Tools

Siemens GreeceSiemens Greece

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Η Siemens παρουσιάζει νέους θερμοστάτες δωματίου με τεχνολογία αφής

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Το τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens παρουσιάζει τους θερμοστάτες δωματίου RDD/RDE δεύτερης γενιάς. Οι θερμοστάτες διαθέτουν σύγχρονο σχεδιασμό και νέα λειτουργία ελέγχου αφής έτσι ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία τους  χωρίς να χρειάζεται οι χρήστες να πατήσουν οποιοδήποτε πλήκτρο. Μοντέλα με λειτουργία ασύρματης σύνδεσης έχουν επίσης προστεθεί σε αυτή τη νέα σειρά.

Μετά από περισσότερο από 10 χρόνια παρουσίας στην αγορά, η οικογένεια θερμοστα-τών RDD/RDE αντικαθίσταται από μια νέα γενιά. Οι νέες συσκευές διαθέτουν απλό, σύγχρονο σχεδιασμό αλλά και μια περισσότερο επίπεδη κατασκευή σε σχέση με την προηγούμενη γενιά .  Οι τρέχουσες τιμές διαβάζονται ευκολότερα στις μεγάλες οθόνες που διαθέτουν ευδιάκριτη διάταξη. Οι θερμοστάτες λειτουργούν με μοντέρνα τεχνολογία ελέγχου αφής, που σημαίνει ότι οι χρήστες αρκεί να αγγίξουν ελαφρά – και όχι να πιέσουν - τα πλήκτρα προκειμένου να αλλάξουν τις τιμές. 

Η σειρά RDE διαθέτει χρονοπρογράμματα και προγράμματα διακοπών, τα οποία επιτ-ρέπουν στους χρήστες να ορίσουν τη θερμοκρασία δωματίου για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και του λειτουργικού κόστους καθώς - για παράδειγμα - δε χρειάζεται να θερμανθούν τα δωμάτια που δε χρησιμοποιούνται. Οι θερμοστάτες μπορούν επίσης να συνδεθούν σε καρταναγνώστες – όπως σε δωμάτια ξενοδοχείων – ώστε τα δωμάτια να θερμαίνονται μόνο όταν χρησιμοποιούνται.

Οι σειρές RDD και RDE είναι διαθέσιμες σε εκδόσεις με τροφοδοσία 230V και σε εκδόσεις με μπαταρία, ενώ παράλληλα διαθέτουν μνήμη που αποθηκεύει προσωρινά τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή στην περίπτωση αλλαγής μπαταριών. Και οι δύο σειρές προϊόντων διαθέτουν ασύρματα μοντέλα που επικοινωνούν με έναν πολυζωνικό  δέκτη. Ο συγκεκριμένος δέκτης υποστηρίζει μέχρι και 6 θερμοστάτες, μειώνοντας σημαντικά την ανάγκη για καλωδίωση.

Οι θερμοστάτες δωματίου RDD/RDE είναι ιδανικοί για εφαρμογές θέρμανσης σε κατοικίες και εμπορικά κτίρια, μονοκατοικίες και εξοχικά, πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση, καθώς επίσης σε σχολεία, ξενοδοχεία και γραφεία με αυτόνομους ελεγκτές δωματίου.  Για χρήση σε κοινόχρηστους χώρους, οι συσκευές διαθέτουν μια τιμή αναφοράς και ένα κλειδωμένο σύστημα διαχείρισης που τις προστατεύουν με αξιοπιστία από τις εξωτερικές παραβιάσεις.

Οι θερμοστάτες χώρου RDD/RDE αποτελούν μέρος του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της Siemens. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2012, τα έσοδα της εταιρείας από τα προϊόντα του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου διαμορφώθηκαν στα €33 δισ., αναδεικνύοντάς την σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές «πράσινων» τεχνολογιών στον κόσμο. Παράλληλα, τα προϊόντα και οι λύσεις της εταιρείας βοήθησαν πελάτες από όλο τον κόσμο να μειώσουν τις εκπομπές τους σε διοξείδιο του άνθρακα κατά 330 εκατομμύρια τόνους, μέγεθος που ισούται με τις συνολικές ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε Βερολίνο, Δελχί, Χονγκ Κονγκ, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Σιγκαπούρη και Τόκυο. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους θερμοστάτες δωματίου της Siemens είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.siemens.com/thermostats.

Σχετικά με τον Τομέα Υποδομών & Αστικών Κέντρων της Siemens
Ο Τομέας Υποδομών και Αστικών Κέντρων της Siemens (με έδρα το Μόναχο) απασχολεί σχεδόν 90.000 εργαζόμενους, εστιάζοντας τις δραστηριότητες του σε βιώσιμες τεχνολογίες για τις μητροπολιτικές περιοχές και τις υποδομές τους. Μεταξύ άλλων, ο Τομέας παρέχει προϊόντα, συστήματα και λύσεις για την έξυπνη διαχείριση της κυκλοφορίας, τις σιδηροδρομικές μεταφορές, τα έξυπνα ενεργειακά δίκτυα, την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων και την ασφάλεια. Ο Τομέας αποτελείται από τα Τμήματα Τεχνολογιών Κτιρίων, Προϊόντων Χαμηλής & Μέσης Τάσης, Συγκοινωνιών και Logistics, Σιδηροδρομικών Συστημάτων και Έξυπνων Δικτύων. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://www.siemens.com/infrastructure-cities

Σχετικά με το Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων
Το Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens (με έδρα το Zug της Ελβετίας) είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων για ασφαλή, ενεργειακά αποδοτικά και περιβαλλοντικά φιλικά κτίρια και υποδομές. Δραστηριοποιείται στην παροχή τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς στην υλοποίηση συστημάτων, προσφέροντας κορυφαίες λύσεις ασφάλειας, κτιριακών αυτοματισμών και ενεργειακής διαχείρισης, καθώς και συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC). Το Τμήμα διαθέτει 29.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, με τα έσοδα του να ανέρχονται στα €5,8 δισ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.siemens.gr/buildingtechnologies