H Siemens και η ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΩΝ φέρνουν στην Ελλάδα τον πρώτο μαγνητικό τομογράφο 4ης γενιάς

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Μια ιδανική σύμπραξη τεχνολογίας αιχμής και ιατρικής διάγνωσης υψηλού επιπέδου

Η Siemens και η νέα, σύγχρονη, μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΩΝ ανακοινώνουν μια συνεργασία που θέτει νέα πρότυπα στο χώρο της ιατρικής απεικόνισης. Πιο συγκεκριμένα, η ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΩΝ προχώρησε στην εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου MAGNETOM SKYRA της Siemens, του πρώτου μαγνητικού τομογράφου 4ης γενιάς στην Ελλάδα. Με την εγκατάσταση του νέου μαγνητικού τομογράφου, ο οποίος είναι ήδη διαθέσιμος στο κοινό, το επιστημονικό δυναμικό της μονάδας ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΩΝ θα είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη ποιοτικότερες υπηρεσίες, αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής του νέου μαγνητικού τομογράφου της Siemens.

Ο MAGNETOM SKYRA είναι ο μοναδικός τομογράφος υψηλού πεδίου 3 Tesla που έχει σχεδιαστεί  εξαρχής με γνώμονα την άνεση και την ασφάλεια του ασθενούς, χωρίς ωστόσο να κάνει κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της εξέτασης. Νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες πηνίων και λογισμικού, όπως η Tim® 4G και η Dot™, αναπτύχθηκαν ειδικά για αυτό το σκοπό. Έτσι, ο τομογράφος MAGNETOM SKYRA της Siemens αλλάζει πραγματικά τα δεδομένα στο χώρο της μαγνητικής τομογραφίας, προσφέροντας με τον πλέον φιλικό τρόπο τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες εξατομικευμένες εξετάσεις, με απεικόνιση και διάγνωση υψηλού επιπέδου.

Ένας Τομογράφος Φιλικός προς τον Ασθενή
Ο MAGNETOM SKYRA είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να καλύπτει όλο το εύρος των κλινικών εξετάσεων, επιτρέποντας την εξέταση ακόμη και ομάδων ασθενών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες (π.χ. παιδιά, κλειστοφοβικοί και υπέρβαροι ασθενείς), λόγω του μεγάλου ανοίγματος των 70 εκατοστών, του μικρού μήκους του μαγνήτη και της ενισχυμένης μηχανικά κατασκευής του. Μάλιστα, στην πλειοψηφία των εξετάσεων, το κεφάλι του ασθενούς βρίσκεται εκτός του μαγνητικού τομογράφου, γεγονός που τον καθιστά ακόμη πιο φιλικό.

Ταχύτερες και πιο Αξιόπιστες Εξετάσεις
Αξιοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία πηνίων Tim® 4G, μια αποκλειστική πατέντα της Siemens, ο τομογράφος MAGNETOM SKYRA ελαττώνει σημαντικά τους χρόνους εξέτασης, βελτιώνοντας συγχρόνως την ποιότητα της απεικόνισης κατά 20%. Έως και 204 στοιχεία πηνίων, αριθμός ασύλληπτος για τους υπάρχοντες τομογράφους, μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα, καλύπτοντας ολόκληρο το σώμα του ασθενούς. Έτσι, ακόμη και οι εξετάσεις για ολόκληρο το σώμα μετατρέπονται σε διαδικασίες ρουτίνας, ενώ διαφορετικές περιοχές του σώματος μπορούν να απεικονισθούν εντός μερικών λεπτών, χωρίς να απαιτείται επανατοποθέτηση του ασθενούς ή αλλαγή πηνίων.

