Siemens CEE Press Award 2018

11. септембар 2018

Proglašen lokalni pobjednik za Crnu Goru trećeg regionalnog Siemens-ovog takmičenja za novinare - Siemens CEE Press Award 2018

Prva faza regionalnog novinarskog takmičenja Siemens CEE Press Award 2018, u kome su učestvovali predstavnici medija iz deset zemalja centralne i istočne Evrope, uspješno je realizovana i izabrani su najbolji novinarski radovi na temu “Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike” u svakoj od zemalja učesnica.

Ovogodišnji pobjednik iz Crne Gore, koji će zajedno sa svojim kolegama, pobjednicima iz drugih zemalja, učestvovati u izboru najboljeg rada u regionu centralne i istočne Evrope je Nada Kovačević, nagrađena za tekst “Pametno upravljanje otpadom” koji je objavljen u dnevnim novinama Pobjeda.

“Ovogodišnja tema predstavlja izazov za medije, a Siemens se trudi da bude inovativan i da podstakne medijsko izvještavanje. Tema “Didigitalna budućnost gradova, industrije i energetike” privukla je medije koji se bave ovom temom, a u Crnoj Gori bilo je ukupno 8 prijavljenih radova. Doprinos medija kada se govori o temi digitalizacije je veoma značajan i srećni smo što takmičenje Siemens CEE Press Award podržava medije i njihov istraživački doprinos zajednici“, istakla je Snežana Ivanović, Izvršna direktorka kompanije Siemens d.o.o. Podgorica.

Svečana regionalna ceremonija dodjele nagrada održaće se 25. septembra 2018. godine u Siemens City-ju u Beču, kada će biti proglašen najbolji novinarski rad u centralnoj i istočnoj Evropi. Tokom posjete Beču, predstavnici medija će biti u prilici i da posjete Aspern, jedan od najvećih projekata urbanog razvoja u Evropi, u kojem su implementirana Siemens rešenja u oblasti inteligentne infrastrukture.


Jovana Vukotić 

 jovana.vukotic@siemens.com