Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

H Siemens επεκτείνει την ψηφιακή υπεροχή της στο χώρο της βιομηχανίας με την εξαγορά της Mentor Graphics

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

  • Η Siemens θα εξαγοράσει την πάροχο σχεδιαστικού αυτοματισμού και βιομηχανικού λογισμικού Mentor Graphics για $37.25 ανά μετοχή

  • Η Mentor Graphics είναι πρωτοπόρος και ηγέτης στο λογισμικό σχεδιαστικού αυτοματισμού, που κυμαίνεται από το σχεδιασμό Integrated Circuit (IC) και System-on-Chip (SoC) έως τις ηλεκτρονικές λύσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας

  • Η Siemens γίνεται ο μοναδικός ψηφιακός παίκτης στη βιομηχανία που προσφέρει  δυνατότητες  για λογισμικό με μηχανικό, θερμικό, ηλεκτρικό, ηλεκτρονικό και ενσωματωμένο σχεδιασμό σε μια ενιαία ολοκληρωμένη πλατφόρμα

Η Siemens χτίζει περαιτέρω το Vision 2020 προκειμένου να διαμορφώσει την Ψηφιακή Βιομηχανική Επιχείρηση, επεκτείνοντας το μοναδικό χαρτοφυλάκιό της σε βιομηχανικό λογισμικό. Η Siemens και η Mentor Graphics (NASDAQ: ΜΕΝΤ) ("Μentor") ανακοίνωσαν ότι έχουν εισέλθει σε μια συμφωνία συγχώνευσης, σύμφωνα με την οποία η Siemens θα αποκτήσει τη Mentor για $ 37,25 ανά μετοχή σε μετρητά, η οποία αντιπροσωπεύει μια αξία επιχείρησης $ 4,5 δισεκατομμυρίων. Η τιμή διάθεσης αντιπροσωπεύει ένα premium 21% στην τιμή κλεισίματος της Mentor στις 11 Νοεμβρίου του 2016, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την ανακοίνωση. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Mentor ενέκρινε και κήρυξε σκόπιμη τη σύμβαση συγχώνευσης, και το Διοικητικό Συμβούλιο της Mentor συνιστά την έγκριση και την υιοθέτηση της συμφωνίας συγχώνευσης από τους κατόχους των κοινών μετοχών της Mentor. Ο μέτοχος της Mentor, η εταιρεία Elliott Management, έχει δεσμευτεί να στηρίξει τη συναλλαγή.

Αυτή η εξαγορά επεκτείνει αποφασιστικά το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο Digital Enterprise Software της Siemens με το αναγνωρισμένο ηλεκτρονικό σχέδιο IC της Mentor του και τα σχέδια συστημάτων, και τις λύσεις προσομοίωσης και κατασκευής. Οι δυνατότητες αυτές είναι απαραίτητες για τα σύγχρονα έξυπνα συνδεδεμένα προϊόντα, όπως είναι τα αυτόνομα οχήματα. Ο συνδυασμός αυτός παρέχει μηχανικά, θερμικά, ηλεκτρονικά και ενσωματωμένα εργαλεία λογισμικού, που θα επιτρέψουν στους πελάτες της Siemens να επιταχύνουν περαιτέρω την καινοτομία τους, να οδηγήσουν σε αποτελεσματικότητα της παραγωγής και να βελτιστοποιήσουν τη λειτουργία των προϊόντων τους στον τομέα. Τώρα, για πρώτη φορά, η ποιότητα, η αποδοτικότητα , η ευελιξία, η ασφάλεια και η ταχύτητα μπορούν να βελτιστοποιηθούν σε όλους τους τεχνικούς τομείς, σ’ όλο τον κύκλο ζωής και για το σύνολο της διευρυμένης επιχείρησης.

«Η Siemens αποκτά τη Mentor ως κομμάτι του concept του Vision 2020 προκειμένου να είναι το Σημείο Αναφοράς για τη Νέα Βιομηχανική Εποχή. Είναι το ιδανικό χαρτοφυλάκιο προκειμένου να επεκτείνουμε περαιτέρω την ψηφιακή μας υπεροχή και να θέσουμε το ρυθμό στη βιομηχανία», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG.

«Με τη Mentor, αποκτάμε έναν αναγνωρισμένο ηγέτη στην τεχνολογία με μια βάση ταλαντούχων εργαζομένων, που θα μας επιτρέψει να συμπληρώσουμε το παγκόσμιας κλάσης χαρτοφυλάκιο του βιομηχανικού λογισμικού μας. Θα συμπληρώσει τις ισχυρές μας υπηρεσίες στη μηχανική και το λογισμικό με το σχεδιασμό, τη δοκιμή και την προσομοίωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων», δήλωσε ο Klaus Helmrich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens.

