Tools

Siemens GreeceSiemens Greece

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Νέα τρένα ICE 3: Περισσότερη άνεση για τους επιβάτες

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δρ. Jürgen Wilder (αριστερά), Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχειρησιακής Μονάδας Ταχειών και Προασ-τιακών Τρένων της Siemens AG, και ο Andreas Busemann (δεξιά), Επικεφαλής Παραγωγής στην DB Bahn Long Distance, παρουσίασαν τα νέα τρένα ICE 3 της Deutsche Bahn «εν κινήσει», στην γραμμή Φρανκφο-ύρτη (Μάιν) – Κολωνία.

  • Η Siemens θα παραδώσει οχτώ νέους συρμούς μέχρι το τέλος Μαρτίου

  • Ομαλή λειτουργία εκκίνησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών

Ο Andreas Busemann, Επικεφαλής Παραγωγής στην DB Bahn Long Distance, και ο Jürgen Wilder, Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχειρησιακής Μονάδας Ταχειών και Προαστιακών Τρένων της Siemens AG, παρουσίασαν τα νέα τρένα ICE 3 της Deutsche Bahn.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι τα νέα τρένα ICE 3 προσφέρουν στους πελάτες απαράμιλλη εξυπηρέτηση και άνεση. Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία του τρένου στις νέες οθόνες οροφής και να απολαμβάνουν το γεύμα τους στο άνετο εστιατόριο των 16 θέσεων, ταξιδεύοντας στη Γερμανία, με ταχύτητες που φτάνουν τα 300 χιλιόμετρα την ώρα. Επιπλέον, η Σειρά 407 καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και προσφέρει μεγαλύτερη τεχνική απόδοση», σχολίασε ο κύριος Busemann. 

Συγκεκριμένα, η νέα γενιά των τρένων ICE διαθέτει πολλά βελτιωμένα χαρακτηριστικά, ειδικά για τους επιβάτες με περιορισμένες δυνατότητες κίνησης. Οι νέοι συρμοί είναι τα πρώτα τρένα μεγάλων αποστάσεων της Deutsche Bahn που διαθέτουν ανελκυστήρα για τους επιβάτες που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια. Τα τρένα διαθέτουν δύο ειδικούς χώρους μεγάλων διαστάσεων για τα αμαξίδια, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με ένα ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος τραπέζι και με κουμπί ειδοποίησης, με το οποίο οι επιβάτες μπορούν να καλούν τους υπεύθυνους εξυπηρέτησης όποτε τους χρειαστούν. Ακόμη, ένα σύστημα απτικής καθοδήγησης που περιλαμβάνει ειδικές λωρίδες δαπέδου και απτικούς αριθμούς θέσεων βοηθά τους επιβάτες με προβλήματα όρασης. Επιπλέον, το τρένο διαθέτει στύλους στήριξης κατά μήκος των μεγάλων διαδρόμων, τα καθίσματα που είναι κοντά στους διαδρόμους διαθέτουν ειδικές χειρολαβές, ενώ όλες οι πόρτες έχουν σχεδιαστεί με έντονες οπτικές αντιθέσεις.

Η Σειρά 407 βασίζεται στην πλατφόρμα Velaro της Siemens. Τα νέα τρένα ICE 3 διαθέτουν επί-σης οχτώ βαγόνια – όπως και οι προκάτοχοί τους – προσφέρουν όμως περισσότερες θέσεις (444 συμπεριλαμβανομένων 111 στην πρώτη θέση). Δύο τρένα μπορούν να συνδυαστούν σε μια διπλή μονάδα με χωρητικότητα 888 θέσεων καθιστών επιβατών. Εξωτερικά, τα νέα τρένα διαφέρουν από τους προκατόχους τους, καθώς διαθέτουν πλήρως ανασχεδιασμένη μετώπη και ένα ανυψωμένο τμήμα οροφής σε όλο το μήκος τους, προσφέροντας βελτιωμένη αεροδυναμική.

Το Δεκέμβριο του 2013, τα νέα τρένα ICE 3 έλαβαν έγκριση για λειτουργία διπλής μονάδας εντός της Γερμανίας. Μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα, τέσσερα τρένα ICE παραδόθηκαν στην Deutsche Bahn. Επιπλέον, τέσσερα ακόμα τρένα πρόκειται να παραδοθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2014. «Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τις προκλήσεις, κυρίως εκείνες που παρουσιάστηκαν κατά τη διαδικασία της πιστοποίησης. Με ιδιαίτερη χαρά, βλέπουμε σήμερα τα νέα τρένα ICE 3 να διασχίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές της Γερμανίας», δήλωσε ο κύριος Wilder.

Συνολικά, η Siemens θα παραδώσει 17 τρένα στην DB. Προς το παρόν, τα νέα τρένα ICE 3 καλύπτουν κυρίως τη γραμμή Κολωνία – Φρανκφούρτη (Μάιν) – Στουτγκάρδη, αντικαθιστώντας την προηγούμενη γενιά ICE 3. Και τα οχτώ τρένα θα ενσωματωθούν στα υπάρχοντα δρομολόγια από τα μέσα Απριλίου. Σε συνεργασία με την DB, η Siemens πραγματοποιεί ολοκληρωμένα δοκιμαστικά δρομολόγια στη Γαλλία και στο Βέλγιο με οχτώ επιπλέον τρένα, ώστε να τα προετοιμάσει κατάλληλα για να λάβουν τις επίσημες εγκρίσεις που θα τους επιτρέπουν τη διασυνοριακή λειτουργία μεταξύ αυτών των χωρών.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.siemens.com/press/ICE

Σχετικά με τη Siemens AG
Η Siemens AG (με έδρες το Βερολίνο και το Μόναχο) είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη στον κλάδο των ηλεκτρονικών και της ηλεκτρικής μηχανολογίας. Δραστηριοποιείται στους κλάδους της Βιομηχανίας, της Ενέργειας και της Υγείας, καθώς και στην παροχή λύσεων υποδομών, ιδιαίτερα για αστικά κέντρα και μητροπολιτικές περιοχές. Για πάνω από 165 χρόνια, η Siemens αποτελεί συνώνυμο της τεχνολογικής υπεροχής, της καινοτομίας, της ποιότητας, της αξιοπιστίας και του διεθνούς χαρακτήρα. Η εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές περιβαλλοντικά φιλικών τεχνολογιών στον κόσμο. Περίπου 43% των συνολικών εσόδων της προέρχεται από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2013 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013), τα έσοδα της Siemens από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στα €75,9 δισ. και τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στα €4,2 δισ. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, η εταιρεία απασχολούσε περίπου 362.000 εργαζομένους στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.siemens.com


Όπως και οι προκάτοχοί τους, τα νέα τρένα ICE 3 αποτελούνται από οχτώ αμαξοστοιχίες, προσφέρουν όμως περισσότερο χώρο, με συνολικά 444 θέσεις. Με ονομαστική ισχύ έλξης 8.000 kilowatt (σχεδόν 11.000 ίππους), πραγματοποιούν ήδη δρομολόγια στη Γερμανία με ταχύτητες που φτάνουν τα 300 χιλιό-μετρα την ώρα.