Tools

Siemens GreeceSiemens Greece

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Η Siemens ΑΕ και η Icon Dynamics ΟΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των υπερήχων και ακτινολογικών συστημάτων

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Ο Τομέας Υγείας της Siemens Ελλάδος και η Icon Dynamics υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, η οποία αφορά στην εμπορία υπερηχοτομογράφων και ακτινολογικών συστημάτων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Icon Dynamics θα υποστηρίζει την προώθηση των πωλήσεων των συστημάτων υπερηχοτομογραφίας και ακτινολογικών της Siemens.

Το Απεικονιστικό Τμήμα του Τομέα Υγείας της Siemens Ελλάδος προσφέρει συστήματα κορυφαίας ποιότητας, για ένα ευρύτατο πεδίο απεικονιστικών διαγνωστικών εξετάσεων, καλύπτοντας όλο το φάσμα των εφαρμογών του απαιτητικού χώρου της υγείας. Οι ιατροί χρειάζεται να βασίζονται σε διαγνώσεις ακριβείας προκειμένου να λαμβάνονται οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τη φροντίδα των ασθενών. Γι’ αυτό το λόγο, η Siemens προάγει την καινοτομία, αναπροσδιορίζοντας συνεχώς τα όρια της ιατρικής τεχνολογίας, ιδιαίτερα στον τομέα της απεικόνισης.

Το χαρτοφυλάκιο του Τομέα Υγείας της Siemens περιλαμβάνει πρωτοποριακές τεχνολογίες όπως:

  • Η πλατφόρμα υπερηχοτομογραφίας ACUSON S – Series η οποία επιτρέπει τη συλλογή πολύ μεγάλου όγκου διαγνωστικών πληροφοριών σε σύγκριση με τα συμβατικά απεικονιστικά μηχανήματα. Τα πρωτόκολλα ροής εργασίας διαθέτουν ευφυή σχεδιασμό, ενώ το σύστημα προσφέρει εργονομία που προσαρμόζεται στις ανάγκες του χρήστη. Παράλληλα, η διαγνωστική εικόνα που προκύπτει είναι εξαιρετικής ποιότητας, επιτρέποντας έτσι την έγκυρη και λεπτομερή διάγνωση.

  • Το σύστημα ACUSON S2000 ABVS το οποίο έχει αναπτυχθεί με στόχο να κάνει τη σάρωση του μαστού ευκολότερη από ποτέ, τόσο για τους ιατρούς, όσο και για τους ασθενείς. Προσφέρει τη δυνατότητα πλήρους απεικόνισης του μαστού σε προβολική και τομογραφική όψη, ενώ επιτρέπει τη δημιουργία, ανάλυση και έκθεση λεπτομερών υπερηχογραφικών (sonographic) δεδομένων της πολύπλοκης ανατομίας και παθολογίας του μαστού. Με το ACUSON S2000 ABVS, η σάρωση γίνεται αυτόματα, χωρίς την επέμβαση του χρήστη. Παράλληλα, το σύστημα της Siemens επιτρέπει την απεικόνιση ανατομικά στιγμιαίων στεφανιαίων (προβολικών) λήψεων του μαστού, οι οποίες δεν ήταν διαθέσιμες με το συμβατικό χειροκίνητο υπέρηχο. Αυτό το σύστημα υπερηχοτομογράφου απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη σάρωση, παρέχει εξαιρετική απεικόνιση και προσφέρει άνεση στον ασθενή, βελτιστοποιώντας τη ροή των εργασιών.

  • Η απεικόνιση ιστών με τη μέθοδο Virtual Touch™, μια πρωτοποριακή εφαρμογή της Siemens, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ώθησης της Δύναμης Ακουστικής Ακτινοβολίας [Acoustic Radiation Force Impulse (ARFI)] για την αξιολόγηση βαθύτερων ιστών που δεν είναι προσβάσι-μοι με την κλασσική μέθοδο της επιφανειακής Ελαστογραφίας.

  • Το νέο ψηφιακό σύστημα υπερήχου ACUSON X300 PE™ το οποίο επιτρέπει εξαιρετική απεικονιστική απόδοση σε προηγμένη, τροχήλατη έκδοση. Όταν υπάρχει ανάγκη μετακίνησης ή όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, το πλήρως διαμορφωμένο σύστημα της Siemens αντιμετωπίζει και καλύπτει τις πλέον απαιτητικές λειτουργικές και κλινικές προκλήσεις. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα απεικονιστικών εφαρμογών, όπως γενική απεικονιστική, καρδιολογία, γυναικολογία-μαιευτική, προσφέροντας εξαιρετικές διαγνωστικές λύσεις σε ένα πλήρες διαθέσιμο πακέτο, με προηγμένη εργονομία. Το ACUSON X300 PE™ σχεδιάστηκε για να θέσει νέα δεδομένα στους τροχήλατους υπερηχοτομογράφους.

  • Το λογισμικό Mammomat Inspiration PRIME Edition το οποίο φέρνει την επανάσταση στη μαστογραφία. Πρόκειται για το πρώτο λογισμικό στον κόσμο που εστιάζει στην εξάλειψη της σκεδάζουσας ακτινοβολίας στη μαστογραφία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν γίνεται καμία έκπτωση στην ποιότητα των εικόνων. Το Mammomat Inspiration PRIME Edition μειώνει τη δόση της σκεδάζουσας ακτινοβολίας εώς και 30%, συνδυάζοντας λήψη δίχως ηθμό (Gridless Acquisition) και Προοδευτική Ανασύνθεση εικόνας, ενώ αντικαθιστά το κλασσικό πλέγμα σκεδάζουσας ακτινοβολίας με ένα νέο και πρωτοποριακό αλγόριθμο για τη σταδιακή ανασύνθεση της εικόνας.

Η βαθιά εμπειρία και η ισχυρή θέση της Icon Dynamics στην ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με το εύρος και τις δυνατότητες του ολοκληρωμένου προϊοντικού χαρτοφυλακίου της Siemens, προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές για την υιοθέτηση της πρωτοποριακής τεχνολογίας υπερήχων και ακτινολογικών της Siemens από ακόμα μεγαλύτερη μερίδα της ιατρικής κοινότητας.

Σχετικά με τον Τομέα Υγείας της Siemens
Ο Τομέας Υγείας της Siemens  είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές λύσεων για τον κλάδο της Υγείας στον κόσμο, διαμορφώνοντας τις τάσεις  στους τομείς της ιατρικής απεικονιστικής, των εργαστηριακών διαγνωστικών συστημάτων, των ιατρικών λύσεων πληροφορικής και των βοηθημάτων ακοής. Η Siemens προσφέρει προϊόντα και λύσεις για όλο το φάσμα της φροντίδας του ασθενούς – από την πρόληψη και την έγκαιρη πρόγνωση, έως τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη φροντίδα μετά τη θεραπεία. Βελτιστοποιώντας την κλινική ροή εργασιών για τις πλέον κοινές ασθένειες, η Siemens βοηθά τις υπηρεσίες υγείας να γίνουν ταχύτερες, καλύτερες και αποδοτικότερες ως προς το κόστος. Ο Τομέας Υγείας δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο και απασχολεί περίπου 52.000 εργαζομένους. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2013 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013), ο Τομέας Υγείας της Siemens σημείωσε έσοδα ύψους €13,6 δισ. και κέρδη της τάξης των  €2 δισ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.siemens.com/healthcare