Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

H Siemens εγκαινιάζει τα νέα της κεντρικά γραφεία στο Μόναχο

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

  • Σύγχρονο περιβάλλον εργασίας για έως και 1.200 εργαζομένους

  • Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, ο προϋπολογισμός κόστους και η τεχνική υλοποίηση ακολούθησαν πλήρως τον προγραμματισμό

  • Λαμπρά εγκαίνια με τιμώμενα πρόσωπα εκπροσώπους της κυβέρνησης και της επιχειρηματικής κοινότητας

  • Μεγάλη οικογενειακή γιορτή με ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Τα νέα κεντρικά γραφεία της Siemens στο Μόναχο

Τα νέα κεντρικά γραφεία της Siemens στο Μόναχο άνοιξαν. Οι εργαζόμενοι και το Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο της Siemens AG  γιόρτασαν την ολοκλήρωση του κτηρίου σε μια λαμπρή τελετή εγκαινίων. Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Ilse Aigner και ο Δήμαρχος του Μονάχου Dieter Reiter ήταν επίσης παρόντες για την περίσταση. Το νέο κτήριο, που ολοκληρώθηκε σε μόνο τρία χρόνια περίπου, παρέχει χώρο για 1.200 εργαζομένους  σε μια υπέργεια έκταση περίπου 45.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η μονάδα ακινήτων της Εταιρείας, η Siemens Real Estate (SRE), ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή και την εκτέλεση αυτού του μεγάλου έργου, στην ώρα του και μέσα στον προϋπολογισμό του. Οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στα νέα γραφεία τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κατά το έτος που σηματοδοτεί την 200η επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της εταιρείας, το τμήμα της οδού Finkenstrasse, ακριβώς μπροστά από την είσοδο του νέου κτηρίου, μετονομάζεται σε «Werner-von-Siemens-Strasse» προς τιμήν των επιτευγμάτων της ζωής του. Το νέο κτήριο έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις πιο αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Η ενέργεια που καταναλώνει προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι ετήσιες εκπομπές του σε CO2 έχουν πλέον μειωθεί σε μόλις εννέα κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο.

«Με τη νέα εταιρική έδρα μας, θέλουμε να καθιερώσουμε ένα σύμβολο που ξεχωρίζει για τη συνεργασία στο πνεύμα της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας, για την ένταξη στην κοινωνία και την ανάληψη δράσης σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας. Από εδώ, θέλουμε να διαμορφώσουμε το μέλλον της εταιρείας μας. Το νέο κτήριο θα είναι πάντα ένας χώρους όπου ο ένας συμπεριφέρεται στον άλλον με αμοιβαίο σεβασμό και διατηρεί ανοιχτό διάλογο που δεν εμποδίζεται από τις ιεραρχικές δομές – έναν χώρο που χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αυτοδιάθεσης και προσωπική ευθύνη», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG.

«Από τις απαρχές της μέχρι σήμερα, η Siemens είναι μια εταιρεία με διεθνείς δραστηριότητες. Τα νέα εταιρική της έδρα αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο όπου οι άνθρωποι από περισσότερες από 40 χώρες εργάζονται μαζί - ένα μέρος που είναι ανοικτό σε όλους τους εργαζομένους της Siemens σε όλο τον κόσμο. Το νέο μας κτήριο διαθέτει ένα σύγχρονο και αειφόρο σχεδιασμό, που προορίζεται να προσελκύσει όλους εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν ώστε να κάνουμε  τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος», είπε ο Gerhard Cromme, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens AG.

Τα νέα κεντρικά γραφεία της Siemens υπογραμμίζουν τη δέσμευση της εταιρείας στη Βαυαρία και στο Μόναχο ως τόπο εγκατάστασης επιχειρήσεων. Αυτό είναι σημαντικό. Ως μια ιδιαίτερα δημιουργική καινοτόμος εταιρεία  και σημαντική εργοδότρια, η Siemens παίζει καθοριστικό ρόλο στην ευημερία και τη δύναμη του κράτους μας. Το εντυπωσιακό νέο κτήριο στην πρωτεύουσά μας είναι ένα ορατό σύμβολο του έργου της Siemens στη Βαυαρία», δήλωσε στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της εταιρείας ο Ilse Aigner - Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Μέσων Επικοινωνίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας της Βαυαρίας, και αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Ilse Aigner.

