Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Η Siemens Healthineers Παρουσίασε το Χαρτοφυλάκιο Διαγνωστικών Atellica και τις Λύσεις Πληροφορικής POC στην EuroMedLab

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Η Siemens Healthineers παρουσίασε τις πρόσφατες καινοτομίες στα εργαστηριακά και παρακλίνια συστήματα (point-of-care/POC) στην έκθεση IFCC EuroMedLab που διενεργήθηκε, από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα. Οι επαγγελματίες υγείας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη νέα οικογένεια προϊόντων Atellica™ για τον τομέα των εργαστηριακών διαγνωστικών και τις ανοικτές λύσεις πληροφορικής  της εταιρείας για τις παρακλίνιες εξετάσεις.


«Η παρουσίαση προϊόντων για το 2017 από τη Siemens Healthineers αντιπροσωπεύει την αφοσίωση μας στην τεχνολογική υπεροχή και στην πρωτοποριακή φροντίδα υγείας», δήλωσε ο Franz Walt, Πρόεδρος των Εργαστηριακών Διαγνωστικών της Siemens Healthineers. «Η οικογένεια προϊόντων Atellica αποτελεί την επιτομή της αριστείας- με επαναστατικές καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους επαγγελματίες κλινικών εργαστηρίων υγείας πλήρη έλεγχο και απλότητα, ώστε να μπορούν να δαπανούν λιγότερο χρόνο στις διαδικασίες και περισσότερο χρόνο στο να επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα». Οι συμμετέχοντες στη EuroMedLab είχαν την ευκαιρία να  ενημερωθούν για τις νέες υπηρεσίες που προσφέρει η οικογένεια προϊόντων Atellica, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

  • Atellica™ Solution* – ευέλικτη, επεκτάσιμη, με δυνατότητα διασύνδεσης στην αυτοματοποιημένη πλατφόρμα, ανοσολογικών και βιοχημικών αναλυτών

  • Atellica™ 1500 Automated Urinalysis System † – πλήρως ψηφιακό, αυτοματοποιημένο σύστημα ανάλυσης ούρων

  • Atellica™ NEPH 630 System † –μεσαίου όγκου, αποκλειστικό νεφελομετρικό σύστημα για την περαιτέρω απλοποίηση των εξετάσεων ειδικών πρωτεϊνών.

  • Atellica™ COAG 360 System † πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα πήξης μεγάλου όγκου που ενοποιεί πέντε μεθοδολογίες εξετάσεων

  • Atellica™ MDX 160 System‡ – ευέλικτο, αυτοματοποιημένο μοριακό σύστημα με μέγιστη παραγωγικότητα για πολλαπλούς τύπους δειγμάτων

  • Atellica™ PM 1.0 Software – λογισμικό διαχείρισης διαδικασιών που βελτιστοποιεί τις εργαστηριακές λειτουργίες μέσω οπτικοποίησης και ανάλυσης των δεδομένων

Eιδικοί επιστήμονες βρέθηκαν στο Περίπτερο της Siemens Healthineers και μίλησαν σχετικά με το διαρκώς αναπτυσσόμενο  χαρτοφυλάκιο εξετάσεων της εταιρείας. Για παράδειγμα την εξέταση High-Sensitivity Troponin I (TNIH)† που παρουσιάστηκε πρόσφατα για την πλατφόρμα ADVIA Centaur®, η οποία βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Παρουσιάστηκαν επίσης νέα  πληροφοριακά συστήματα για εξετάσεις  point-of-care, με δυνατότητα ανοικτής συνδεσιμότητας.

«Οι λύσεις πληροφορικής της Siemens Healthineers έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις σε σχέση με τη συνδεσιμότητα, ώστε να οδηγήσουν τα συστήματα point-of-care  στην επιτυχία», δήλωσε ο Peter Koerte, Πρόεδρος  Point of Care Diagnostics της Siemens Healthineers." Μέσω της  ανοιχτής συνδεσιμότητας σε περισσότερες από 150 συσκευές των κορυφαίων εταιρειών POC, παρέχουμε  δυνατότητες  ασφαλούς αλλά και ευέλικτης συνδεσιμότητας, που αυξάνουν τόσο τις επιλογές όσο και την απόδοση για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα».

Η Siemens Healthineers παρουσίασε το Σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων RAPIDComm, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για κεντρική διαχείριση των συστημάτων point-of-care, μέσω ενός εξατομικευμένου σημείου επαφής. Έγινε επίδειξη του Λογισμικού POCcelerator, το οποίο συνδέει συσκευές από όλους τους μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους στο υπάρχον δίκτυο πληροφορικής ενός νοσοκομείου και μπορεί να επικυρώσει αυτόματα και να μεταφέρει τα αποτελέσματα των ασθενών στα ηλεκτρονικά ιατρικά τους αρχεία.

Η Siemens Healthineers μοιράστηκε επίσης την κλινική της εμπειρία σε τέσσερα εκπαιδευτικά εργαστήρια. Τα θέματα περιελάμβαναν:

  • Έγκαιρη Διάγνωση του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου

  • Τα Οικονομικά Οφέλη του συστήματος Υγείας από τη Χρήση του τεστ της Ενισχυμένης Ίνωσης του Ήπατος (ELF™) † στη Μη Αλκοολική Λιπώδη Νόσο του Ήπατος (NAFLD) στην Πρωτοβάθμια  Περίθαλψη

  • Νέοι Βιολογικοί Δείκτες για την Αξιολόγηση της Σπειραματικής Βλάβης

  • Κλινική Χρησιμότητα Μέτρησης   Ενεργής Β12 (Active B12)

Με προϊόντα και λύσεις όπως αυτά που παρουσιάστηκαν στην έκθεση IFCC EuroMedLab, Αθήνα 2017, καθώς και με μία εμπορική ονομασία που υπογραμμίζει το πρωτοποριακό πνεύμα και την τεχνογνωσία της εταιρείας, η Siemens Healthineers –η  ανεξάρτητα διοικούμενη εταιρεία, στον κλάδο Υγείας, της Siemens AG- -βοηθά τους παρόχους  υπηρεσιών υγείας  παγκοσμίως να ανταποκριθούν στις προκλήσεις τους και να υπερέχουν στο αντίστοιχο περιβάλλον τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενδιαφέρουσα έκθεση της Siemens Healthineers και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρείας στο ΙFCC EuroMedLab Athens 2017, μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.healthcare.siemens.com/news-and-events/conferences-events-new/ifcc.

*Δεν διατίθεται προς πώληση. Η μελλοντική διαθεσιμότητα δεν μπορεί να είναι εγγυημένη.
‡ Τα προϊόντα είναι υπό ανάπτυξη.  Δεν διατίθενται προς πώληση. Η διαθεσιμότητα των προϊόντων θα διαφέρει ανάλογα με τη χώρα.
† Δεν διατίθεται προς πώληση στις Η.Π.Α. Η διαθεσιμότητα των προϊόντων θα ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα.
Η διαθεσιμότητα των προϊόντων ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα. Τα  ADVIA Centaur, Atellica, ELF, POC Ecosystem και όλα τα συναφή σήματα είναι εμπορικά σήματα της Siemens Healthcare Diagnostics Inc. ή των θυγατρικών της. Οποιαδήποτε άλλα εμπορικά σήματα και εμπορικές ονομασίες είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους.


Ελισάβετ-Βασιλική Σαχινίδου 

 elisavet.sachinidou@siemens.com