Συνεργασία Siemens ΑΕ και Damplaid στον τομέα των υπερήχων

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Στη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας στο χώρο εμπορίας υπερηχοτομογράφων  με την εταιρεία Damplaid, προχώρησε η εταιρεία Siemens AE. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Damplaid, θα παρέχει υποστήριξη στην προώθηση πωλήσεων συστημάτων υπερηχοτομογραφίας της εταιρείας Siemens.

Το απεικονιστικό τμήμα του τομέα Υγείας της Siemens AE προσφέρει σήμερα εξαιρετικής ποιότητας συστήματα, για ένα ευρύτατο πεδίο απεικονιστικών διαγνωστικών εξετάσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα των εφαρμογών του απαιτητικού τομέα της υγείας. Οι ιατροί βασίζονται σε ακριβείς διαγνώσεις προκειμένου να λαμβάνονται οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τη φροντίδα των ασθενών. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία SIEMENS δεν σταματάει ποτέ να ξεπερνά τα όρια της ιατρικής τεχνολογίας αναπτύσσοντας πρωτοποριακές και καινοτόμες τεχνολογίες και στο πεδίο των υπερηχοτομογράφων.

Παραδείγματα τέτοιας τεχνολογίας αιχμής αποτελούν:
  •O υπερηχοτομογράφος της SIEMENS ACUSON SC2000. Επιτρέπει τη συλλογή τεράστιου όγκου διαγνωστικών πληροφοριών, πολύ μεγαλύτερου από ότι συλλέγουν τα συμβατικά τρισδιάστατα απεικονιστικά μηχανήματα. Τα πρωτόκολλα ροής εργασίας είναι ευφυούς σχεδιασμού, το σύστημα προσφέρει εργονομία που προσαρμόζεται στις ανάγκες του χρήστη ενώ η διαγνωστική εικόνα που προκύπτει είναι εξαιρετικής ποιότητας επιτρέποντας έτσι έγκυρη και λεπτομερή διάγνωση. 
  •Tο σύστημα ACUSON S2000 ABVS.   Η σάρωση του μαστού ποτέ δεν ήταν ευκολότερη για τον ιατρό και πιο άνετη για τους ασθενείς του, διότι το εν λόγω σύστημα έχει τη δυνατότητα πλήρους απεικόνισης του μαστού σε προβολική και τομογραφική όψη. Επιτρέπει τη δημιουργία, ανάλυση και έκθεση λεπτομερών υπερηχογραφικών (sonographic) δεδομένων της πολύπλοκης ανατομίας και παθολογίας του μαστού. Με το σύστημα ACUSON S2000 ABVS η σάρωση γίνεται αυτόματα, χωρίς την επέμβαση του χρήστη. Επιτρέπει την  απεικόνιση ανατομικά στιγμιαίων στεφανιαίων (προβολικών) λήψεων του μαστού που δεν ήταν διαθέσιμες με συμβατικό χειροκίνητο υπέρηχο.Το σύστημα αυτό του υπερηχοτομογράφου απλοποιεί εξαιρετικά τη σάρωση, παρέχει εξαιρετική απεικόνιση και  προσφέρει άνεση στον ασθενή βελτιστοποιώντας τη ροή εργασίας.
  •Απεικόνιση Ιστών με την επαναστατική μέθοδο Virtual Touch.Η απεικόνιση Ιστών με τη μέθοδο Virtual Touch™ είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή από τη Siemens που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ώθησης της Δύναμης Ακουστικής Ακτινοβολίας [Acoustic Radiation Force Impulse (ARFI)] για την αξιολόγηση βαθύτερων ιστών που δεν είναι προσβάσιμοι με την κλασσική μέθοδο της επιφανειακής Ελαστογραφίας.
  •Το νέο ψηφιακό σύστημα υπερήχου ACUSON X300™.Δίνει δυνατότητα εξαιρετικής απεικονιστικής απόδοσης σε προηγμένη, φορητή έκδοση. Όταν υπάρχει ανάγκη μετακίνησης ή όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, αυτό το πλήρως διαμορφωμένο σύστημα έρχεται να αντιμετωπίσει και να καλύψει τις πλέον απαιτητικές λειτουργικές και κλινικές προκλήσεις, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα απεικονιστικών εφαρμογών όπως γενική απεικονιστική, καρδιολογία, γυναικολογία-μαιευτική, προσφέροντας εξαιρετικές διαγνωστικές λύσεις σε ένα πλήρες διαθέσιμο πακέτο με προηγμένη εργονομία.
Το ACUSON X300™ σχεδιάστηκε για να παρέχει νέα δεδομένα (standard) στον κόσμο των φορητών υπερηχοτομογράφων.

Η βαθιά εμπειρία και θέση της Damplaid στην Ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με το εύρος και τις δυνατότητες της πλήρους σειράς προϊόντων της εταιρείας SIEMENS, παρέχει εξαιρετικές προοπτικές για την υιοθέτηση της πρωτοποριακής τεχνολογίας υπερήχων της SIEMENS  από ακόμη μεγαλύτερη μερίδα της ιατρικής κοινότητας.  

Σχετικά με τον Τομέα Υγείας της Siemens
Ο Τομέας Υγείας της Siemens  αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές του κλάδου της Υγείας σε όλο τον κόσμο, καθορίζοντας τις τάσεις σε τομείς όπως η ιατρική απεικονιστική, τα εργαστηριακά διαγνωστικά συστήματα, οι λύσεις πληροφορικής για ιατρικούς οργανισμούς και τα ακουστικά βοηθήματα. Η Siemens είναι η μοναδική εταιρία που προσφέρει προϊόντα και λύσεις για όλο το φάσμα της φροντίδας του ασθενούς μέσω ενός σημείου επαφής– από την πρόληψη και την έγκαιρη πρόγνωση, έως τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη φροντίδα του ασθενούς μετά τη θεραπεία. Βελτιστοποιώντας τη ροή εργασιών σε κλινικό επίπεδο για τις πλέον κοινές ασθένειες, η Siemens καθιστά τις υπηρεσίες υγείας ταχύτερες, καλύτερες και πιο αποδοτικές προς το κόστος. Ο Τομέας Υγείας της Siemens δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, απασχολώντας περίπου 48.000 εργαζομένους. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2010 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010), ο Τομέας Υγείας της Siemens σημείωσε έσοδα ύψους €12,4 δισεκατομμυρίων και κέρδη της τάξης των  €750 εκατομμυρίων. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.siemens.com/healthcare