«Με τη νέα έδρα της στην καρδιά του κέντρου της πόλης του Μονάχου, η Siemens έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κτήριο που είναι τόσο καινοτόμο όσο και αρμονικό, και το έπραξε μέσα στα λίγα χρόνια των κατασκευαστικών εργασιών. Το επίπεδο του ισογείου, το οποίο είναι ανοικτό για το κοινό, διαθέτει νέα μονοπάτια ελεύθερα για τους πεζούς στο κέντρο της πόλης, μαζί με ελκυστικά σημεία συνάντησης για τους κατοίκους του Μονάχου και για τους επισκέπτες της πόλης», δήλωσε ο Dieter Reiter, δήμαρχος της πόλης του Μονάχου.

Χτισμένες σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρεία Henning Larsen Architects, όλες οι πτυχές του κτηρίου έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν τις ανάγκες του σύγχρονου εργαζόμενου κόσμου. Όλοι οι χώροι εργασίας, για παράδειγμα, είναι τοποθετημένοι κατά μήκος των παραθύρων από το δάπεδο μέχρι την οροφή, ώστε να μεγιστοποιηθεί η χρήση του ηλιακού φωτός. Οι εργαζόμενοι μπορούν να προσαρμόζουν τον εξαερισμό και τον κλιματισμό και τη θέρμανση (HVAC) σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Άνετοι χώροι προσφέρουν ανοικτούς χώρους για την ανταλλαγή πληροφοριών και για συνεργασία σε διατμηματικές ζώνες, καθώς και ήσυχες ζώνες για εκτέλεση εργασιών που απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή.

Η ιδέα του αειφόρου κτηρίου συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με την προστασία του περιβάλλοντος. Η χρήση καινοτόμων συστημάτων της Siemens Building Technologies γίνεται για να καταστεί δυνατή η ικανοποίηση των υψηλότερων προτύπων στον κόσμο για την αειφορία - συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, των πιστοποιήσεων LEED και DGNB, που στόχος είναι να επιτευχθούν στην κατηγορία «πλατινένιας πιστοποίησης». Όλες οι απαιτήσεις ενεργειακής κατανάλωσης ικανοποιούνται με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Ένα ισχυρό φωτοβολταϊκό σύστημα έχει εγκατασταθεί στην οροφή, και η τεχνολογία κλιματισμού HVAC λειτουργεί με τη βοήθεια μιας πλάκας θεμελίωσης που δροσίζει το κτήριο το καλοκαίρι και το βοηθά να θερμαίνεται το χειμώνα.Τα μέτρα αυτά κατέστησαν δυνατή τη μείωση των ετήσιων εκπομπών CO2 σε περίπου εννέα κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο, το οποίο αποτελεί μείωση κατά 90 τοις εκατό σε σύγκριση με το παλιό κτήριο. Για την κατασκευή, η εταιρεία χρησιμοποίησε μόνο υλικά που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε βλαβερές ουσίες, και έδωσε προτεραιότητα σε τοπικά υλικά. Η αειφόρος αντίληψη για το κτήριο περιλαμβάνει μια αίθουσα ποδηλάτου, για μέχρι 200 ​​ποδήλατα, που είναι εξοπλισμένη με ένα σταθμό φόρτισης για ηλεκτρικά ποδήλατα. Επιπλέον, για την υποστήριξη νέων εννοιών κινητικότητας, η Siemens έχει εξοπλίσει 21 θέσεις στάθμευσης με σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Βασικά κριτήρια για την επιλογή του σχεδιασμού ήταν να εξασφαλιστεί ότι η νέα εταιρική έδρα δένει αρμονικά με το τοπίο και ότι το νέο κτήριο παρέχει πρόσβαση στο κοινό. Τώρα που τα νέα κεντρικά γραφεία της Siemens είναι ανοικτά, οι κάτοικοι του Μονάχου και οι επισκέπτες της πόλης έχουν μια σχεδόν απεριόριστη ευκαιρία να εισέλθουν στις καταπράσινες εσωτερικές αυλές του κτηρίου, να περάσουν μέσα από τους χώρους και να κάνουν χρήση των δημόσιων γαστρονομικών προσφορών και καθισμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις νέες εταιρικές εγκαταστάσεις της Siemens είναι διαθέσιμες εδώ: www.siemens.com/press/headquarters


Ελισάβετ-Βασιλική Σαχινίδου 

 elisavet.sachinidou@siemens.com