«Πράσινο Φως» για το πιο σύγχρονο τρένο του κόσμου: Το τρένο ICx θέτει νέα πρότυπα για ταξίδια μακρινών αποστάσεων

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Το νέο τρένο είναι 20 μετρικούς τόνους ελαφρύτερο, διαθέτει βελτιωμένες αεροδυναμικές επιδόσεις και διασφαλίζει έως και 30% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. 
Οι επικεφαλής της Deutsche Bahn και της Siemens υπέγραψαν τη νέα συμφωνία, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας και του Προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Deutsche Bahn.

Η Deutsche Bahn (DB) AG και η Siemens AG υπέγραψαν μια νέα σύμβαση, αξίας δισεκατομμυρίων Ευρώ, για την κατασκευή έως και 300 νέων αμαξοστοιχιών ICx της Siemens, για ταξίδια μακρινών αποστάσεων. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στις εγκαταστάσεις της DB στο Πότσνταμ από τον Δρ. Rüdiger Grube, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της DB, και τον Peter Loescher, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens AG, παρουσία του Δρ. Peter Ramsauer, Υπουργού Μεταφορών, Κτιρίων και Αστικής Ανάπτυξης της Γερμανίας, και του Καθηγητή Utz-Hellmuth Felcht, Προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου της DB. Οι πρώτες αμαξοστοιχίες ICx αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του κοινού το 2016. Με βάση τη συμφωνία-πλαίσιο, η οποία βρίσκεται εν ισχύ έως το 2030, η DB θα προχωρήσει άμεσα στην παραγγελία 130 αμαξοστοιχιών, ενώ προγραμματίζεται η παραγγελία άλλων 90 αμαξοστοιχιών. Συνολικά, η δυνητική αξία αυτών των 220 αμαξοστοιχιών ανέρχεται στα €6 δισεκατομμύρια. Παράλληλα, η DB έχει τη δυνατότητα να παραγγείλει άλλες 80 αμαξοστοιχίες, όποτε το θελήσει.

«Η συμφωνία αυτή είναι μια πολύ καλή εξέλιξη για τη Γερμανική οικονομία. Οι αμαξοστοιχίες θα κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου στη Γερμανία. Η παραγγελία αυτή διασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων πολλών θέσεων σε μεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε ο Δρ. Peter Ramsauer, Υπουργού Μεταφορών, Κτιρίων και Αστικής Ανάπτυξης της Γερμανίας. «Με την προμήθεια των νέων αμαξοστοιχιών ICx διασφαλίζουμε τη βιώσιμη και επιτυχημένη ανάπτυξη της εταιρείας», σημείωσε ο Καθηγητής Utz-Hellmuth Felcht, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου της DB.

«Με τις αμαξοστοιχίες ICx, θέτουμε τις βάσεις για το πώς θα είναι οι μεταφορές σε μεγάλες αποστάσεις στο μέλλον. Παράλληλα, θέτουμε νέα πρότυπα σε όρους αξιοπιστίας, περιβαλλοντικής συμβατότητας και άνεσης. Έτσι, θα αναβαθμιστεί συνολικότερα του σιδηροδρομικό σύστημα. Οι πελάτες μας μπορούν να αναμένουν ότι θα επιβιβάζονται στα πιο σύγχρονα τρένα του κόσμου», σχολίασε ο Δρ. Rüdiger Grube, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DB.

«Η ενεργειακή αποδοτικότητα και η αρχιτεκτονική των αμαξοστοιχιών προσφέρει απαράμιλλα επίπεδα οικονομικής λειτουργίας, ενώ η ευέλικτη εσωτερική δομή τους θα προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης στους επιβάτες. Τα τρένα ICx θέτουν νέα πρότυπα στον τομέα των μεταφορών και στη σύνδεση των μητροπολιτικών κέντρων με άλλες πόλεις», δήλωσε ο Peter Loescher, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens.

Οι αμαξοστοιχίες ICx θα αποτελέσουν τη βάση για το μελλοντικό σύστημα μεταφοράς για μεγάλες αποστάσεις της DB. Η τεχνική βάση των τρένων ICx είναι μια καινοτόμος πλατφόρμα, στην οποία όμως ενσωματώνονται και δοκιμασμένα μέρη που χρησιμοποιούνται σε διάφορα τρένα, σε όλο τον κόσμο.  Παρά την προτυποποίηση των βαγονιών, η πλατφόρμα των τρένων ICx προσφέρει μεγάλα επίπεδα ευελιξίας, επιτρέποντας έως και 24 διαφορετικές διαρθρώσεις και ρυθμίσεις. Αυτό είναι δυνατό μέσω των λεγόμενων «δυναμικών βαγονιών», τα οποία διαθέτουν όλα τα στοιχεία και τον εξοπλισμό που περιέχουν και οι μονάδες οδήγησης μιας αμαξοστοιχίας. Έτσι, τα τρένα ICx μπορούν να προσαρμοστούν άνετα και στον όγκο της επιβατικής κίνησης και στις επιδόσεις που απατούνται ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, η νέα αυτή πλατφόρμα εξασφαλίζει σημαντικά χαμηλότερα κόστη συντήρησης και επισκευής.

