Tools

Siemens GreeceSiemens Greece

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Αλλαγή ηγεσίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

• O Joe Kaeser ορίστηκε νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
• Ο Peter Loscher υπέβαλε την παραίτησή του μετά από κοινή συμφωνία

Ο Joe Kaeser (56 ετών), Οικονομικός Διευθυντής (CFO) της Siemens AG από το 2006, ορίστηκε νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του από την 1η Αυγούστου 2013. Ο νέος Οικονομικός Διευθυντής θα οριστεί σύντομα. Με κοινή συναίνεση, ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος Peter Loscher θα υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του και από το Διοιηκητικό Συμβούλιο της Siemens AG στο τέλος της σημερινής ημέρας. 

Το Εποπτικό Συμβούλιο τιμά τα επιτεύγματα του Peter Loscher ως Προέδρου και Διευ-θύνοντος Συμβούλου. Ο κ. Loscher ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Ιουλίου 2007. Με μεγάλη ενέργεια και αφοσίωση, καθιέρωσε μια κουλτούρα ακεραιότητας στη Siemens που σήμερα θεωρείται πρότυπο σε παγκόσμια επίπεδο. Υπό την καθοδήγησή του, η εταιρεία πέτυχε ένα σημαντικά υψηλότερο επίπεδο επιδόσεων και κερδοφορίας, βελτίωσε τη θέση της στις αναδυόμενες χώρες και εστίασε στο χαρτοφυλάκιό της..

O Gerhard Cromme, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens AG, ευχαρίστησε τον Peter Loescher για τη μεγάλη δέσμευσή του και τις υπηρεσίες που προσέφερε στη διαχείριση και εκπροσώπηση της εταιρείας. Αντιμέτωπος πρώτα με την κρίση των θεμάτων συμμόρφωσης και στη συνέχεια με την παγκόσμια οικονομική κρίση και την κρίση χρέους, ο Loscher οδήγησε την εταιρεία με επιτυχία σε πολύ δύσκολους καιρούς. «Ο Peter Loescher αποκατέστησε την υψηλή φήμη της Siemens και την βοήθησε να πραγματοποιήσει μια σειρά από εντυπωσιακές επιτυχίες. Υπό την ηγεσία του, η Siemens γνώρισε δύο από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία της. Τόσο για λογαριασμό της εταιρείας αλλά και όλων των εργαζομένων της Siemens, το Εποπτικό Συμβούλιο θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Loescher για τις υπηρεσίες του στην εταιρεία », δήλωσε ο Gerhard Cromme.

Ο Peter Loscher θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εταιρεία σε ανοιχτά θέματα, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013. Οι σχέσεις του κ. Loscher με τη Siemens θα συνεχιστούν από διάφορες θέσεις – όπως αυτής του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Siemens Stiftung – μετά από αίτημα που εξέφρασε η εταιρεία με γνώμονα το συμφέρον της. «Θα ήταν μοιραίο για το μέλλον της Siemens και των ανθρώπων της αν η επιτυχημένη πορεία που υιοθετήσαμε για την επανατοποθέτηση της εταιρείας, τη διαλεύκανση των λαθών του παρελθόντος, την επιστροφή στην κερδοφόρα ανάπτυξη και την καθιέρωση μιας νέας εταιρικής κουλτούρας τεθούν υπό αμφισβήτηση από την απώλεια της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Τα μεμονωμένα προσωπικά συμφέροντα – συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου – οφείλουν να υποχωρήσουν μπροστά στην ευημερία της Siemens σαν σύνολο», εξήγησε ο Peter Loscher.

O Joe Kaeser θα διαδεχτεί τον Peter Loscher στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens. «Είναι σαφές ότι η εταιρεία μας δεν διανύει περίοδο κρίσης και δεν χρειάζεται μεγάλης έκτασης αναδιάρθρωση. Παρόλα αυτά, ασχοληθήκαμε αρκετά με τα εσωτερικά μας ζητήματα τον τελευταίο καιρό και χάσαμε μέρος του momentum για δημιουργία κερδών σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας. Ξεκάθαρος σκοπός μου είναι να επιστρέψει η Siemens στην ομαλότητα και να δημιουργήσω μια δυνατή ομάδα με υψηλές αποδόσεις. Γιατί σαν ομάδα είναι δύσκολο να μην κερδίσουμε. Μέχρι το φθινόπωρο, η Ομάδα της Siemens θα προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για την περαιτέρω βελτίωση του εταιρικού προγράμματος και θα δώσει προτεραιότητα στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές και το όραμά μας για την εταιρεία. Θα το δείτε: η Siemens θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά το 2014», τόνισε ο Joe Kaeser.

Σχετικά με τη Siemens AG
Η Siemens AG (με έδρες το Βερολίνο και το Μόναχο) είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη στον κλάδο των ηλεκτρονικών και της ηλεκτρικής μηχανολογίας. Δραστηριοποιείται στους κλάδους της Βιομηχανίας, της Ενέργειας και της Υγείας, καθώς και στην παροχή λύσεων υποδομών, ιδιαίτερα για αστικά κέντρα και μητροπολιτικές περιοχές. Για πάνω από 165 χρόνια, η Siemens αποτελεί συνώνυμο της τεχνολογικής υπεροχής, της καινοτομίας, της ποιότητας, της αξιοπιστίας και του διεθνούς χαρακτήρα. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής περιβαλλοντικά φιλικών τεχνολογιών στον κόσμο. Περίπου 40% των συνολικών εσόδων της προέρχεται από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2012 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2012), τα έσοδα της Siemens από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στα €78,3 δισ. και τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στα €5,2 δισ. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012, η εταιρεία απασχολούσε περίπου 370.000 εργαζομένους στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.siemens.com