Siemens na V savjetovanju CG KO CIGRÉ

19. јун 2017

Kompanija Siemens bila je pokrovitelj petog savjetovanja Crnogorskog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne mreže (CG KO CIGRÉ), koje je od 9. do 12. maja 2017. godine održano u Bečićima.
U skladu sa ciljevima CIGRE, V savjetovanje je stručnoj javnosti prezentovalo najnovija stručna i naučna znanja i iskustva iz oblasti proizvodnje, prenosa, distribucije i potrošnje električne energije i zaštite zivotne sredine, i okupilo značajan broj stručnih i naučnih radnika i poslovnih ljudi iz elektroenergetskih kompanija, industrije, naučno-istraživačkih institucija i fakulteta iz Crne Gore i iz regiona.

Predsjednik CG KO CIGRE Milutin Ostojić ocijenio je da se integracijom obnovljivih izvora u elektroenergetski sitem, uz moguće pozitivne efekte, ispoljavaju i brojne poteškoće i dodatni troškovi za, kako je naveo, upravljanje sistemom, balansiranje sistemom, promjene u strukturi proizvodnje električne energije, uključujući prestanak rada pojedinih elektrana.

Kao odgovor na izazove ograničenih resursa i rastuće potrebe za energijom, Siemens nudi pionirske tehnologije za ekološki čisto, efikasno i pouzdano snabdijevanje električnom energijom, što je i na ovom savjetovanju prezentirano širokoj stručnoj javnosti.

Kompanija Siemens je dobila Plaketu u znak priznanja i zahvalnosti za doprinos razvoju CG KO CIGRE.


Tanja Ljumovic 

 tanja.ljumovic@siemens.com