Οι αμαξοστοιχίες ICx διατίθενται σε δυο βασικές παραλλαγές. Η πρώτη αφορά αμαξοστοιχίες επτά μερών, με τρία «δυναμικά βαγόνια». Οι αμαξοστοιχίες αυτές μπορούν να φιλοξενήσουν 499 επιβάτες και να πιάσουν μέγιστη ταχύτητα 230 χιλιομέτρων ανά ώρα. Η δεύτερη παραλλαγή αφορά αμαξοστοιχίες δέκα μερών, με έως και πέντε «δυναμικά βαγόνια», οι οποίες διαθέτουν 724 θέσεις και μέγίστη ταχύτητα 249 χιλιομέτρων ανά ώρα. Σε κάθε έναν από τους δυο τύπους υπάρχει εστιατόριο 17 ή 23 θέσεων, καθώς και αναψυκτήριο με χώρο ορθίων. Επίσης, υπάρχουν οικογενειακοί θάλαμοι, αλλά και οκτώ χώροι για ποδήλατα, στους οποίους μπορεί να εξασφαλιστεί θέση μέσω κράτησης.

Παράλληλα, θα αναπτυχθούν νέοι τύποι καθισμάτων που θα προσφέρουν περισσότερο χώρο στους επιβάτες, παρά τον αυξημένο αριθμό θέσεων σε σχέση με παλαιότερες αμαξοστοιχίες. Για παράδειγμα, όταν ο επιβάτης θα ρυθμίζει το κάθισμα, δε θα μετακινείται η πλάτη του καθίσματος προς τα πίσω, αλλά ολόκληρο το κάθισμα στο περίβλημα του. Παράλληλα, όλα τα καθίσματα στην πρώτη θέση θα διαθέτουν ατομικές πρίζες και ειδικό φωτισμό για ανάγνωση, ενώ στη δεύτερη θέση θα υπάρχει πρίζα ανά δυο καθίσματα. Κάθε βαγόνι θα διαθέτει έως και έξι οθόνες οροφής και μια κεντρική οθόνη πληροφοριών για κάθε έξοδο.

Παράλληλα, έχει ληφθεί ολοκληρωμένη μέριμνα για επιβάτες με κινητικά προβλήματα. Ο σημαντικά βελτιωμένος σχεδιασμός των τρένων ICx εξασφαλίζει μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση σε σχέση με τα τρένα που χρησιμοποιεί ήδη η DB. Παράλληλα, τα ελαφρύτερα υλικά κατασκευής εξασφαλίζουν μείωση βάρους έως και κατά 20 μετρικούς τόνους για αμαξοστοιχίες μήκους 200 μέτρων. Τέλος, η κατανάλωση ενέργειας ανά επιβάτη είναι έως και 30% χαμηλότερη σε σχέση με τα υπάρχοντα τρένα. Για τη διασφάλιση της ποιότητας, δυο αμαξοστοιχίες ICx θα περάσουν δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας 14 μηνών, ενώ δώδεκα αμαξοστοιχίες θα εξυπηρετούν επιβάτες, πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής. Η διαδικασία αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Έτσι, η DB και η Siemens θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν πιθανές ανάγκες βελτίωσης, πολύ νωρίς. Στο πλαίσιο της σύμβασης, προβλέπεται επτάμηνη φάση παρακολούθησης, κατά την οποία τα δεδομένα από τις αμαξοστοιχίες θα μεταφέρονται απευθείας στη Siemens. Επιπλέον, η Siemens και η DB θα ορίσουν από κοινού ορόσημα για τις φάσεις σχεδιασμού και παραγωγής. Τα ορόσημα αυτά θα εγκρίνονται από κοινού, μια διαδικασία που επίσης υλοποιείται για πρώτη φορά.

Σχετικά με τη Siemens AG
Η Siemens AG (με έδρες το Βερολίνο και το Μόναχο) είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη στον κλάδο των ηλεκτρονικών και της ηλεκτρικής μηχανολογίας, δραστηριοποιούμενη στους κλάδους της Βιομηχανίας, της Ενέργειας και της Υγείας. Εδώ και πάνω από 160 χρόνια, η Siemens αποτελεί συνώνυμο των τεχνολογικών επιτευγμάτων, της καινοτομίας, της ποιότητας, της αξιοπιστίας και του διεθνούς χαρακτήρα. Η εταιρεία αποτελεί το μεγαλύτερο προμηθευτή περιβαλλοντικά φιλικών τεχνολογιών στον κόσμο, με τα έσοδα της από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις να ανέρχονται στα €28 δισεκατομμύρια (πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών της εσόδων). Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2010 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010), η Siemens σημείωσε έσοδα ύψους €76 δισεκατομμυρίων και καθαρά κέρδη ύψους €4,1 δισεκατομμυρίων. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2010, η εταιρεία είχε στο δυναμικό της περίπου 405.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα: www.siemens.com.