Tools

Siemens GreeceSiemens Greece

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

H Siemens κατακτά και το 2013 την κορυφαία θέση στο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η Siemens ανακηρύχτηκε ως η πλέον βιώσιμη εταιρεία κεφαλαιουχικών αγαθών στο πλαίσιο του Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones (DJSI), μίας διεθνώς αναγνωρισμένης κατάταξης στον τομέα της βιωσιμότητας. Η κορυφαία θέση της εταιρείας τονίζει τον αδιαμφισβήτητο ηγετικό ρόλο που αναπτύσσει στον τομέα της βιωσιμότητας ανάμεσα σε επτά κλάδους. Η Siemens τιμήθηκε και την περασμένη χρονιά με τη συγκεκριμένη διάκριση, την υψηλότερη που μπορεί να επιτύχει μία εταιρεία στο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones.

Επιπλέον, η Siemens αναδείχτηκε για μία ακόμα φορά ως η πλέον βιώσιμη εταιρεία και στον κλάδο της, που αποτελεί μέρος του τομέα Κεφαλαιουχικών Αγαθών. Ο κλάδος αυτός περιλαμβάνει επίσης την General Electric, τη Philips και την 3M. Η Siemens βελτίωσε περαιτέρω τη θέση της σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, επιτυγχάνοντας την καλύτερη επίδοσή της έως σήμερα.

«Η κατάκτηση της πρώτης θέσης και πάλι αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας μας όσον αφορά στη σαφή και συστηματική προσήλωση της Siemens στη βιωσιμότητα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών», είπε η Barbara Kux, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens και Chief Sustainability Officer της εταιρείας. «Η στρατηγική, η δομή, τα προγράμματα και οι διαδι-κασίες που έχουμε θέσει έχουν αποδείξει την αξία τους. Τώρα δρέπουμε τους καρπούς της δουλειάς μας σε όλους τους τομείς: στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, για παράδειγμα, δεν έχουμε μόνο επιτύχει εξοικονόμηση μερικών δισεκατομμυρίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Έχουμε επίσης εισαγάγει μία αξιολόγηση για τους προμηθευτές μας με βάση το ρίσκο, και περισσότεροι από 1.000 προμηθευτές έχουν λάβει μέρος στους ελέγχους μας για την ενεργειακή αποδοτικότητα», πρόσθεσε.

Οι φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες αποτελούν ένα σημαντικό επιχειρηματικό πεδίο για τη Siemens που διαρκώς διευρύνεται. Από το 2008, η εταιρεία έχει αυξήσει τα έσοδά της από πράσινα προϊόντα και λύσεις από €19 δισ. σε €33 δισ., ή σε 42% των συνολικών σημερινών της πωλήσεων. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2012, το περιβαλλοντικό χαρτοφυλάκιο της Siemens επέτρεψε στους πελάτες της να μειώσουν τις εκπομπές τους σε διοξείδιο του άνθρακα κατά σχεδόν 332 εκατομμύρια τόνους.

Η Siemens πέτυχε επίσης μία πολύ καλή θέση στην κατάταξη “Carbon Disclosure Project” (CDP) για τις προσπάθειές της στο πεδίο της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής. Η κατάταξη “Carbon Disclosure Project” υποστηρίζεται από περισσότερους από 722 θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι συνολικά διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν τα $87 τρισεκατομμύρια, και κατέχουν συνεπώς μεγάλα μερίδια στις κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες με τα μεγαλύτερα έσοδα παγκοσμίως.

Σχετικά με τη Siemens AG
Η Siemens AG (με έδρες το Βερολίνο και το Μόναχο) είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη στον κλάδο των ηλεκτρονικών και της ηλεκτρικής μηχανολογίας. Δραστηριοποιείται στους κλάδους της Βιομηχανίας, της Ενέργειας και της Υγείας, καθώς και στην παροχή λύσεων υποδομών, ιδιαίτερα για αστικά κέντρα και μητροπολιτικές περιοχές. Για πάνω από 165 χρόνια, η Siemens αποτελεί συνώνυμο της τεχνολογικής υπεροχής, της καινοτομίας, της ποιότητας, της αξιοπιστίας και του διεθνούς χαρακτήρα. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής περιβαλλοντικά φιλικών τεχνολογιών στον κόσμο. Περίπου 40% των συνολικών εσόδων της προέρχεται από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2012 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2012), τα έσοδα της Siemens από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στα €78,3 δισ. και τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στα €5,2 δισ. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012, η εταιρεία απασχολούσε περίπου 370.000 εργαζομένους στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.siemens.com