Tools

Siemens GreeceSiemens Greece

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Νέοι θερμικοί κινητήρες στη σειρά προϊόντων Acvatix της Siemens

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Το Τμήμα Κτιριακού Αυτοματισμού της Siemens ανακοινώνει την εισαγωγή νέων θερμικών κινητήρων στη σειρά προϊόντων Acvatix, για εφαρμογές σε χώρους και κτιριακές ζώνες με συστήματα για ενδοδαπέδια θέρμανση, ψύξη οροφής, μονάδες fan coil κλπ. Σε συνδυασμό με μία μεγάλη σειρά εξαρτημάτων, οι θερμικοί κινητήρες προσφέρουν ευελιξία και αποδοτικότητα.  

Χάρη στο νέο, συμπαγή σχεδιασμό τους, οι νέοι θερμικοί κινητήρες STA και STP του Τμήματος Κτιριακού Αυτοματισμού της Siemens είναι κατάλληλοι ειδικά για χρήση σε περιορισμένο χώρο (π.χ. χρήση σε διανομείς ενδοδαπέδιας θέρμανσης). Επιπλέον, μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε θέση (ακόμα και ανάποδα), εξακολουθώντας να πληρούν τις απαιτήσεις της κατηγορίας προστασίας ΙΡ54 (προστασία από σκόνη και ψεκασμό νερού). Η συμβατότητά τους με τις υπάρχουσες βάνες της Siemens και – μέσω προσαρμογέων – με τις βάνες τρίτων κατασκευαστών, καθιστά τους νέους κινητήρες την ιδανική επιλογή για ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις. Οι νέοι κινητήρες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να απαιτείται η χρήση λίγων μόνο προσαρμογέων, για να είναι συμβατοί με τους πιο διαδεδομένους διανομείς ενδοδαπέδιας θέρμανσης στην αγορά.

Η καινοτόμα φιλοσοφία λειτουργίας, με ακριβή προσαρμογή στη θέση κλεισίματος, προσφέρει ιδανικό συνδυασμό βάνας-κινητήρα. Χάρη στην τεχνολογία ακριβούς προσαρμογής στη θέση κλεισίματος, δεν υπάρχουν πλέον άσκοπες κινήσεις του εμβόλου του κινητήρα, οι οποίες παρουσιάζονται όταν o κινητήρας τοποθετηθεί στη βάνα χωρίς ακρίβεια, αφήνοντας κενό μεταξύ του εμβόλου και του αντίστοιχου στελέχους. Οι άσκοπες κινήσεις του κινητήρα οδηγούν σε ανακριβή έλεγχο (ταλαντώσεις), σπατάλη ενέργειας και αισθητή απώλεια άνεσης.

Οι νέοι κινητήρες διατίθενται σε μία βασική (λευκοί, με ενσωματωμένο καλώδιο) και μία αρθρωτή έκδοση, επιτρέποντας στους πελάτες να διαλέξουν μεταξύ λευκών και μαύρων συσκευών, αλλά και ανάμεσα από μία μεγάλη σειρά καλωδίων (μήκους από 1 έως και 15 μέτρα). Ακόμη, προσφέρεται μία εκτενής γκάμα καλωδίων χωρίς αλογόνο, τα οποία συνήθως απαιτούνται στα δημόσια κτίρια, καθώς επίσης και καλώδια με βοηθητική επαφή, σε περίπτωση που απαιτείται σήμα επιβεβαίωσης. Όλα τα καλώδια είναι εξοπλισμένα με plug-in συνδέσεις για την ένωση με τον κινητήρα, εξασφαλίζοντας εύκολη και γρήγορη συναρμολόγηση.

Οι θερμικοί κινητήρες της σειράς προϊόντων Acvatix είναι μέρος του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της Siemens. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2011 τα έσοδα από προϊόντα και λύσεις του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου ανήλθαν περίπου στα €30 δισ., αναδεικνύοντάς τη Siemens σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών στον κόσμο. Κατά την ίδια περίοδο, τα προϊόντα και οι λύσεις της εταιρείας επέτρεψαν στους πελάτες της να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά σχεδόν 320 εκατομμύρια τόνους, μέγεθος ίσο με τις συνολικές ετήσιες εκπομπές CO2 του Βερολίνου, του Δελχί, του Χονγκ Κονγκ, της Κωνσταντινούπολης, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, της Σιγκαπούρης και του Τόκιο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νέους θερμικούς κινητήρες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.siemens.com/acvatix

Σχετικά με τον Τομέα Υποδομών και Αστικών Κέντρων της Siemens
Ο Τομέας Υποδομών και Αστικών Κέντρων της Siemens (με έδρα το Μόναχο) απασχολεί σχεδόν 87.000 εργαζόμενους, προσφέροντας βιώσιμες τεχνολογίες για τις μητροπολιτικές περιοχές και τις υποδομές τους. Μεταξύ άλλων, ο Τομέας Υποδομών και Αστικών Κέντρων προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις συγκοινωνιών και μεταφορών, κτιριακές τεχνολογίες, λύσεις ασφάλειας, εφαρμογές για διανομή ενέργειας και έξυπνα ενεργειακά δίκτυα, καθώς και προϊόντα χαμηλής και μέσης τάσης. Ο Τομέας αποτελείται από τα Τμήματα Σιδηροδρομικών Συστημάτων, Συγκοινωνιών και Logistics, Προϊόντων Χαμηλής & Μέσης Τάσης, Έξυπνων Δικτύων, Τεχνολογιών Κτιρίων, καθώς και από την Osram AG. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.siemens.com/infrastructure-cities

Σχετικά με το Τμήμα Κτιριακού Αυτοματισμού
Το Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens (με έδρα την πόλη Zug της Ελβετίας) είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων για την προστασία, την ασφάλεια και την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων («Πράσινα Κτίρια») και των κτιριακών υποδομών σε όλο τον κόσμο. Ως πάροχος υπηρεσιών, system integrator και προμηθευτής προϊόντων, το Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων προσφέρει λύσεις για τον αυτοματισμό, τη θέρμανση, τον εξαερισμό, τον κλιματισμό, την πυροπροστασία και την ασφάλεια των κτιρίων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.siemens.com/buildingtechnologies