Επισκόπηση

Διαθέτουμε ένα κορυφαίο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών το οποίο βοηθά τους βιομηχανικούς μας πελάτες να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. Το χαρτοφυλάκιό μας περιλαμβάνει υπηρεσίες που αφορούν στα προϊόντα της εταιρείας, καθώς και καινοτόμες υπηρεσίες που διευκολύνουν την αξιόπιστη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων, επιτρέποντας στους πελάτες μας να επιτύχουν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα κερδοφορίας, αποδοτικότητας και συμβατότητας με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα.

Υποστηρίζουμε τους πελάτες μας καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των προϊόντων με υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής και τεχνολογικής υποστήριξης. Επίσης, προσφέρουμε υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί με στόχο την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και της συμβατότητας με τα περιβαλλοντικά πρότυπα, καθώς και υπηρεσίες για την παρακολούθηση και τη διαχείριση βιομηχανικών μονάδων, υπηρεσίες τεχνικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικές υπηρεσίες για όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

Η Siemens είναι η μόνη εταιρεία με ένα πραγματικά ενοποιημένο χαρτοφυλάκιο λύσεων και ένα παγκόσμιο δίκτυο ειδικών που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους πελάτες. Έτσι, αναπτύσσει ένα πακέτο υπηρεσιών που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες των πελατών. Με τις υπηρεσίες της Siemens, οι βιομηχανικοί πελάτες διασφαλίζουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης και μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με το κόστος και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.


Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Βιομηχανίας


Το τμήμα τεχνικής υποστήριξης του Τομέα της Βιομηχανίας παρέχει:

 • Τεχνική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου και Support Request (από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8.30 π.μ - 4.30 μ.μ)

 • Υπηρεσίες Service

 • Συμβουλές για υλοποίηση configuration συστημάτων

Οι κατηγορίες που καλύπτονται είναι οι παρακάτω:

 • Simatic PLCs, δικτύων, ΗΜΙ / SCADA συστημάτων

 • Συστήματα οργάνων

 • Τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και μετάδοσης κίνησης

 • Συστήματα ελέγχου

 • Συστήματα χαμηλής τάσεως

Επίσης, στις αρμοδιότητες του τμήματος είναι και η προετοιμασία συστημάτων επίδειξης, η δημιουργία οδηγών βήμα προς βήμα για να ξεκινήσετε ένα νέο σύστημα, καθώς και τεχνικών εγχειρίδιων στην ελληνική γλώσσα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης μέσω τηλεφώνου (+30 210 6864777) ή μέσω Support Request.

Στην περίπτωση που ένα πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί, τότε το ζήτημα προωθείται στα κεντρικά γραφεία της τεχνικής εξυπηρέτησης της Siemens στη Γερμανία, η οποία λειτουργεί καθημερινά (8.00 π.μ - 6.00 μ.μ). Σε περίπτωση ανάγκης, υπάρχει η δυνατότητα η Siemens Γερμανίας να ανταποκριθεί σε διάστημα 15 λεπτών. Για αυτή την υπηρεσία θα πρέπει να γίνει χρήση της Siemens Industry Service Card for Technical Support premium services 24 ώρες το 24ωρο. Οι κωδικοί παραγγελίας είναι:

 • 9LF1110-6DA11-1AA1 - Priority for 1 Case

 • 9LF1110-6DA11-5AA1 - Priority for 5 Cases

 • 9LF1110-6DA11-1BA1 - Priority for 10 Cases

 • 9LF1110-6DA12-1AA1 - Premium for 1 Case

 • 9LF1110-6DA12-5AA1 - Premium  for 5 Cases

 • 9LF1110-6DA12-1BA1 - Premium  for 10 Cases

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: +49 (0) 911 895 7 222 και το fax: +49 (0) 911 895 7 223.

