. κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2010 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010). Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://www.siemens.gr/industry 

Σχετικά με το Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens 
Το Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens (Zug, Ελβετία) αποτελεί το μεγαλύτερο προμηθευτή παγκοσμίως ασφαλών και ενεργειακά αποδοτικών λύσεων για κτίρια και κτιριακές υποδομές. Το Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων προσφέρει πλήρη σειρά προϊόντων κτιριακού αυτοματισμού, αυτόματου ελέγχου κλιματισμού, πυρανίχνευσης, εγκαταστάσεων χαμηλής τάσης και τεχνολογίας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Με περίπου 42.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, το Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens σημείωσε πωλήσεις ύψους €6,9 δισ.  κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2010 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010).  Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://www.siemens.com/buildingtechnologies