Η Siemens εισέρχεται σε μία νέα εποχή εκτενούς συνεργασίας με την Κίνα

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω μιας διευρυμένης συνεργασίας

Η Siemens υπέγραψε Μνημόνιο για την Παράταση της Εκτενούς της Συνεργασίας με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας, παρουσία της Γερμανίδας Καγκελαρίου Merkel και του Κινέζου Προέδρου Wen Jiabao, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στη Γερμανία. 

«Η ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο στη συνεργασία μας με την Κίνα, που μετράει πάνω από έναν αιώνα. Είμαστε περήφανοι που ήμασταν η πρώτη πολυεθνική εταιρεία που συνεργάστηκε με την Κίνα σε ευρεία κλίμακα 26 χρόνια πριν. Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα ανοίξει νέους δρόμους σε όρους βιωσιμότητας, τόσο για την Κίνα, όσο και για τη Siemens, στα χρόνια που θα έρθουν», δήλωσε ο Peter Löscher, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG, κατά την από κοινού υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τον Zhang Xiaoqiang, Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας, στο Βερολίνο.

Το πλαίσιο συμφωνίας, συνεχίζει την ιστορική συνεργασία μεταξύ της Siemens και της Κίνας, η οποία ξεκινά από το 1985. Το νέο μνημόνιο συνεργασίας προσδιορίζει εξειδικευμένα πεδία για διμερή συνεργασία, τα οποία περιλαμβάνουν τη βιομηχανική αναβάθμιση, την τεχνολογική καινοτομία, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων, καθώς και την προώθηση και ανάπτυξη της Κεντρικής και Δυτικής Κίνας. Έτσι, διευρύνεται η επιχειρηματική ανάπτυξη της Siemens στην Κίνα, αλλά και στη διεθνή αγορά. Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 12ου  Πενταετούς Πλάνου της Κινεζικής Κυβέρνησης (2011-2015), ενώ εκτείνεται και μετέπειτα.

Σύμφωνα με το ανανεωμένο Μνημόνιο Συνεργασίας, η Siemens θα υποστηρίξει και θα συνδράμει στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κίνας, μέσα από τη διεύρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτών της στη χώρα και καινοτόμες συνεργασίες με Κινέζους εταίρους, ειδικά σε αναδυόμενους τομείς, όπως τα έξυπνα δίκτυα, τα ηλεκτρικά οχήματα και η «πράσινη» κινητικότητα. Υπό το πρίσμα της επιταχυνόμενης εκβιομηχάνισης και αστικοποίησης της Κίνα, η Siemens θα συνεχίσει να μοιράζεται την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες της στους τομείς της βιομηχανικής παραγωγής και της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

«Αυτοί είναι όλοι τομείς στους οποίους η Siemens είναι ισχυρή. Το ευρύτατο περιβαλλοντικό μας χαρτοφυλάκιο και οι αποδεδειγμένες καλές πρακτικές μας σε παγκόσμιο επίπεδο θα προσφέρουν στη Siemens και στην Κίνα τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης, με βιώσιμο τρόπο», πρόσθεσε ο Peter Löscher.Στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχήματος συνεργασίας, η Siemens δεσμεύεται να υποστηρίξει τη στρατηγική πρωτοβουλία της Κίνας για την ανάπτυξη των Κεντρικών και Δυτικών περιοχών της, να συνεργαστεί με κορυφαίες Κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές, καθώς και να υποστηρίξει την ανάπτυξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

«Το ανανεωμένο Μνημόνιο Συνεργασίας είναι ένα πρότυπο διασυνοριακής, διαπολιτισμικής και διαχρονικής συνεργασίας που στοχεύει σε έναν κοινό σκοπό συλλογικής ανάπτυξης», σχολίασε ο Mei-Wei Cheng, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Κίνας. «Επιβεβαιώνει την υπόσχεσή μας στη χώρα και το λαό της ότι δραστηριοποιούμαστε στην Κίνα για την Κίνα, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο», συμπλήρωσε.Το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας ανανεώνει το προηγούμενο Μνημόνιο Εκτενούς Συνεργασίας μεταξύ των Βιομηχανιών Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Ειδών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Siemens Aktiengesellschaft της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το οποίο υπεγράφη τον Οκτώβριο του 1985.

Από τότε, η Siemens συνεργάστηκε επιτυχώς με την Κίνα σε αρκετά προγράμματα σύγχρονων υποδομών, όπως οι ατμομηχανές βαρέων φορτίων για την ανθρακοπαραγωγό επαρχία Shanxi, οι μεταλλικοί και μεταλλευτικοί εξοπλισμοί για τα μεγαλύτερα έργα σιδήρου και χάλυβα της Κίνας, οι εξοπλισμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για διαφορετικούς τύπους ηλεκτροπαραγωγών εργοστασίων, καθώς και πιο πρόσφατα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και η Διεθνής Έκθεση της Σαγκάης το 2010.Παράλληλα με την αλματώδη ανάπτυξη της χώρας, η Siemens στην Κίνα αναπτύχθηκε από μία αντιπροσωπεία με έδρα το Πεκίνο και περίπου 200 υπαλλήλους, σε έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα με προσωπικό άνω των 43.000 εργαζομένων, 16 κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης και ένα δίκτυο γραφείων και ενεργών εταιρειών σε όλη τη χώρα. Σήμερα, η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διεθνής αγορά για τη Siemens.

Σχετικά με τη Siemens AG
Η Siemens AG (με έδρες το Βερολίνο και το Μόναχο) είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη στον κλάδο των ηλεκτρονικών και της ηλεκτρικής μηχανολογίας, δραστηριοποιούμενη στους κλάδους της Βιομηχανίας, της Ενέργειας και της Υγείας. Εδώ και πάνω από 160 χρόνια, η Siemens αποτελεί συνώνυμο των τεχνολογικών επιτευγμάτων, της καινοτομίας, της ποιότητας, της αξιοπιστίας και του διεθνούς χαρακτήρα. Η εταιρεία αποτελεί το μεγαλύτερο προμηθευτή περιβαλλοντικά φιλικών τεχνολογιών στον κόσμο, με τα έσοδα της από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις να ανέρχονται στα €28 δισεκατομμύρια (πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών της εσόδων). Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2010 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010), η Siemens σημείωσε έσοδα ύψους €76 δισεκατομμυρίων και καθαρά κέρδη ύψους €4,1 δισεκατομμυρίων. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2010, η εταιρεία είχε στο δυναμικό της περίπου 405.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα: www.siemens.com