Η Mentor έχει την έδρα της στην περιοχή Wilsonville, του Όρεγκον των ΗΠΑ, και εργαζόμενους σε 32 χώρες σε όλο τον κόσμο. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος που έληξε στις 31 Ιανουαρίου  του 2016, η Mentor είχε πάνω από 5.700 εργαζομένους και έσοδα ύψους περίπου $1,2 δισεκατομμυρίων  με ένα προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο κέρδους 20,2%. Η Siemens αναμένει ότι αυτά τα ελκυστικά περιθώρια θα συνεχιστούν και στο μέλλον και θα συμβάλουν σημαντικά στο Product Lifecycle Management (PLM) των επιχειρήσεων λογισμικού της Διεύθυνσης Siemens Digital Factory (DF), στην οποία θα ενταχθεί η Mentor. Η Mentor εξυπηρετεί μια μεγάλη, ποικιλόμορφη πελατειακή βάση εταιρειών marquee συστημάτων και εταιρειών IC ημιαγωγών με πάνω από 14.000 παγκόσμιους λογαριασμούς στις επικοινωνίες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, ημιαγωγούς, δίκτυα, αεροδιαστημική, πολυμέσα, καθώς και βιομηχανίες μεταφορών. Η Mentor θεωρείται ως ένας παγκόσμιος ηγέτης σε στρατηγικούς τομείς της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του IC σχεδιασμού, των δοκιμών και της κατασκευής∙ σε ηλεκτρονικά συστήματα σχεδιασμού και ανάλυσης∙ και στις αναδυόμενες αγορές συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων.

«Ο συνδυασμός του ηγετικού ρόλου της Mentor στην τεχνολογία και των δυνατών σχέσεων της  με τους πελάτες της με την παγκόσμια κλίμακα και τους πόρους της Siemens, θα μας επιτρέψει να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας, και να ξεκλειδώσουμε επιπλέον σημαντικές ευκαιρίες για τους εργαζομένους μας», δήλωσε ο Walden C. Rhines, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mentor. «Η Siemens είναι ένας ιδανικός συνεργάτης με οικονομικό βάθος και σταθερότητα, και οι πόροι της και η επιπλέον επένδυση θα μας επιτρέψει να καινοτομήσουμε ακόμα πιο γρήγορα και να επιταχύνουμε το όραμά μας για τη δημιουργία αυτοματοποιημένων κάθετων λύσεων σχεδιασμού για τα ηλεκτρονικά συστήματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που εντασσόμαστε στην οικογένεια της Siemens, καθώς είναι σαφές ότι μοιράζονται τις ίδιες αξίες και την προσήλωση στην επιτυχία των πελατών, και είμαστε ευχαριστημένοι καθώς αυτή η συναλλαγή παρέχει άμεση και συγκεκριμένη αξία στους μετόχους μας».

Η Siemens αναμένει την επίτευξη συνεργιών μέσω ενός συνδυασμού αύξησης των εσόδων και της αναμενόμενης αύξησης των  περιθωρίων κερδοφορίας, με συνολικό αντίκτυπο ΕΒΙΤ πάνω από € 100 εκατομμύρια εντός 4 ετών από το κλείσιμο της συναλλαγής. Επιπλέον, η συναλλαγή αναμένεται να έχει αυξητικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) εντός τριών ετών από το κλείσιμο. Η  ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης και αναμένεται κατά το 2ο τρίμηνο του ημερολογιακού έτους 2017. Η Mentor θα είναι μέρος των επιχειρήσεων PLM software της Διεύθυνσης DF της Siemens. Η DF είναι ο ηγέτης της βιομηχανίας στην τεχνολογία αυτοματισμού και ένας κορυφαίος πάροχος λογισμικού PLM.

«Με την προσθήκη λύσεων αυτοματισμού του ηλεκτρονικού σχεδιασμού της Mentor και ταλαντούχων ειδικών στην ομάδα μας, ενισχύουμε σημαντικά τις βασικές μας ικανότητες για το σχεδιασμό προϊόντος που δημιουργεί ένα πολύ ακριβές ψηφιακό δίδυμο για κάθε έξυπνο προϊόν και γραμμή παραγωγής», σημείωσε ο Helmrich.


Ελισάβετ-Βασιλική  Σαχινίδου 

 elisavet.sachinidou@siemens.com