Tools

Siemens GreeceSiemens Greece

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Siemens Ισπανίας συμμετείχε στο Global Summit of Women 2012

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Η Rosa Garcia, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Siemens Ισπανίας, συμμετείχε σε ειδικό πάνελ του συνεδρίου “Global Summit of Women 2012”, του σημαντικότερου διεθνούς οικονομικού φόρουμ για γυναίκες, το οποίο φιλοξενείται φέτος στην Αθήνα και ολοκληρώνεται στις 2 Ιουνίου. Στο φετινό συνέδριο συμμετέχουν περισσότερες από 1000 γυναίκες από κάθε γωνιά του πλανήτη, οι οποίες κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στον ιδιωτικό, το δημόσιο και το μη κερδοσκοπικό τομέα, ώστε να συζητήσουν για το δυναμικό ρόλο και τις προοπτικές των γυναικών στην παγκόσμια οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Garcia συμμετείχε στο πάνελ “CEO Forum: New Strategies for Economic Growth”. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, γυναίκες-ηγέτες μεγάλων ομίλων και εταιρειών παρουσίασαν τις απόψεις τους για το σύγχρονο management και για τις επιχειρηματικές στρατηγικές που μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις για να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της κρίσης, καθώς και να επιτύχουν το στόχο της ανάπτυξης.

Στις τοποθετήσεις της, η κυρία Garcia αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας μακροπρόθεσμης εταιρικής στρατηγικής που μπορεί να παίξει ρόλο-κλειδί για τη διατήρηση βιώσιμων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και τη μελλοντική επιτυχία μιας επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό, ανέδειξε τη σημασία των επενδύσεων σε διαδικασίες Έρευνας & Ανάπτυξης που θα ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες και αναδυόμενες τάσεις της αγοράς, παίζοντας το ρόλο του καταλύτη για την πορεία μιας εταιρείας. Υπό αυτό το πρίσμα, αναφέρθηκε στο μοντέλο που αξιοποιεί η ίδια η Siemens σε αυτό τον τομέα, το οποίο βασίζεται στις τέσσερις μεγαλύτερες παγκόσμιες τάσεις: τη δημογραφική αλλαγή και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, την κλιματική αλλαγή, την αστικοποίηση και την παγκοσμιοποίηση.

Ακόμη, τόνισε ότι η εστίαση στη βιωσιμότητα μπορεί να αποτελέσει όχημα για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η βιωσιμότητα έχει τρεις διαστάσεις: την επιχειρηματική, η οποία εστιάζει στη δημιουργία αξίας για ένα μακροπρόθεσμο ορίζοντα, την κοινωνική, η οποία αφορά την ευημερία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, αλλά και την περιβαλλοντική, η οποία επιτάσσει την οικολογική ισορροπία μέσω της αποδοτικότητας στη χρήση των πρώτων υλών, των ενεργειακών πόρων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τέλος, στη σχετική της τοποθέτηση για τα επαγγέλματα που παρουσιάζουν προοπτικές για τους νέους, σημείωσε ότι οι κλάδοι της μηχανολογίας και των θετικών επιστημών αποτελούν πεδία με τα οποία αξίζει ν’ ασχοληθεί κανείς. Αναλύοντας το σκεπτικό της, η κυρία Garcia τόνισε ότι αυτοί οι επαγγελματικοί τομείς θα παίξουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την ανταπόκριση στις κρίσιμες προκλήσεις που καλείται ν’ αντιμετωπίσει ο κόσμος σήμερα και στο μέλλον.

Η Rosa Garcia ανέλαβε τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της Siemens Ισπανίας τον Οκτώβριο του 2011, ενώ είναι και μέλος του Δ.Σ. των εταιρειών Banesto και Bolsas y Mercados Españoles. Διαθέτει εμπειρία 25 ετών στον κλάδο της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, έχοντας θητεύσει σε κορυφαίες διεθνείς επιχειρήσεις, όπως η NEC και η Microsoft, όπου και κατείχε θέση Προέδρου για την Ιβηρική για έξι χρόνια.

Σχετικά με τη Siemens AG
Η Siemens AG (με έδρες το Βερολίνο και το Μόναχο) είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη στον κλάδο των ηλεκτρονικών και της ηλεκτρικής μηχανολογίας. Δραστηριοποιείται στους κλάδους της Βιομηχανίας, της Ενέργειας και της Υγείας, αλλά και στην παροχή λύσεων υποδομών για αστικά κέντρα και μητροπολιτικές περιοχές. Για πάνω από 160 χρόνια, η Siemens αποτελεί συνώνυμο της τεχνολογικής υπεροχής, της καινοτομίας, της ποιότητας, της αξιοπιστίας και του διεθνούς χαρακτήρα. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής περιβαλλοντικά φιλικών τεχνολογιών στον κόσμο. Σχεδόν το 40% των συνολικών εσόδων της προέρχεται από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2011 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2011), τα έσοδα της Siemens από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στα €73,5 δισ. και τα καθαρά κέρδη στα €7,0 δισ. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου του 2011, η εταιρεία είχε στο δυναμικό της περίπου 360.000 εργαζομένους στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.siemens.com


RG IL Gid 

 gid.il@siemens.com