Tools

Siemens GreeceSiemens Greece

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Η Siemens παρουσιάζει το νέο υπερηχογράφο Acuson P300

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Ο νέος, φορητός, υπερηχογράφος μικρών διαστάσεων εξασφαλίζει υψηλή απόδοση και αξιοπιστία

Ο Τομέας Υγείας της Siemens επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο υπερηχογράφων που διαθέτει με το νέο μοντέλο Acuson P300, μια φορητή συσκευή, μικρών διαστάσεων, κατάλληλη για διάφορες κλινικές λειτουργίες. Στο νέο υπερηχογράφο ενοποιούνται hardware και λογισμικό υψηλής απόδοσης. Επιπλέον, ο Acuson P300  είναι συμβατός με 13 ηχοβόλες κεφαλές πολλαπλών συχνοτήτων, προσφέροντας υψηλή ευελιξία σε κλινικό επίπεδο. Ακόμη, διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες βελτιστοποιημένης απεικόνισης, ώστε να υποστηρίζει τόσο τις συνηθισμένες, όσο και τις εξειδικευμένες κλινικές ανάγκες. Ο υπερηχογράφος Acuson P300 χαρακτηρίζεται από τις ολοκληρωμένες δυνατότητές του και από το μικρό και κομψό σχεδιασμό του, αναδεικνύοντας την ανταγωνιστικότητα της Siemens, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της διετούς παγκόσμιας πρωτοβουλίας “Agenda 2013” του Τομέα Υγείας. Η διάθεση του νέου συστήματος ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012.

Το φορητό σύστημα υπερήχων Acuson P300 έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί διάφορες ανάγκες απεικόνισης, για ένα ευρύ φάσμα ασθενών, σωματότυπων και κλινικών ειδικοτήτων – από την ακτινολογία και τη γενική απεικονιστική, έως την καρδιοαγγειακή απεικόνιση, αλλά και από μαιευτικές και γυναικολογικές απεικονίσεις, έως ειδικές απεικονίσεις για το μυοσκελετικό σύστημα, το μαστό και μικρότερα μέρη του σώματος. Ο υπερηχογράφος της Siemens συνδυάζει προηγμένη τεχνολογία υπερήχων και υψηλές επιδόσεις απεικόνισης σε ένα φορητό πακέτο, επιτρέποντας την ολοκληρωμένη φροντίδα του ασθενούς οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

«Έχουμε παρουσία σε περισσότερες από 190 χώρες στον κόσμο. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι τα φορητά συστήματα υπερηχογράφων της Siemens θα είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Δρ. Jeffrey Bundy, Διευθύνων Σύμβουλος Υπερηχογραφίας στον Τομέα Υγείας της Siemens. «Ο υπερηχογράφος Acuson P300 αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους γιατρούς που πρέπει να κάνουν γρήγορες διαγνώσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες, όταν – για παράδειγμα – ο χώρος είναι περιορισμένος ή όταν χρειάζεται μια φορητή λύση. Η άριστη ποιότητα απεικόνισης και η μεγάλη ποικιλία εφαρμογών της νέας φορητής μονάδας ικανοποιεί τις σημερινές απαιτήσεις του κλάδου της Υγείας για σύγχρονα συστήματα υπερήχων», συμπλήρωσε.

«Ο υπερηχογράφος Acuson P300 της Siemens θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της εταιρείας στη γρήγορα αναπτυσσόμενη κατηγορία των συστημάτων μικρών διαστάσεων, τόσο στην αγορά των ΗΠΑ, όσο και στη διεθνή αγορά», δήλωσε ο Δρ. Harvey Klein, Πρόεδρος της Klein Biomedical Consultants, Inc. «Η ανάπτυξη αυτής της κατηγορίας αναμένεται να συνεχίσει να κινείται με διψήφιους ρυθμούς, δηλαδή σημαντικά ταχύτερα σε σχέση με το γενικό μέσο όρο της ευρύτερης αγοράς υπερηχογράφων», σχολίασε.

Ο Acuson P300 περιλαμβάνει σύγχρονα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση των απεικονίσεων, όπως η πανοραμική απεικόνιση, η μείωση του θορύβου και η συνθετική απεικόνιση. Αυτά τα εργαλεία βελτιστοποιούν αυτόματα τα απεικονιστικά δεδομένα, ενισχύοντας την εγκυρότητα της διάγνωσης και υποστηρίζοντας μια αποδοτική ροή κλινικών εργασιών. Η λύση της Siemens συνοδεύεται από 13 ηχοβόλες κεφαλές προς επιλογή, συμπεριλαμβανομένων ειδικών λαπαροσκοπικών και διεγχειρητικών κεφαλών για επεμβατικές διαδικασίες. Με φάσμα συχνοτήτων που φτάνει έως τα 18 MHz, οι ηχοβόλες κεφαλές επιτρέπουν την επιλογή αρκετών συχνοτήτων απεικόνισης, ώστε να ικανοποιούν τις διάφορες απαιτήσεις ως προς το βάθος σάρωσης, χωρίς να χρειάζεται η αλλαγή τους. Ο υπερηχογράφος δίνει τη δυνατότητα σε γραμμικές (linear), κυρτές (convex), κεφαλές phased array και ενδοκοιλοτικές να προσφέρουν λύσεις σάρωσης για μια μεγάλη γκάμα κλινικών περιπτώσεων.

Οι μικρές διαστάσεις του υπερηχογράφου Acuson P300 καθιστούν εύκολη την αποθήκευση και τη μεταφορά του. Η λύση της Siemens διαθέτει οθόνη XVGA LCD 15 ιντσών, ενσωματωμένο τροφοδοτικό και δύο θύρες κεφαλών, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή ευκολία χρήσης.

Η “Agenda 2013” είναι μια διετής πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2011 και έχει ως στόχο την περαιτέρω προώθηση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας του Τομέα Υγείας της Siemens. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, θα υλοποιηθούν συγκεκριμένα μέτρα σε τέσσερις τομείς δράσης: την Καινοτομία, την Ανταγωνιστικότητα, το Περιφερειακό Αποτύπωμα της εταιρείας και την Προσωπική Ανάπτυξη των εργαζομένων.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.siemens.com/healthcare-picutres/Acuson-P300

Σχετικά με τον Τομέα Υγείας της Siemens
Ο Τομέας Υγείας της Siemens  είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές λύσεων για τον κλάδο της Υγείας σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία είναι μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών και παρόχων υπηρεσιών για τους τομείς της ιατρικής απεικονιστικής, των εργαστηριακών διαγνωστικών συστημάτων, των ιατρικών λύσεων πληροφορικής και των βοηθημάτων ακοής. Η Siemens είναι η μοναδική εταιρεία που προσφέρει προϊόντα και λύσεις για όλο το φάσμα της φροντίδας του ασθενούς – από την πρόληψη και την έγκαιρη πρόγνωση, έως τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη φροντίδα μετά τη θεραπεία. Βελτιστοποιώντας την κλινική ροή εργασιών, η Siemens βοηθά τις υπηρεσίες υγείας να γίνουν ταχύτερες, καλύτερες και λιγότερο ακριβές. Ο Τομέας Υγείας δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο και απασχολεί περίπου 51.000 εργαζομένους. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2011 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2011), ο Τομέας Υγείας της Siemens σημείωσε έσοδα ύψους €12,5 δισ. και κέρδη της τάξης των  €1,3 δισ. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.siemens.com/healthcare