Tools

Siemens GreeceSiemens Greece

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Η Siemens συνεργάζεται με τη Marriott για τη μείωση των εκπομπών CO2

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Η Siemens συνεργάζεται με τον κορυφαίο όμιλο ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Marriott International, με στόχο την ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων σε διεθνές επίπεδο. Τα πρώτα αποτελέσματα της συνεργασίας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Μέσω του καινοτόμου προγράμματος Ενεργειακής Απόδοσης (Energy Efficiency Program - EEP), η Siemens αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για να βοηθήσει τη Marriott να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους, οι οποίοι περιλαμβάνουν την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των ξενοδοχείων της στην Ευρώπη, τη μείωση τον εκπομπών CO2 κατά 10% ετησίως, καθώς και τη μείωση της κατανάλωσης νερού και ηλεκτρικής ενέργειας κατά 20% μέχρι το 2020.

Με το Energy Efficiency Program, η Siemens επιτρέπει στους πελάτες της να ελέγχουν με διαφάνεια τις λειτουργίες του κτιρίου. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η Siemens συλλέγει και αναλύει τα δεδομένα χρήσης και στη συνέχεια αναπτύσσει προτάσεις για τη βελτιστοποίηση της χρήσης του κτιρίου. Οι προτάσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν από την εξομάλυνση των υφιστάμενων διακυμάνσεων στα συστήματα διαχείρισης έως το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης αναμόρφωσης του κτιρίου.

Το πρώτο έργο που επέλεξε να υλοποιήσει η Marriott ήταν ο ενεργειακός εκσυγχρονισμός του ξενοδοχείου Paris Charles de Gaulle Airport Marriott Hotel, στο προάστιο Roissy του Παρισιού. Η Siemens ολοκλήρωσε την αναβάθμιση των συστημάτων αερισμού μετά από εργασίες που διήρκησαν μόλις ένα μήνα, ενώ παράλληλα εφάρμοσε τα προγράμματα απεικόνισης και απομακρυσμένης παρακολούθησης. Σαν αποτέλεσμα, τα ενεργειακά κόστη και οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 15% μέσα στο πρώτο εξάμηνο λειτουργίας. Επιπλέον, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 6% και 17% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Με παρουσία σε πάνω από 160 χώρες, η Siemens αποτελεί έναν ιδανικό συνεργάτη για την υλοποίηση του διεθνούς προγράμματος της Marrriott, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο . Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη φάση του Energy Efficiency Program, καθώς υλοποιούνται εργασίες ενεργειακού εκσυγχρονισμού σε 20 ξενοδοχεία της εταιρείας στην Ευρώπη. Η εξοικονόμηση που θα επιτευχθεί συνολικά αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 10% και 15%, ενώ ο χρόνος απόσβεσης των επενδύσεων αναμένεται να αγγίξει τα 3 χρό-νια.

Με σχεδόν 3.900 ξενοδοχεία σε 72 χώρες, η Marriott είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενο-δοχείων παγκοσμίως. Τα 18 brands της εταιρείας συμπεριλαμβάνουν τα Ritz-Carlton, Renaissance Hotels και Courtyard by Marriott. Στην Ευρώπη, η εταιρεία διαθέτει περίπου 290 ξενοδοχεία. Από το 2007, η Marriott έχει εκφράσει τη δέσμευσή της στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σχετικά με τον Τομέα Υποδομών & Αστικών Κέντρων της Siemens
Ο Τομέας Υποδομών και Αστικών Κέντρων της Siemens (με έδρα το Μόναχο) απασχολεί σχεδόν 90.000 εργαζόμενους, εστιάζοντας τις δραστηριότητες του σε βιώσιμες τεχνολογίες για τις μητροπολιτικές περιοχές και τις υποδομές τους. Μεταξύ άλλων, ο Τομέας παρέχει προϊόντα, συστήματα και λύσεις για την έξυπνη διαχείριση της κυκλοφορίας, τις σιδηροδρομικές μεταφορές, τα έξυπνα ενεργειακά δίκτυα, την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων και την ασφάλεια. Ο Τομέας αποτελείται από τα Τμήματα Τεχνολογιών Κτιρίων, Προϊόντων Χαμηλής & Μέσης Τάσης, Συγκοινωνιών και Logistics, Σιδηροδρομικών Συστημάτων και Έξυπνων Δικτύων. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://www.siemens.com/infrastructure-cities

Σχετικά με το Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων
Το Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens (με έδρα το Zug της Ελβετίας) είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων για ασφαλή, ενεργειακά αποδοτικά και περιβαλλοντικά φιλικά κτίρια και υποδομές. Δραστηριοποιείται στην παροχή τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς στην υλοποίηση συστημάτων, προσφέροντας κορυφαίες λύσεις ασφάλειας, κτιριακών αυτοματισμών και ενεργειακής διαχείρισης, καθώς και συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC). Το Τμήμα διαθέτει 28.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, με τα έσοδα του να ανέρχονται στα €5,8 δισ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.siemens.gr/buildingtechnologies

Το ξενοδοχείο Marriott στο αεροδρόμιο CDG , Παρίσι