Online Υποστήριξη


Στη διάρκεια του χρόνου, η Siemens έχει δημιουργήσει μία ευρεία γκάμα προϊόντων, συστημάτων και λύσεων για τη βιομηχανία, γνωστά για την υψηλή απόδοση και τη μεγάλη διάρκεια ζωής. Η online υποστήριξη αποτελεί ένα πλήρες πληροφοριακό σύστημα που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα / 7 ημέρες την εβδομάδα και σας προσφέρει τη δυνατότητα να βρείτε τα προϊόντα και τις λύσεις της Siemens. Στο σύστημα διατίθενται περισσότερα από 300.000 έγγραφα, παραδείγματα και εργαλεία τα οποία παρέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι χρήστες από όλες τις βιομηχανίες.

Εδώ μπορείτε:

 • Να βρείτε πληροφορίες για ένα προϊόν όπως: ερωτήσεις και απαντήσεις, τεχνικά εγχειρίδια, λογισμικά προγράμματα, εργαλεία υποστήριξης

 • Να στείλετε τις ερωτήσεις σας μέσω του Online Support Request

 • Να παρακολουθήσετε συζητήσεις άλλων χρηστών που αφορούν συγκεκριμένες προϊοντικές εφαρμογές και τεχνικά θέματα

 • Να βρείτε πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας (επιδιόρθωση προϊόντων, λίστα ανταλλακτικών και συμβουλευτική υπηρεσία)

Field Services


Η υψηλή διαθεσιμότητα των μηχανών και των εγκαταστάσεων είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις βιομηχανίες. Η Siemens παρέχει field services και επαγγελματικά μέτρα συντήρησης, όπως επιθεώρηση και συντήρηση σε όλες τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και υπηρεσίες άμεσης απόκρισης (on demand). Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν θέση σε λειτουργία, προληπτική συντήρηση, άρση βλάβης και συμβόλαια παροχής υπηρεσιών.

Σε όλο τον κόσμο, η Siemens διαθέτει καταρτισμένους και εξειδικευμένους τεχνικούς. Η υπηρεσία θέσης λειτουργίας περιλαμβάνει δοκιμή της εγκατάστασης, της λειτουργίας και της παραμετροποίησης, ολοκληρωμένα τεστ μηχανών και εγκαταστάσεων και εκπαίδευση εργαζομένων. Όλες οι υπηρεσίες μπορούν να περιλαμβάνουν συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών προσαρμοσμένο σε κάθε πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια παροχής υπηρεσιών, ο καθορισμένος χρόνος απόκρισης, καθώς και ο χρόνος μεταξύ των προγραμματισμένων συντηρήσεων μπορεί να ρυθμιστεί για κάθε εργοστασιακή εγκατάσταση. Επιπρόσθετα, υπάρχει η επιλογή συντήρησης εξ' αποστάσεως (remote service) - προσαρμοσμένη σε κάθε πελάτη- η οποία δίνει την επιλογή για απομακρυσμένη συντήρηση των κινητήρων.

Υπηρεσίες επιδιόρθωσης


Η αξιόπιστη λειτουργία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μηχανών είναι η βάση για τη συνεχή και αξιόπιστη λειτουργία κάθε βιομηχανίας. Για το λόγο αυτό, η επαγγελματική επιδιόρθωση των κινητήρων και των ρυθμιστών στροφών είναι ζωτικής σημασίας. Η Siemens παρέχει υπηρεσίες τακτικής συντήρησης και διόρθωσης επί τόπου και σε επισκευαστικά κέντρα, καθώς και υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης άμεσης ανάγκης σε όλο τον κόσμο. Οι άνωθι υπηρεσίες περιλαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη γρήγορη αποκατάσταση λειτουργίας ελαττωματικών συσκευών και μηχανημάτων.

