Ο Τσεχικός Σιδηρόδρομος παραγγέλνει 16 τρένα τύπου Railjets από τη Siemens

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Το Τμήμα Συγκοινωνιών της Siemens ανέλαβε την προμήθεια 16 τρένων τύπου Railjet αποτελούμενα από εφτά βαγόνια στην Τσεχική Εταιρεία Σιδηροδρόμων Ceske Drahy (CD). Με αυτά τα τρένα intercity της Siemens, ο Τσεχικός Σιδηρόδρομος θα εκσυγχρονίσει τον στόλο του. Τα τρένα τύπου Railjet θα κινούνται κατά μήκος της κεντρικής εθνικής σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Πράγας και Μπρνο, καθώς επίσης και στις γραμμές διασυνοριακής συγκοινωνίας με Αυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία και Σλοβακία. Η παράδοση των τρένων αναμένεται να αρχίσει το 2013, ενώ και τα 16 τρένα θα έχουν παραδοθεί στον Τσεχικό Σιδηρόδρομο έως το 2014.

Τα τρένα τύπου Railjet αγγίζουν την ανώτατη ταχύτητα των 230 χιλιομέτρων την ώρα και πληρούν όλα τα κριτήρια της διεθνούς σιδηροδρομικής συγκοινωνίας υψηλής ταχύτητας. Ο τεχνικός σχεδιασμός βασίζεται στα οχήματα ταχείας κυκλοφορίας Viaggio Comfort που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη. Μια τυπική αμαξοστοιχία αποτελείται από κινητήριο όχημα και έξι βαγόνια τα οποία συνδέονται σε μία μηχανή που λειτουργεί ελκωθητικά (push-pull). Οι παροχές επάνω στο τρένο περιλαμβάνουν ένα βαγόνι μπιστρό, ένα μπάνιο με πρόσβαση για άτομα περιορισμένης κινητικότητας, ένα ανυψωτικό μηχάνημα για αναπηρικές καρέκλες σε κάθε πλευρά εξόδου, χώρους που παραχωρούνται για καροτσάκια μωρών, καθώς και ένα μίνι κινηματογράφο για παιδιά. Ολόκληρο το τρένο έχει μήκος 185,5 μέτρα.

Η συγκεκριμένη παραγγελία, αξίας άνω των €200 εκατομμυρίων, αποτελεί στην πραγματικότητα μέρος του τρίτου και τελευταίου σκέλους μιας σύβασης που αρχικά είχε συναφθεί με τον Αυστριακό Ομοσπονδιακό Σιδηρόδρομο (ÖBB). Η σύμβαση αυτή αφορούσε την προμήθεια 67 τρένων τύπου Railjet στον Αυστριακό Ομοσπονδιακό Σιδηρόδρομο. Τελικά, ο Αυστριακός Σιδηρόδρομος παρήγγειλε 51 τρένα, 40 από τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί.

Σχετικά με τη Siemens AGΗ Siemens AG (με έδρες το Βερολίνο και το Μόναχο) είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη στον κλάδο των ηλεκτρονικών και της ηλεκτρικής μηχανολογίας, δραστηριοποιούμενη στους κλάδους της Βιομηχανίας, της Ενέργειας και της Υγείας. Εδώ και πάνω από 160 χρόνια, η Siemens αποτελεί συνώνυμο των τεχνολογικών επιτευγμάτων, της καινοτομίας, της ποιότητας, της αξιοπιστίας και του διεθνούς χαρακτήρα. Η εταιρεία αποτελεί το μεγαλύτερο προμηθευτή περιβαλλοντικά φιλικών τεχνολογιών στον κόσμο. Πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών εσόδων της προέρχεται από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2010 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010), τα έσοδα της Siemens από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (δεν περιλαμβάνονται η Osram και η Siemens IT Solutions and Services) ανήλθαν στα €69 δισεκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη στα €4,1 δισεκατομμύρια. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2010, η εταιρεία είχε στο δυναμικό της περίπου 336.000 εργαζομένους στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, στη διεύθυνση: www.siemens.com