Εξατομικευμένη Εξέταση
Επειδή κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και παρουσιάζει διαφορετικές κλινικές ενδείξεις, η Siemens ανέπτυξε την πρωτοποριακή τεχνολογία Dot™. Όλα τα πρωτόκολλα εξετάσεων προσαρμόζονται στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς γρήγορα και εύκολα, ενώ το σύστημα καθοδηγεί βήμα προς βήμα τον χειριστή. Στο πλαίσιο αυτό, ακόμη και οι πιο δύσκολες εξετάσεις γίνονται ταχύτατα, πάντα με βάση τις ιδιαιτερότητες του εξεταζόμενου και τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Απεικόνιση και Διάγνωση Υψηλού Επιπέδου
Οι καινοτομίες του MAGNETOM SKYRA αγγίζουν ακόμη και την «καρδιά» του τομογράφου. Με την τεχνολογία TrueForm, η ποιότητα της εικόνας παραμένει υψηλή και αναλλοίωτη σε οποιοδήποτε σημείο του μαγνήτη. Η απεικόνιση είναι εξαιρετική, ακόμη και στις πιο δύσκολες παθολογίες και σύνθετες ανατομικές μορφές. Το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, το Καρδιοαγγειακό και οι λιπώδεις ιστοί, όπως ο μαστός, μπορούν να απεικονιστούν σε ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση. Παράλληλα, η τεχνολογία Ολόσωμης Απεικόνισης Διάχυσης (WB Diffusion MRI) συμβάλλει σημαντικά στην έγκυρη διάγνωση των καρκινοπαθών, απεικονίζοντας λεπτομερώς την πρωτοπαθή εστία και τις μεταστάσεις. Ταυτόχρονα, επιτρέπει την ακριβή σταδιοποίηση και το χαρακτηρισμό των όγκων, παρέχοντας εικόνα παρόμοια ενός τομογράφου PET – CT. Έτσι, ο καρκίνος μπορεί να διαγνωσθεί σε πρώιμο στάδιο, γεγονός που βελτιώνει τη συνολική πρόγνωση του ασθενούς. 

Διαθέτοντας πραγματικά ρηξικέλευθες τεχνολογίες, ο τομογράφος MAGNETOM SKYRA θέτει νέα πρότυπα στην αποδοτικότητα των εξετάσεων και τη φροντίδα του ασθενούς. Με την εγκατάσταση του πρώτου μαγνητικού τομογράφου 4ης γενιάς, στην υπερσύγχρονη μονάδα ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΩΝ και το κοινό στην Ελλάδα μπορεί να απολαύσει τα οφέλη της τεχνολογίας αιχμής της Siemens.

Σχετικά με την Ιατρόπολις – Μαγνητική Τομογραφία Α.Ε.
Η ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ Α.Ε. αποτελεί το κορυφαίο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα και το μοναδικό στην Ευρώπη που σε έναν ειδικά διαμορφωμένο πολυχώρο έχει εγκατεστημένους 6 μαγνητικούς τομογράφους ,τρείς αξονικούς τομογράφους και δεκαοκτώ (18) ακόμη τμήματα εξοπλισμένα με όλα τα απεικονιστικά μέσα (αιματολογικό, υπερήχους, ακτινολογικό κ.λπ). Ακολουθώντας τις επιστημονικές εξελίξεις , η ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ Α.Ε εφαρμόζει την τεχνολογία νέας γενιάς στον ιατρικό τομέα εγκαθιστώντας state-of -the art απεικονιστικά μηχανήματα με εγγυημένη ποιότητα αποτελέσματος. Το ιατρικό προσωπικό με εκπαίδευση και συνεχή επιμόρφωση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς επίσης και το διοικητικό προσωπικό ,φροντίζουν για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών και ιατρικής φροντίδας προς όλους τους ασθενείς που επισκέπτονται το κέντρο καθημερινά. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.iatropoli.gr/ 

Σχετικά με τον Τομέα Υγείας της Siemens
Ο Τομέας Υγείας της Siemens  αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές του κλάδου της Υγείας σε όλο τον κόσμο, καθορίζοντας τις τάσεις σε τομείς όπως η ιατρική απεικονιστική, τα εργαστηριακά διαγνωστικά συστήματα, οι λύσεις πληροφορικής για ιατρικούς οργανισμούς και τα ακουστικά βοηθήματα. Η Siemens είναι η μοναδική εταιρία που προσφέρει προϊόντα και λύσεις για όλο το φάσμα της φροντίδας του ασθενούς μέσω ενός σημείου επαφής– από την πρόληψη και την έγκαιρη πρόγνωση, έως τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη φροντίδα του ασθενούς μετά τη θεραπεία. Βελτιστοποιώντας τη ροή εργασιών σε κλινικό επίπεδο για τις πλέον κοινές ασθένειες, η Siemens καθιστά τις υπηρεσίες υγείας ταχύτερες, καλύτερες και πιο αποδοτικές προς το κόστος. Ο Τομέας Υγείας της Siemens δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, απασχολώντας περίπου 48.000 εργαζομένους. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2010 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010), ο Τομέας Υγείας της Siemens σημείωσε έσοδα ύψους €12,4 δισεκατομμυρίων και κέρδη της τάξης των  €750 εκατομμυρίων. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.siemens.com/healthcare