Οι πελάτες μπορούν να επικεντρωθούν στο βασικό αντικείμενο της επιχείρησής τους, αφού οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της Siemens αναλαμβάνουν εξ’ ολοκλήρου την εξυπηρέτησή τους. Επιπλέον, ένα φάσμα υπηρεσιών είναι διαθέσιμο σε όλους τους υπεύθυνους της παραγωγικής διαδικασίας οποιασδήποτε βιομηχανίας στο οποίο συμπεριλαμβάνονται η επεξεργασία δεδομένων (logistics) ανταλλακτικών, η αποθήκευση ανταλλακτικών και η γρήγορη αντικατάσταση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ένα παγκόσμιο δίκτυο που απαρτίζεται από διαπιστευμένα εργαστήρια της εταιρείας καθως και από επιμέρους συνεργαζόμενα με την Siemens, επιτρέπει την εκτέλεση συντήρησης και επιθεώρησης κινητήρων, ρυθμιστών στροφών και άλλων μηχανών.

Ανταλλακτικά


 • Τα ανταλλακτικά διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου σας.

Η έλλειψη ενός ανταλλακτικού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία του εργοστασίου σας και να προκαλέσει απώλειες στην παραγωγή. Η Siemens σας παρέχει άμεση και ομαλή διαδικασία αντικατάστασης.

 • Ανταλλακτικά και διαδικασίες επιστροφής

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, από συμπτωματική βλάβη ή σχεδιασμένη επισκευή, η υπηρεσία Διαχείρισης Ανταλλακτικών μας, εξασφαλίζει ότι θα βρίσκετε πάντα τα απαραίτητα ανταλλακτικά. Η εταιρεία προσφέρει αυτή την υπηρεσία για υπεύθυνους παραγωγής και τεχνικούς επί συγκεκριμένου.

 • Τέλος κύκλου ζωής προϊόντος

Ακόμη και μετά από τη διακοπή παραγωγής ενός προϊόντος, η υπηρεσία τεχνικής εξυπηρέτησής μας, οφείλει να συνεχίζεται, όπως συμβαίνει. Σας συμβουλεύουμε ως προς τον σχεδιασμό και την αντικατάσταση, την ενσωμάτωση στρατηγικών αντικατάστασης και σας υποστηρίζουμε με κάθε είδους τεχνική υπηρεσία.

Συμβόλαια παροχής υπηρεσιών


Τα συμβόλαια παροχής υπηρεσιών είναι πακέτα προσαρμοσμένα στον εκάστοτε πελάτη, τα οποία ικανοποιούν μια μεγάλη γκάμα συστημάτων και προϊόντων στον τομέα αυτοματισμού και κίνησης. Οι υπηρεσίες καλύπτουν όλη τη διάρκεια ζωής και υποστηρίζουν τη μέγιστη χρησιμότητα των μηχανημάτων και εγκαταστάσεων. Ιδιαίτερα πλεονεκτήματα αποτελούν η μείωση του χρόνου συντήρησης καθώς και του κόστους συντήρησης. Η επιλογή συντήρησης εξ' αποστάσεως, κάνει εφικτή την γρήγορη απόκριση σε πολλές περιπτώσεις. Με τα συμβόλαια δε, κάθε παραγωγική διαδικασία της επιχείρησής σας, καθίσταται πιο αποτελεσματική και πιο αποδοτική.

Συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνική υποστήριξη

Η αποτελεσματική σχεδίαση και ο συνεχής εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για τη διασφάλιση της επαγγελματικής επιτυχίας για κάθε βιομηχανία. Η Siemens παρέχει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη – από την λεπτομερή ανάλυση της εγκατάστασης και τον καθορισμό στόχων, μέχρι την πλήρη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη τεχνικών ολοκληρωμένων λύσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε πελάτη. Η επαγγελματική τεχνική υποστήριξη έχει στόχο τομείς της βιομηχανίας, οι οποίοι είναι κρίσιμοι σε σχέση με το χρόνο και το κόστος.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες καλύπτουν όλα τα θέματα προϊόντων και συστημάτων με στόχο τη μέγιστη αποδοτικότητα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Περιλαμβάνουν τη μελέτη, τη σχεδίαση καθώς επίσης και την εκπαίδευση και υποστήριξη της εφαρμογής καθ' όλη τη διάρκεια ζωής της εγκατάστασης.